چرا ادیسون را بزرگترین مخترع جهان می‌نامند؟

توماس آلوا ادیسون در 11 فوریه سال 1847 میلادی در شهر میلان، واقع در ایالت اوهایو در ایالات متحده آمریکا چشم به جهان گشود. او در کودکی قدرت تخیل و کنجکاوی فوق‌العاده‌ای داشت. معلم مدرسه، سوالات بی‌پایان ادیسون را نشانه کُند ذهنی او می‌دانست. به همین جهت او را از مدرسه بیرون کرد.

وقتی 10 ساله بود، آزمایشگاهی در زیرزمینی که پدرش در آن کار می‌کرد، ساخت. او علاقه شدیدی به ترکیب کردن مواد شیمیایی و مشاهده نتیجه آن داشت. در این مدت او از طریق فروش سبزیجات، مواد شیمیایی لازم برای آزمایشگاهش را فراهم می‌کرد.

در 12 سالگی شروع به فروش روزنامه در قطارهای مسافربری کرد. پس از آن در چندین تلگرافخانه در ایالات متحده و کانادا به کار پرداخت. او زمانی که 22 سال داشت، روانه نیویورک شد و پست خوبی در تلگرافخانه این شهر بدست آورد. ادیسون با فروش طرح خود، موسوم به دستگاه مخابره تلگرافی سهام، پول فراوانی بدست آورد. او با این پول، آزمایشگاهی برای انجام آزمایش‌ها و اختراعاتش ساخت.

ادیسون در سال 1877 میلادی دستگاه گرامافون را اختراع کرد. اولین گرامافون ادیسون از صفحاتی حلقه‌ای شکل از جنس موم و شیپوری قیف مانند تشکیل شده بود. او در سال 1878 میلادی لامپ الکتریکی را ساخت. هنگام آزمایش روی لامپ الکتریکی، یک اصل مهم علمی را کشف کرد. این اکتشاف او بعدها منجر به ساخت لامپ خلاء شد. به کمک این لامپ‌ها اولین رادیوها و تلویزیون‌ها ساخته شدند.

ادیسون در سال‌های بعد دستگاه گفته‌نگار یا ادیفون را اختراع کرد. ساخت این دستگاه نخستین قدم به سوی ساخت دوربین‌های تصویر متحرک بود. تلفن باتری نیکلی – آهنی و دستگاه الکتریکی ثبت آرا از جمله اختراعات دیگر ادیسون هستند.

مجموع اختراعات او به 1001 عدد می‌رسد. اختراعات ادیسون، او را به یکی از ثروتمندترین مردان آمریکا تبدیل کرد. ادیسون موفقیت خود را بیشتر مدیون تلاش مستمرش می‌دانست تا استعدادش. او همواره از اینکه مجبور بود وقتی را صرف خواب و خوراک کند، اظهار ناخشنودی می‌کرد.

ادیسون در 18 اکتبر سال 1931 میلادی درگذشت.

منابع

  1. کتاب چرا، چطور، چگونه؟ نوشته دکتر سونیتا گوپتا و دکتر نینا آگراوال. ترجمه پریسا همایون روز و پریچهر همایون روز. موسسه نشر و تحقیقات ذکر. تیر 1393.
نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا