چرا کرم شب تاب می درخشد؟

کرم شب تاب، نوعی کرم بالدار است. کرم های شب تابِ نر و ماده هر دو بال دارند. البته در برخی از انواع کرم های شب تاب، فقط نرها بال دارند. در این نوع از کرم ها، تنها ماده ها می توانند نور تولید کنند.

کرم های شب تاب، رنگ تیره ای دارند و معمولاً از شهد گل ها تغذیه می کنند. طول بدن آنها بین 4 تا 11 میلیمتر است. تعداد بسیاری از این جانداران در مناطق مرطوب استوایی زندگی می کنند.

نوری که کرم های شب تاب تولید می کنند، درخشان و چشمک زن است. اندام تولید کننده نور در انتهای شکم آنها قرار دارد و بوسیله اعصاب کنترل می شود. این بخش از بدن دارای دو نوع ماده شیمیایی به نام های لوسفِرین و لوسفِرِس است. ترکیب اکسیژن با لوسفرین باعث تولید نور می شود. لوسفرس همانند یک کاتالیزور عمل می کند.

راهنمایی: کاتالیزور ماده ای است که سرعت واکنش های شیمیایی را افزایش می دهد.

جالب است بدانید نور کرم های شب تاب برخلاف سایر نورها، هیچ گرمایی تولید نمی کند. کرم های شب تاب می توانند مدت زمان هر درخشش را کنترل کنند.

نوری که بوسیله کرم های شب تاب تولید می شود، به رنگ های زرد یا نارنجی است. امروزه دانشمندان می توانند نوری مشابه نور کرم های شب تاب در آزمایشگاه تولید کنند. البته اینکار تنها با استفاده از لوسفرین و لوسفرس که از کرم های شب تاب گرفته می شود، امکانپذیر است.

حال ببینیم چرا کرم های شب تاب می درخشند؟
کرم های شب تاب احتمالاً برای جلب توجه جنس مقابل نور تولید می کنند. شاید تولید نور، مزیت دیگری نیز برای آنها داشته باشد؛ به این ترتیب که می تواند موجب وحشت پرندگانی شود که قصد شکار آنها را دارند. به هر حال دلیل آن هرچه باشد، این نور درخشان، انسان را به شدت مسحور خود می کند.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «چرا کرم شب تاب می درخشد؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب چرا، چطور، چگونه؟، نوشته ی دکتر سونیتا گوپتا و دکتر نینا آگراوال و ترجمه پریسا همایون روز و پریچهر همایون روز از موسسه نشر و تحقیقات ذکر، منتشر شده در تیر ۱۳۹۳ با شابک ۹۷۸-۹۶۴-۳۰۷-۲۲۱-۶ به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا