چرا در طراحی وب سایت از وردپرس استفاده کنیم؟

وردپرس (WordPress) یک سیستم وبلاگ و مدیریت محتوای کد باز (Open Source) است. اولین نسخه وردپرس در سال 2003 منتشر شد و در سال 2009 بیش از 202 میلیون وب سایت در سراسر جهان از این سیستم استفاده می‌کردند. بر طبق گزارش Open source CMS market share در سال 2011، وردپرس به عنوان محبوب‌ترین سیستم وبلاگ و مدیریت محتوا از میان سایر رقبا انتخاب شده است. یکی از دلایل محبوبیت وردپرس، قدرتمند بودن آن در کنار سادگی و کاربری آسان می‌باشد.

وردپرس علاوه بر اینکه می‌تواند به عنوان یک سرویس دهنده خدمات وبلاگ مورد استفاده قرار بگیرد، می‌تواند به عنوان یک سیستم مدیریت محتوا برای ایجاد هر گونه وب سایتی استفاده شود. وردپرس یک سیستم انعطاف‌پذیر است که می‌تواند برای ایجاد وب سایت‌هایی در زمینه تجارت، آموزشی و دانشگاهی، فیلم و عکس، وب سایت‌های مربوط به هنرمندان، بلاگ‌های شخصی و گروهی و… مورد استفاده قرار گیرد. این سیستم برای اجرا شدن تنها به PHP و بانک اطلاعاتی MySQL احتیاج دارد و می‌تواند روی سرورهای آپاچی (Apache) و یا IIS اجرا شود.

وردپرس تنها یکی از سیستم‌های مدیریت محتوایی است که بر اساس PHP و MySQL طراحی شده‌اند و به ویرایشگران محتوا اجازه می‌دهد تا به جای ایجاد و بارگذاری (Upload) صفحات وب روی سرور، از یک محیط ویرایش تحت وب برای ایجاد صفحات خود استفاده نمایند. برخی از چنین سیستم‌هایی مانند Movable Type و Textpattern به علت ویژگی‌های مربوط به بلاگینگ خوبی که دارند مشهور شده‌اند و برخی دیگر نظیر Joomla و Drupal بیشتر به علت توانایی‌هایشان در ایجاد پروژه‌های دیگر، محبوب هستند.

اما WordPress چگونه است و چرا برای طراحی و راه اندازی وب سایت، پیشنهاد ما به شما، انتخاب وردپرس می‌باشد؟

1) نصب راحت

وردپرس به نصب پنج دقیقه‌ای معروف است. در واقع اگر اطلاعات مربوط به بانک اطلاعاتی خود را در دست داشته باشید، این مدت ممکن است از این هم کوتاه‌تر شود. سیستمی که وردپرس برای نصب شدن به آن احتیاج دارد در حد متوسط است. هر سیستمی که دارای PHP و MySQL باشد، می‌تواند میزبان وردپرس شود. پس از نصب، هر آنچه را که برای ایجاد یک وب سایت به آن نیاز دارید، همراه خود دارد.

اطلاعات بیشتر: چگونه وردپرس را در هاست لینوکس cPanel نصب کنیم؟

2) استفاده راحت

وردپرس به صورت شگفت انگیزی دارای یک محیط مدیریت ساده و کاربرپسند می‌باشد. تیم توسعه‌دهنده وردپرس در طول سال‌های گذشته به صورت مداوم روی واسط کاربری نرم‌افزار خود کار کرده و حتی در سال 2009 طی نظرسنجی از کاربران، آن را به صورت بهینه‌تری طراحی نموده است. محیط کاربری وردپرس شامل ویژگی‌های زیادی نسبت به سایر رقبا می‌باشد که برای نمونه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • محیط ویرایش متن وردپرس به گونه‌ای طراحی شده است که شباهت‌های زیادی به محیط مایکروسافت ورد (Word) دارد و از این رو کاربران مبتدی نیز در استفاده از آن دچار مشکل نمی‌شوند.
  • محیط ویرایشگر محتوا شامل یک بارگزار (Uploader) فایل‌های صوتی و تصویری می‌باشد که از طریق آن کاربران می‌توانند فایل‌های مختلف (مانند عکس، فیلم، صوت و…) را به مطالب خود اضافه کنند. به علاوه برای اضافه کردن ویژگی‌های مختلف به این فایل‌ها نظیر عنوان، شرح و… محیط بسیار ساده‌ای در اختیارشان می‌باشد.
  • وردپرس یک ویرایشگر تصویر ساده را نیز فراهم کرده که از طریق آن می‌توان کارهای ابتدایی مورد نیاز مانند تغییر اندازه، چرخاندن و… را روی تصاویر اجرا کرد.
  • به راحتی می‌توان فایل‌های صوتی و تصویری سایت‌های دیگر را درون محتوای صفحات آن تعبیه کرد. این کار تنها با Copy و Paste آدرس فایل مورد نظر در ویرایشگر محتوا قابل انجام است.
  • مدیریت منوهای کاربری نیز بسیار ساده و سر راست است و به راحتی می‌توانید منوهای اصلی و همچنین منوهای کناری را ایجاد و مدیریت نمایید.

3) سادگی توسعه

وردپرس یک سیستم ایجاد الگو یا Template قوی و نیز توابع برنامه نویسی (API) گسترده‌ای را ارائه می‌دهد. از طریق این امکانات، هر فردی با تجربه کار با PHP می‌تواند ظاهر یک سایت و همچنین رفتار و ویژگی‌های دیگر WordPress را تغییر دهد.

  • قالب‌ها (Theme) مشخص می‌کنند که محتوا چگونه نمایش داده شوند. فایل‌های قالب اسناد ساده HTML می‌باشند و از برخی از توابع مختص وردپرس که به زبان برنامه نویسی PHP نوشته شده‌اند نیز استفاده می‌کنند. یک قالب می‌تواند ساده و تنها شامل یک صفحه و یا متشکل از چندین صفحه مختلف و پیچیده باشد.
  • ابزارک‌ها (Widget) اجزایی هستند که تنها با استفاده از قابلیت کشیدن و رها کردن (Drag & Drop) به قسمت‌های کناری سایت (Side Bar) اضافه می‌شوند. کارآیی که این ویژگی می‌تواند به سایت بیافزاید بسیار زیاد و متنوع است.
  • افزونه‌ها (Plugin) می‌توانند قابلیت‌های اضافی را به سیستم اضافه نمایند و یا قابلیت‌های موجود را تغییر و یا ارتقاء دهند. افزونه‌ها در واقع مهم‌ترین ابزار وردپرس برای گسترش کارآیی و ویژگی‌های اصلی آن هستند.

بوسیله ویژگی‌های ذکر شده و بسیاری از قابلیت‌های دیگر و البته کد باز بودن وردپرس، این امکان برای کاربران حرفه‌ای‌تر وجود دارد که هر نوع تغییری را که تمایل دارند (با توجه به کاربری مورد نظرشان) روی وردپرس اعمال نمایند.

4) ویژگی‌های وردپرس برای پروژه‌های تجاری

از آنجا که وردپرس ویژگی‌هایی چون پشتیبانی درون ساخت برای آدرس‌های (URL) خوانا، تگ‌ها، گروه‌بندی‌ها و قالب‌های استاندارد را دارا می‌باشد، گزینه‌ای مناسب برای پروژه‌های تجاری است. با نگاهی دقیق‌تر به ساز و کار وب سایت‌های تجاری متوجه می‌شویم که حضور خوب و مناسب آنها در لیست نتایج موتورهای جستجو، از مهم‌ترین اولویت‌های آنها می‌باشد.

وردپرس به ارتقای وب سایت‌های ایجاد شده بر اساس آن در لیست نتایج موتورهای جستجو کمک می‌کند. مت کاتس (Matt Cutts) از مسئولان گوگل در کنفرانس WordPress در سانفرانسیسکو در سال 2009 اعلام کرد: «وردپرس بهترین ابزار بلاگ به منظور بهینه‌سازی برای موتورهای جستجو (SEO) می‌باشد.» پس می‌توانیم برای موفقیت در پروژه‌های تجاری خود با اطمینان از وردپرس استفاده کنیم.

اطلاعات بیشتر: بهینه سازی وب سایت وردپرسی برای موتورهای جستجو

در مجموع می‌توان گفت وردپرس به عنوان یک سیستم قدرتمند همراه با جامعه کاربری فعال و مجموعه‌ای از افزونه‌ها و قالب‌های متنوع و گاهی رایگان و قابلیت استفاده و گسترش آسان، رقیبی در کنار خود نمی‌بیند. با توجه به وجود نسخه فارسی آن، می‌تواند بهترین گزینه برای ایجاد هر گونه وب سایت، از وبلاگ تا فروشگاه و گالری عکس باشد.

منابع

  1. کتاب آموزش کاربردی طراحی و مدیریت وب سایت و وبلاگ با سیستم مدیریت محتوای WordPress. محمد مرادی. انتشارات پندار پارس. 1391.
نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا