با شکسپیر آشنا شویم
شکسپیر شاعر و نمایشنامه نویس انگلیسی بود که در واقع او را می توان بزرگترین نویسنده جهان دانست. شکسپیر بین سال های 1591 تا 1641 میلادی 34 نمایشنامه نوشت. او در تمام زمینه ها نویسنده ای بزرگ بود؛ زیرا در میان آثارش هم نمایشنامه های کمدی و طنز، هم تراژدی و هم نوشته های تاریخی، ترسناک و هیجان انگیز وجود دارد. هیچ یک از نویسندگان دیگر نتوانسته اند مانند شکسپیر در تمام زمینه ها آثار برجسته ای از خود ارائه دهند. در حقیقت هر سبک نوشتاری، نویسندگان مخصوص به خود را دارد.
ویلیام شکسپیر در سال 1564 میلادی در شهر استرانفورد در انگلستان متولد شد. او در 18 سالگی با «آن هاتاوی» که هشت سال از خودش بزرگتر بود، ازدواج کرد. آن دو صاحب یک دو قلوی دختر و پسر به نام هَمنت و جودیت و یک دختر به نام سوزانا شدند. شکسپیر در سال 1584 میلادی بازیگری و نمایشنامه نویسی را در لندن آغاز کرد. او از سال 1592 میلادی به بعد، تقریباً سالی دو نمایشنامه می نوشت و گاهی اوقات عهده دار نقش های کوچکی در نمایشنامه هایش می شد. نمایشنامه های شکسپیر از سال 1594 میلادی شروع به انتشار کردند.
در حدود سال 1610 میلادی به زادگاهش بازگشت و آخرین نمایشنامه هایش را در آنجا نوشت. شکسپیر در مارس 1616 میلادی وصیت نامه اش را تنظیم کرد و چند ماه بعد درگذشت. او در کلیسای استرانفورد به خاک سپرده شد.
شکسپیر شهرت بسیاری داشت و آثار و نمایشنامه های بسیاری از خود به جا گذاشت؛ با این حال اطلاعات زیادی در مورد زندگی وی، بخصوص از دوران کودکی و جوانی او در دست نیست. چنین به نظر می رسد که وی اطلاعات وسیعی راجع به تاریخ، جغرافیا، مذهب، روانشناسی، زیست شناسی و اسطوره شناسی داشته است.
شکسپیر علاوه بر نمایشنامه های بسیار، اشعار زیبا و پُر معنایی نیز از خود بر جای گذاشته است. در میان آثار معروف شکسپیر «رویای نیمه شب تابستان»، «هملت»، «مکبث»، «رومئو و ژولیت»، «شاه لیر» و «دوازده شب» بیش از سایر نوشته های او روی صحنه رفته اند. از میان آثار تاریخی او می توان به ریچارد دوم، ریچارد سوم، هنری چهارم و هنری پنجم اشاره کرد. او غزل های زیبایی نیز نوشته است که به احتمال زیاد در مورد خودش و زندگی اش بوده اند. تقریباً تمام آثار و نوشته های شکسپیر به زبان های مختلف ترجمه شده اند.
منابع
- کتاب چرا، چطور، چگونه؟ نوشته دکتر سونیتا گوپتا و دکتر نینا آگراوال. ترجمه پریسا همایون روز و پریچهر همایون روز. موسسه نشر و تحقیقات ذکر. تیر 1393.