7 گام برای شکستن عادت های بد
کریس ویدنر (Chris Widener) می گوید: «آیا دست کشیدن از عادت های بد، ساده است؟ خیر، مطمئناً بسیار دشوار است، اما اگر با برنامه های درستی اقدام به این کار کنید، این امر امکانپذیر می شود.»
عادت های بد به دو دسته تقسیم می شوند:
- دسته اول عاداتی هستند که خود شما از وجود آنها مطلع هستید، اما دیگران از آنها اطلاعی ندارند.
- دسته دوم عادت های بدی هستند که شما از وجودشان بی خبرید، اما دیگران به وضوح آنها را در شما می بینند.
حالا سوال اینجا است که چگونه می توان از عادات بدی که خودمان از وجود آنها بی خبریم، خلاص شویم؟ این سوال، پاسخ ساده ای دارد، گرچه عمل به آن، بسیار دشوار است. شما می توانید از فردی مورد اطمینان و منطقی که با او راحت هستید و کاملاً هم به صداقت او ایمان دارید، در مورد عادت های بدی که در شما می بیند، بپرسید. ممکن است شما خجالت بکشید و احساس شرمندگی کنید، اما شناختن عادات بد خود و اقدام به ترک آنها بهتر از این است که دیگران به خاطر این عادات در غیاب شما در موردتان بدگویی کنند. هرگز به خاطر عادات بدی که دارید، ناراحت نباشید، بلکه آنها را بپذیرید و برای رفع آنها اقدام کنید.
اما با عادات بدی که هیچکس جزء خودمان از آنها خبر ندارد، چه کنیم؟ این عادات بسیار بدتر از عاداتی هستند که از آنها بی خبریم و ترک آنها نیز دشوارتر است. چرا؟ به این دلیل که ما خودمان می دانیم اینها عادات بدی هستند اما همچنان آنها را در خود نگه داشته ایم. حال چگونه آنها را ترک کنیم؟
درست است که دست کشیدن از عادت های بد، بسیار سخت است، اما شما می توانید با استفاده از 7 گام زیر، این کار را برای خود آسان کنید.
1) باید بخواهید.
بسیاری از افراد دوست دارند که عادات بد خود را ترک کنند، اما این دوست داشتن کافی نیست؛ در واقع شما باید بخواهید که آنها را ترک کنید. از خودتان این سوال را بپرسید: «آیا من واقعاً می خواهم که این عادت را ترک کنم؟»
2) لیستی از دلایلی تهیه کنید که به خاطر آنها می خواهید عادتی را ترک کنید.
دلایل تان را بنویسید و آنها را به ذهن بسپارید. با این کار، انگیزه ای در شما ایجاد می شود که در نهایت بین دست کشیدن از عادت های بدتان و چیزهای خوبی که در ازای ترک آنها بدست خواهید آورد، ارتباط برقرار می کند؛ مثلاً اگر می خواهید وزن تان را کاهش دهید، خود را لاغر و با لباس هایی تصور کنید که همیشه دوست داشته اید آنها را بپوشید، اما به خاطر وزن زیاد و داشتن اندام نامتناسب نتوانسته اید این کار را انجام دهید.
3) انتخاب کنید.
آیزنهاور می گوید: «داستان مردان بزرگ به خاطر شانس آنها نوشته نشده، بلکه به خاطر انتخاب هایشان نوشته شده است.» اگر دست کشیدن از عادات بد انتخاب شما باشد، آن وقت شما هم می توانید با اراده وارد عمل شوید.
4) وارد عمل شوید.
تصمیم گیری بدون عمل هیچ سودی ندارد؛ بنابراین تصمیم خود را به عمل تبدیل کنید.
5) تصمیم خود را با فردی در میان بگذارید.
این کار حس مسئولیت پذیری را در شما تقویت می کند. اهداف و برنامه ریزی خود را با فردی در میان بگذارید. آنها را بنویسید و از آن فرد بخواهید که هر چند وقت یکبار از شما درباره نحوه عملکردتان در خصوص ترک آن عادت ها بپرسد. این گونه شما ناچارید که خودتان را اثبات کنید.
6) از شکست ها بیاموزید.
اینکه هر فردی ممکن است در فرآیند تغییر کردن گاهی پس رَوی داشته باشد، امری اجتناب ناپذیر است؛ اما نکته مهم این است که باید از این عقب گردها بیاموزید، بدون ناامیدی، دوباره به حرکت تان ادامه دهید.
7) به خود جایزه بدهید.
در فرآیند ترک عادت های بد، باید جایزه ای برای تشویق خود در نظر بگیرید. از هدیه های کوچک برای قدم های کوچکی که با موفقیت بر می دارید، شروع کنید و زمانی که عادات بد خود را کاملاً ترک کردید، هدیه بهتری برای خود بگیرید.
هر انسانی عادات بدی دارد؛ در برخی افراد این عادات بد کمتر و در برخی بیشتر دیده می شود. خبر خوش این است که ما مجبور نیستیم این عادات بد را در زندگی خود نگه داریم؛ چون همه ما توانایی تغییر را داریم؛ بنابراین دست به کار شوید.
[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]
مقاله علمی و آموزشی «7 گام برای شکستن عادت های بد»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا مقاله مجله SUCCESS ترجمه شده توسط فاطمه سراجی، به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.
[/toggle]