چرا نان دارای حفره است؟

نان بخش اعظم غذای مردم جهان را تشکیل می دهد. موادی که برای تهیه نان مورد استفاده قرار می گیرد، در کشورهای مختلف متفاوت است. البته در اغلب کشورها نان از آرد گندم تهیه می شود. اما مردم برخی از نقاط جهان از برنج، جو، سیب زمینی، نخود و لوبیا برای تهیه نان استفاده می کنند.

مدارک موجود نشان می دهند که پختن نان در حدود سال سه هزار قبل از میلاد در مصر آغاز شد. امروزه برای تهیه نان، ابتدا آب را با آرد مخلوط می کنند و آن را ورز می دهند تا به شکل خمیر در آید. سپس به آن مقدار کمی مخمر، شکر و نمک اضافه می کنند. مخمر باعث تولید حباب های ریز گاز دی اکسید کربن در خمیر می شود. به این ترتیب خمیر پف می کند و بالا می آید. پس از آن خمیر را به شکل مورد نظر در می آورند و آن را در تنور یا فر قرار می دهند.

حباب های گاز موجود در خمیر باعث می شود که نان پس از پختن حفره حفره شود. در واقع مخمر طعم و رنگ و بوی خاصی به نان می دهد.

کیک نیز دارای حفره است. به کیک به جای مخمر، جوش شیرین اضافه می شود. جوش شیرین مخلوطی از اسید تارتاریک و بی کربنات سدیم است. وقتی این مخلوط به خمیر کیک افزوده می شود، حباب های ریزی از گاز دی اکسید کربن به وجود می آید. به این ترتیب کیک پس از پختن حفره حفره و نرم می شود.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «چرا نان دارای حفره است؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب چرا، چطور، چگونه؟، نوشته ی دکتر سونیتا گوپتا و دکتر نینا آگراوال و ترجمه پریسا همایون روز و پریچهر همایون روز از موسسه نشر و تحقیقات ذکر، منتشر شده در تیر ۱۳۹۳ با شابک ۹۷۸-۹۶۴-۳۰۷-۲۲۱-۶ به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا