طرز تهیه موچی ژاپن

مواد لازم جهت پخت موچی ژاپن:

  • آرد برنج: 200 گرم
  • آب: 180 میلی لیتر
  • شکر: 50 گرم
  • نشاسته ذرت: نصف لیوان
  • بستنی: به میزان دلخواه

طرز تهیه

موچی یکی از شناخته شده ترین خوراکی های ژاپن است و معمولاً در رستوران های این کشور به عنوان دسر یا نوعی کیک بستنی برنجی سرو می شود.

برای تهیه موچی قبل از هر چیز لازم است که به چند نکته توجه کنید:

  • اول اینکه در صورت دسترسی نداشتن به نشاسته ذرت می توانید آن را با نشاسته معمولی جایگزین کنید.
  • نکته دیگر اینکه موچی معمولاً دارای رنگ سفید است، ولی امروزه مردم از رنگ های مجاز خوراکی برای تزئین و رنگ کردن آن استفاده می کنند.
  • دست شما در مورد انتخاب مواد داخلی این کیک بستنی برنجی کاملاً باز است، برای مثال شما می توانید به غیر از بستنی مورد علاقه تان از انواع مغزهای آجیل، شکلات، ژله و مربا نیز استفاده کنید یا حتی از میوه دلخواه تان نیز در کنار بستنی استفاده کرده و لذت ببرید.

برای شروع در مرحله اول باید پودر برنج و شکر را در یک کاسه پیرکس با هم مخلوط کنید و خوب به هم بزنید. در صورتی که از رنگ های مجاز خوراکی استفاده می کنید باید در این مرحله آنها را به مواد اضافه کنید. سپس آب را به آرامی به مواد اضافه کرده و همزمان نیز به هم بزنید تا مواد گلوله نشود و مخلوط کاملاً یکسانی بدست آورید.

در این مرحله برای آماده سازی خمیر این کیک برنجی به دو روش می توان عمل کرد:

  1. روش اول سنتی یا بخارپز کردن خمیر است. به این شکل که با استفاده از ظرف و قابلمه مخصوص بخارپزی خمیر را بپزید یا در صورت دسترسی داشتن به آبکش فلزی می توانید ظرف پیرکس را درون آبکش قرار داده و بعد هر دو را درون قابلمه که در آن آب کمی ریخته شده قرار دهید و بعد در قابلمه را با دمکنی بپوشانید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار و اجازه دهید تا خمیر به مدت 15 دقیقه پخته و آماده شود. سپس در قابلمه را برداشته و خمیر را خوب به هم بزنید و بگذارید مجدداً بپزد تا زمانی که خمیر حالت سفت و تقریباً ژلاتینی به خود بگیرد.
  2. در روش دوم می توانید از مایکروویو استفاده کنید. به این ترتیب با استفاده از سلفون مخصوص مایکروویو روی ظرف پیرکس را پوشانده و آن را به مدت یک دقیقه در مایکروویو قرار دهید. سپس آن را بیرون آورده و خوب به هم بزنید و بعد از آنکه روی آن را پوشاندید ظرف را دوباره برای مدت یک دقیقه دیگر در مایکروویو قرار دهید. یکبار دیگر ظرف را بیرون آورید و مواد و خمیر را خوب مخلوط کنید. این بار بعد از اینکه روی ظرف را دوباره با سلفون پوشاندید، ظرف را برای مدت 30 ثانیه در مایکروویو بگذارید. حالا خمیر کیک برنجی حاضر است.

از کاغذ شیرینی پزی برای سطح کار استفاده کنید. حالا باید نشاسته ذرت را روی سطح کار بپاشید، اگر برای انجام این کار از الک استفاده کنید نتیجه بهتری خواهید گرفت. خمیر را روی سطح پوشانده شده با نشاسته قرار دهید و مقداری نشاسته روی آن بپاشید. در ادامه آن را با وردنه کاملاً پهن کنید بطوریکه قطر نازکی داشته باشد. اکنون خمیر پهن شده به روی کاغذ شیرینی پزی را روی یک سینی قرار دهید و آن را برای 15 دقیقه درون یخچال بگذارید.

سپس آن را بیرون آورید و با استفاده از یک قالب گرد به قطر تقریبی 9 سانتیمتر خمیر را قالب بزنید. پودر نشاسته روی خمیرهای قالب زده شده را با استفاده از یک قلم پاک کنید و سپس آنها را روی یکدیگر قرار دهید. فراموش نکنید که لابلای خمیرها را سلفون بگذارید تا از چسبیدن آنها به یکدیگر جلوگیری شود. حالا خمیرها را به مدت نیم ساعت در یخچال قرار دهید.

در نهایت خمیرها را از یخچال بیرون آورید و با استفاده از یک قاشق بستنی مقدار بستنی درون خمیر قرار دهید. در صورت تمایل می توانید از توت فرنگی، کیوی یا هر نوع میوه و خشکبار دیگری که دوست دارید نیز استفاده کرده و آن را در وسط بستنی قرار بدهید. سپس اطراف آن را با خمیر بپوشانید بطوریکه به شکل توپ های کوچک دربیایند. بعد آنها را درون سلفون قرار دهید به این شکل که سلفون ها کاملاً توپ های خمیری را بپوشانند. حالا موچی ها را درون فریزر قرار دهید تا کمی سفت شوند. در آخر آنها را تزئین کرده و نوش جان کنید.

منابع

مقاله آموزشی «طرز تهیه موچی ژاپن»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد.

نمایش بیشتر

‫17 دیدگاه

  1. من 3 بار درست کردم خراب شد این دفعه آرد برنج رو خودم درست کردم آخه مشکل از آرد بود آرد برنج بیرونی بد مزه س من اول برنج رو خوب شستم سه چهار بار بعد گذاشتم خشک شد بعد آسياب کردم به جای رنگ هم از زعفرون استفاده کردم خوشمزه شد ?

  2. سلام. ببخشید دستورهای زیادی برای پخت موچی هست. یجا پودر ژله داره یجا نمک داره و.. یجا میگن مثل باسلوق بپزید یجا میگن تو مایکروفر و… ببخشید من واقعاً می‌خوام دستور اصیل پخت این شیرینی بدونم و طرز پختن. میخوام مثل همون موچیا بشه که تو سریالا یا انیمیشنای ژاپنی میخورن. امکانش هست؟

  3. موچی با نشاسته است و آرد ندارد ببخشید من کارم رشته آشپزی شف هستم

  4. ایا برای درست کردن این خوراکی باید سر رشته ای در زمینه شیرینی پزی داشته باشیم

  5. سلام من وقتی خمیر رو درست کردم بعد از ۱۵ دقیقه ای که داخل قابلمه بود دیدم کامل سفت شده با کلی دردسر درستش کردم. میشه بگید چرا سفت شد؟

  6. خیلی خوشمزه شد ممنون از اطلاع خوبتون من بدون فر درست کردم عالیییی شد

  7. ببخشید میشه با فر هم درست کرد چطور لطفا طرز درست کردن با فر هم بدین

  8. سلام، برای موچی با آرد برنج خوب درمیاد؟ چون اصلش با با آرد گلوتنیوس برنجه

  9. از این که هر دو روش رو توی یدونه پیج گذاشتین خیلی ممنونم باعث شد مطمئن بشم بدون ماکروویو هم میشه و این روش های مختلفی که جاهای مختلف میبینم همش یکیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا