6 راه برای جلوگیری از جذب بیش از حد روغن بادمجان
بادمجان خوراکی مطبوع و خوشمزه ای است. بادمجان سرخ شده مثل اسفنج، روغن را به خود جذب می کند و روغن زیاد هم برای سلامتی مضر است و هم در مصرف روغن خانوار، زیاده روی می شود. از طرفی برای از بین بردن سموم موجود در بادمجان، بهترین راه سرخ کردن آن است.
باید چه کنیم؟ برای سالم تر بودن نحوه پخت این غذا به روش های زیر اشاره می کنیم:
روش 1
ابتدا در یک قابلمه آب بریزید و بگذارید به جوش بیاید، کمی روغن و نمک به آن اضافه کنید (مثل ماکارونی) سپس بادمجان ها را داخل آب جوش بریزید و بعد از 5 دقیقه آبکش کنید و در نهایت بادمجان ها را با یک پارچه تمیز خشک کرده و سرخ کنید.
روش 2
بادمجان را پوست بگیرید و برش بزنید. سپس در ماهیتابه بچینید و کمی نمک روی آنها بپاشید و حدود نصف استکان آب به آن اضافه کنید. در صورتی که بادمجان ها نازک برش داده شده مقدار آب کمتری بریزید، در ماهیتابه را بگذارید تا با حرارت ملایم بپزد. زمانی که آب به خورد بادمجان رفت و بادمجان نرم شد، یکی دو قاشق روغن و اندکی زردچوبه به آن اضافه کنید و بگذارید سرخ شود.
روش 3
به بادمجان ها نمک بزنید و آن را در یک کیسه پلاستیکی در بسته به جایی مثل آبچکان سینک آشپزخانه آویزان کنید. پلاستیک را چند تا سوراخ کنید. بادمجان ها آب می اندازند و آب آن از سوراخ ها خارج می شود. حدود یک ساعت بعد، آنها را بیرون آورده، بشویید و خشک کنید. سپس سرخ نمایید.
روش 4
بادمجان ها را به کمی تخم مرغ آغشته کنید. به این شکل بادمجان خیلی زود سرخ شده و روغن اضافه نمی گیرد.
روش 5
از معجزه سرکه استفاده کنید. بادمجان های برش خورده را به سرکه آغشته کنید. نیم ساعتی بگذارید بماند و بعد آن را سرخ کنید. اگر از بوی سرکه در طعم بادمجان خوش تان نمی آید می توانید بادمجان ها را بشویید، خشک کرده و سپس سرخ نمایید. اما در هر صورت، طعم سرکه غالبی در بادمجان نخواهد ماند.
روش 6
بادمجان را که برش دادید، در آب و نمک بخوابانید. می توانید فلفل سیاه هم به آب بزنید. بعد از نیم ساعت، آن را بیرون آورده شسته و سرخ نمایید.
نکته: سعی کنید بادمجان را با چنگال یا چاقو، قبل و حین سرخ کردن سوراخ نکنید چون روغن به داخل آن نفوذ می کند. برای برگرداندن بادمجان ها، از انبر کوچکی استفاده کنید.
منابع
مقاله علمی و آموزشی «6 راه برای جلوگیری از جذب بیش از حد روغن بادمجان»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد.