چرا سرشماری انجام می گیرد؟

سرشماری یا تعیین آمار جمعیت، تقریباً در تمام کشورهای جهان هر چند وقت یکبار انجام می گیرد. البته دقیقاً مشخص نیست که اولین سرشماری چه زمان و چگونه صورت گرفت، ولی مطمئناً انسان پس از آنکه شروع به زندگی گروهی و اجتماعی کرد، به اهمیت و لزوم سرشماری پی برد.

راستی چرا سرشماری انجام می شود؟

این کار در زمان های مختلف، دلایل متفاوتی داشته است. در زمان های قدیم، پادشاهان و سلاطین به کمک سرشماری، تعداد افرادی که در صورت بروز جنگ باید به سپاه فرا خوانده می شدند را برآورد می کردند. دلیل دیگر سرشماری در آن زمان ها، تعیین میزان درآمد دولت بود. این دو مورد عمده ترین دلایل سرشماری در زمان های قدیم بودند؛ ولی امروزه سرشماری به دلایل مهم تری صورت می گیرد.

آگاهی از میزان جمعیت به دولت کمک می کند تا در مورد اشتغال، بهداشت، تحصیل و… تصمیمات بهتر و درست تری اتخاذ کند. به کمک سرشماری می توان به میزان کاهش یا افزایش جمعیت پی برد و آگاهی از میزان زاد و ولد و رشد جمعیت به تصمیم گیری هایی درست درباره نیازهای آینده شهروندان کمک می کند.

همچنین سرشماری، آمار دقیقی از نسبت جمعیت شهری به روستایی ارائه می دهد که می تواند در بهبود قوانین و مقررات، اوضاع اقتصادی، اجتماعی و… موثر باشد.

[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]

مقاله علمی و آموزشی «چرا سرشماری انجام می گیرد؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب چرا، چطور، چگونه؟، نوشته ی دکتر سونیتا گوپتا و دکتر نینا آگراوال و ترجمه پریسا همایون روز و پریچهر همایون روز از موسسه نشر و تحقیقات ذکر، منتشر شده در تیر 1393 با شابک 978-964-307-221-6 به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

[/toggle]

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا