بهینه سازی وب سایت وردپرسی برای موتورهای جستجو

تبلیغات

اگرچه طراحی زیبای وب سایت می تواند اولین قدم برای حضور قدرتمند در دنیای وب باشد اما برای موفق شدن کافی نیست. برای این منظور باید برخی نکات و تکنیک های حرفه ای تر مورد توجه و استفاده قرار بگیرد. اگر با این تکنیک ها آشنایی قبلی ندارید، به صورت ساده و مختصر به آنها می پردازیم.

یکی از مهم ترین ویژگی هایی که اغلب افراد تمایل به اعمال آن در وب سایت های خود دارند، قابلیت بهینه شدن برای موتورهای جستجو (SEO) می باشد. همانگونه که می دانید ساده ترین و البته موثرترین راه برای یافتن اطلاعات مختلف، استفاده از موتورهای جستجو مانند گوگل (www.google.com) است. احتمالاً تا به حال بارها به جستجوی یک اسم یا یک عبارت و… در موتورهای جستجو پرداخته و لیستی از نتایج وب سایت هایی که حاوی آن موضوع هستند را مشاهده کرده اید.

خب بیایید زاویه دید را تغییر دهیم و از نگاه یک مدیر سایت به قضیه نگاه کنیم. وب سایت هایی که در صفحات اول و به ویژه صفحه ی اول نتایج جستجو قرار می گیرند و در هر صفحه جایگاه بالاتری دارند، بازدیدکننده ی بیشتری به خود جذب می کنند. برای آنکه بتوانیم وب سایت (طراحی شده با وردپرس) خود را در جایگاه بهتری قرار دهیم، چه کاری باید انجام دهیم؟ پاسخ به این سوال با استفاده از تکنیک های سئو (SEO) داده می شود.

چند تکنیک ساده بهینه شدن وب سایت وردپرسی تان برای موتورهای جستجو عبارتند از:

تبلیغات
حراج کفش زنانه با بهترین قیمت و پرداخت درب منزل در های یو استور

1) نقشه سایت
راه اندازی وب سایت و نوشتن در آن به تنهایی ضمانتی برای ایندکس (Index) شدن تمامی صفحات توسط موتورهای جستجو و قرار گرفتن صفحات وب سایت در لیست نتایج موتورهای جستجو نمی باشد. همیشه این امکان وجود دارد که برخی از صفحات وب سایت از دید موتورهای جستجو پنهان بمانند. یک راه بسیار موثر در ترغیب موتورهای جستجو برای بررسی و ثبت تمامی صفحات، استفاده از نقشه سایت (Site Map) می باشد.

نقشه سایت در واقع چیزی نیست جز یک لیست ساده از پیوندهایی به تمامی صفحات وب سایت که در یک صفحه و به صورت فهرست وار گردآوری شده اند. برای ایجاد نقشه سایت خود در وردپرس می توانید از افزونه Google XML Sitemaps استفاده کنید. این افزونه یک نقشه سایت XML برای وب سایت تان ایجاد می کند.

2) افزونه سئو
از میان تعداد زیاد افزونه های سئو، یکی از محبوب ترین آنها All in One SEO Pack است. این افزونه به شما کمک می کنند بدون درگیر شدن با مسائل پیچیده بتوانید برخی تنظیمات لازم برای سئو را انجام دهید.

برای استفاده از این افزونه ابتدا باید آن را نصب و فعال کنید. توصیه می کنیم در صفحه تنظیمات، حتماً با دقت فیلدهای عنوان صفحه اصلی (Home Title)، توضیحات صفحه اصلی (Home Description) و کلیدواژه های صفحه اصلی (Home Keywords) را پُر نمایید. این سه مورد برای تعریف کلی فعالیت وب سایت می باشند. به عبارتی یک عنوان برای صفحه ی اول وب سایت تان تعریف کنید. موضوع و فعالیت سایت را توضیح دهید و در نهایت یکسری کلمات کلیدی که به فعالیت سایت مرتبط باشند را در کلیدواژه بنویسید.

سایر موارد در تنظیمات افزونه به موضوع سایت تان بستگی دارد.

با نصب افزونه All in One SEO Pack، یک بخش به انتهای صفحات افزودن (ویرایش) نوشته و افزودن (ویرایش) برگه ها اضافه می شود. در این بخش می توانید برای هر نوشته یا پست توضیح بنویسید و کلمه کلیدی تعریف نمایید.

پس در این بخش پُر کردن قسمت های توضیحات (Description) و کلیدواژه ها (Keywords) کفایت می کند. توضیحات (Description) و کلیدواژه ها (Keywords) مربوط به هر نوشته یا پست را به صورت مختص برای همان صفحه بنویسید. به عبارت دیگر از یکسری توضیحات خاص و تکراری برای همه صفحات استفاده نکنید. نوشتن توضیحات و کلیدواژه های مربوط به مطلب تان، سبب می شود که صفحات به صورت بهتری در لیست نتایج موتورهای جستجو پیدا و دیده شوند.

فقط توجه داشته باشید که توضیحات باید کمتر از 160 کاراکتر باشند. چون موتورهای جستجو کاراکترهای بیشتر را ثبت نمی کنند.

نکته: افزونه های دیگری نیز مشابه All in One SEO Pack وجود دارند، که از لحاظ کارکرد تفاوت چشمگیری با هم ندارند. اما بطورکلی اگر می خواهید حرفه ای تر و قوی تر عمل کنید، بهتر است از افزونه Yoast SEO به جای All in One SEO Pack استفاده نمایید. در صورت نصب و استفاده از Yoast SEO شما دیگر نیازی به افزونه نقشه سایتِ Google XML Sitemaps هم ندارید. چون Yoast SEO، خودش نقشه سایت نیز می سازد. همچنین توجه داشته باشید، هیچگاه دو افزونه مشابه، در وب سایت تان نصب و فعال نکنید. به عنوان مثال از دو افزونه Yoast SEO و All in One SEO Pack همزمان استفاده نکنید.

3) متن جایگزین برای تصاویر
همیشه برای تصاویر، از ویژگی متن جایگزین (Alternate text) استفاده کنید. برای انجام این کار در وردپرس می توانید به بخش کتابخانه بروید و با کلیک روی هر تصویر یک متن جایگزین برای آن بنویسید.

نکته: بهتر است بخش های نام و توضیح را هم برای هر تصویر، تکمیل کنید.

4) حجم تصاویر
فایل های گرافیکی حجیم، زمان زیادی برای لود شدن در صفحات نیاز دارند و هرچه تعداد این تصاویر بیشتر باشد، این زمان نیز بیشتر خواهد شد. پس تا حد امکان از به کار بردن تصاویر زیاد خودداری نمایید یا حداقل مراقب ابعاد و حجم تصاویر باشید. بطور مثال تصاویر با فرمت bmp که حجم بالایی دارند به هیچ وجه مناسب نمایش در صفحات وب نیستند. استفاده از افزونه WP Smush، به شما کمک می کند تا حدودی حجم تصاویر را با حفظ کیفیت کاهش داده و در نتیجه سرعت بارگذاری سایت تان را افزایش دهید.

5) کاهش دریافت اطلاعات از وب سایت های دیگر
هر زمان که وب سایت شما مجبور باشد از اطلاعات موجود روی سرورهای دیگر (شامل ویدئوها و تصاویر و…) استفاده کند (آنها را دریافت کند) زمان لازم برای لود شدن سایت نیز افزایش می یابد. به همین خاطر توجه داشته باشید که تا حد امکان از ارجاعات زیاد به وب سایت های دیگر برای دریافت فایل های حجیم، آن هم در یک صفحه پرهیز نمایید.

6) ویژگی Caching
سرعتی که وب سایت شما با آن بارگذاری می شود، می تواند آن را از یک وب سایت دور افتاده و محجور به یک وب سایت محبوب تبدیل کند. به عنوان یک قانون کلی کاربران تمایل ندارند زمان زیادی را صرف منتظر ماندن برای بارگذاری یک سایت نمایند. بنابراین هرچه سایت سریع تر باشد، بهتر است. کاهش حجم تصاویر و کاهش دریافت اطلاعات از سایت های دیگر دو راه خوب برای افزایش سرعت بارگذاری سایت هستند.

در کنار این دو مورد برخی سایت ها از ویژگی Caching نیز استفاده می کنند. استفاده از این ویژگی به این معناست که یک کپی استاتیک از فایل های دینامیک تهیه شده و در هر بار که صفحه بارگذاری می شود به جای پردازش دوباره ی اسکریپت های PHP، از همان نسخه قبلی استفاده می گردد. این ویژگی را می توان این گونه تنظیم کرد که این صفحات استاتیک در بازه های زمانی مشخص بروز شوند تا محتوا همواره تازگی داشته باشد.

برای استفاده از ویژگی کَش در وردپرس می توانید از افزونه های WP Super Cache و یا W3 Total Cache استفاده کنید. البته افزونه W3 Total Cache به جز ویژگی کش قابلیت های کاربردی دیگری نیز دارد که می توان به قابلیت فشرده سازی فایل ها از سوی سرور (gzip)، قابلیت کش مرورگر (expires header)، قابلیت CDN و… اشاره کرد.

فعال کردن قابلیت gzip هم بسیار مهم است، چون باعث افزایش سرعت بارگذاری وب سایت می شود و همچنین مصرف پهنای باند را کاهش می دهد.

اگر به اطلاعات بیشتری در زمینه سئو (SEO) نیاز دارید، شما می توانید چند نکته ی مفید دیگر را در درس پنجم مطلب اختصاصی «راه اندازی و مدیریت وب سایت» مطالعه کنید.

زمانی که یک موتور جستجو وب سایت شما را ایندکس می کند، به ظاهر و ساختار زیبا و جذاب وب سایت شما کاری ندارد و در واقع به کدهای شما نگاه می کند. پس قدم بعدی شما در SEO توجه به کدنویسی، تگ های Heading و… باید باشد.

[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]

مقاله علمی و آموزشی «بهینه سازی وب سایت وردپرسی برای موتورهای جستجو»، توسط واحد فنی و پشتیبانی پورتال یو سی (شما می توانید) نگارش شده است.

[/toggle]

نمایش بیشتر

‫2 دیدگاه

  1. سلام
    میشه اطلاعات دقیقتری بدین . توی فیلدهای تنظیمات دقیقا چه عباراتی قرار بدهیم؟
    با سپاس

    1. همکلاسی و همراه خوب یو سی؛ مهاجر عزیز
      با سلام و احترام
      در صورتی که منظور شما فیلدهای افزونه All in One SEO Pack است، ببینید؛ همین الان آدرس وب سایت خود را در موتورهای جستجو مانند گوگل جستجو کنید.
      نوشته ی آبی رنگ همان عنوان صفحه اصلی (Home Title) وب سایت تان است که شما می توانید یک نام یا شعار برای سایت خود انتخاب کنید.
      نوشته ای که زیر آدرس وب سایت دیده می شود متنی است که در توضیحات صفحه اصلی (Home Description) می نویسید. در این قسمت شما می توانید در حد 160 کاراکتر، وب سایت خود را معرفی کنید. به عنوان مثال موتور جستجو گوگل برای تشریح فعالیت خود، نوشته است: «Search the world’s information, including webpages, images, videos and more. Google has many special features to help you find exactly what you’re looking …» به مفهوم «جستجو در اطلاعات جهان، از جمله صفحات وب، تصاویر، فیلم ها و… گوگل با بسیاری از ویژگی های خاص خود به شما کمک می کند تا دقیقاً همان چیزی که به دنبالش هستید را پیدا کنید…» یا پورتال یو سی (شما می توانید) در تشریح خود می نویسید: «در پورتال یو سی، شما می توانید با استفاده از اطلاعات، آموزش ها، فیلم ها و تصاویر، به راحتی یاد بگیرید که چگونه کاری را انجام دهید و دانش خود را به روز کنید.»
      در نهایت آخرین فیلد، کلیدواژه های صفحه اصلی (Home Keywords) است. این کلیدواژه ها یا کلمات کلیدی بطور معمول توسط کاربرها دیده نمی شوند اما به موتورهای جستجو کمک می کنند تا با موضوعات اصلی سایت آشنا شوند؛ که تاثیر این مورد آخر امروزه در سئو، کمتر شده است.

      خب؛ توضیح بالا برای صفحه ی اول وب سایت شما بود. حالا شما می توانید برای تک تک مطالب تان نیز یک توضیح بنویسید و کلمات کلیدی مهمی که در آن متن استفاده شده اند را مشخص کنید.

      در صورتی که به خوبی توضیح داده نشد، بفرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا