جنگ جهانی دوم چگونه به وقوع پیوست؟

جنگ جهانی دوم از سال 1939 تا 1945 میلادی جریان داشت. در این جنگ کشورهای آلمان، ایتالیا، ژاپن، رومانی و چند کشور دیگر با عنوان «دول محور» می جنگیدند. در سوی دیگر، حدود 30 کشور قرار داشتند که «متفقین» نامیده می شدند. انگلستان، فرانسه، آمریکا، اتحاد جماهیر شوروی، هلند، بلژیک، دانمارک و نروژ جزو متفقین بودند.

اما آیا می دانید علت وقوع این جنگ چه بود؟

انعقاد معاهده ورسای در پایان جنگ جهانی اول (1914 – 1918 میلادی) و نحوه برخورد با کشورهای مغلوب آن جنگ همانند آلمان، اتریش، مجارستان و ترکیه از جمله دلایل بروز جنگ جهانی دوم بود. در واقع سیاست ستیزه جویانه و تهاجمی که آلمان، ایتالیا و ژاپن در پیش گرفتند و همچنین ضعف و بی کفایتی جامعه ملل در مهار کردن این کشورها مهم ترین دلیل وقوع جنگ جهانی دوم محسوب می شود.

در سال 1931 میلادی، ژاپن، منچوری در چین را تسخیر کرد. ایتالیا در 1935 میلادی حبشه را به تصرف خود در آورد. در مارس 1936 میلادی آلمان سپاه خود را در غرب رودخانه راین مستقر کرد. آلمان در سال 1937 اتریش را وارد الحاق به آلمان کرد. به علاوه ادعا نمود که ناحیه سودت در چکسلواکی به آن کشور تعلق دارد. در 30 سپتامبر 1938 فرانسه و انگلستان این ناحیه را به آلمان دادند. پس از آن، آلمان اجازه یافت که وارد خاک چکسلواکی شود.

آلمان در سال 1939 به لهستان حمله کرد. اما دو کشور فرانسه و انگلستان پیش از آن، متعهد شده بودند که از لهستان در برابر هر حمله ای حمایت کنند. به همین جهت این دو کشور در سوم سپتامبر 1939 علیه آلمان اعلان جنگ نمودند. به همین ترتیب سایر کشورها نیز وارد جنگ شدند و جنگ جهانی دوم در گرفت.

جنگ جهانی دوم در سال 1945 میلادی در حالی که کشور آلمان توسط نیروهای متفقین محاصره شده بود، پایان یافت و هیتلر در دوم مه 1945 دست به خودکشی زد. در هفتم مه آلمان بدون هیچ قید و شرطی تسلیم شد. ژاپن نیز پس از انفجار دو بمب اتمی در هیروشیما و ناکازاکی در 14 اوت 1945 تسلیم شد و بدین ترتیب جنگ جهانی دوم خاتمه یافت.

منابع

مقاله آموزشی «جنگ جهانی دوم چگونه به وقوع پیوست؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب چرا، چطور، چگونه؟، نوشته ی دکتر سونیتا گوپتا و دکتر نینا آگراوال و ترجمه پریسا همایون روز و پریچهر همایون روز از موسسه نشر و تحقیقات ذکر، منتشر شده در تیر 1393 با شابک 978-964-307-221-6 به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا