چرا برخی از افراد، قد کوتاه هستند؟
رشد بیش از حد قد و قامت یا کمتر از آن، در اثر فعالیت زیاد و یا عدم فعالیت طبیعی برخی غدد به وجود می آید. بطورکلی، بلندی قامت افراد با وراثت ارتباط دارد. در آفریقا قبایلی نظیر واتوسی و ماسائی، دارای مردانی به بلندی 2 متر هستند. این قد و قامت برای افراد قبیله معمولی و نرمال است. در عین حال، قبایل کوتاه قد نیز وجود دارند که قامت افرادشان حدود 130 سانتی متر می باشد که این نیز برای آنان طبیعی و عادی است.
کوتوله هایی که قامت آنها غیر طبیعی است، در اثر نوعی نقص در غدد مترشحه داخلی به این عارضه مبتلا می شوند. این غدد که شامل هیپوفیز، غدد فوق کلیوی و غدد جنسی نر و ماده می باشند، همگی می توانند بر رشد قامت فرد تاثیر بگذارند.
نوعی از کوتوله ها هستند که در اثر ابتلا به یک بیماری، سر و بدن طبیعی دارند ولی دست و پای آنها کوتاه مانده است. اسکلت یک اندام طبیعی در دوران کودکی و بلوغ رشد می کند و علت این امر، تبدیل سلول های غضروف به سلول های استخوانی توسط مراکز رشد موجود در انتهای استخوان است. بیماری های غضروفی می توانند باعث توقف رشد طبیعی دست و پا شوند.
کوتولگی می تواند در اثر فقدان هورمون های غده هیپوفیز باشد. کودک در چند سال اولیه زندگی رشد کرده و ناگهان رشدش متوقف می شود و اندام او به شکل بچه گانه باقی می ماند. چنین کودکی را می توان طبق نظر پزشک متخصص با دادن هورمون معالجه کرد.
[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]
مقاله علمی و آموزشی «چرا برخی از افراد، قد کوتاه هستند؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب به من بگو چرا و چگونه، نوشته ی آرکادی لئوکوم و ترجمه سعید درودی از انتشارات بهزاد، منتشر شده در 1391 با شابک 8-57-5959-964 به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.
[/toggle]