چرا برخی از گیاهان همیشه سبز هستند؟

بیشتر درختان برگ‌های خود را در فصل پاییز از دست می‌دهند و در فصل بهار برگ‌های تازه در می‌آورند. به این درختان، درختان برگ‌ریز گفته می‌شود. درختان برگ‌ریز در پاییز و زمستان کاملاً خشک به نظر می‌رسند. اما برخی از درختان تمام برگ‌های خود را در یک زمان از دست نمی‌دهند. این گیاهان را همیشه سبز می‌نامند.

در واقع برگ تمام درختان می‌ریزد، با این تفاوت که برگ درختان برگ‌ریز تقریباً پس از یکسال و برگ درختان همیشه سبز معمولاً پس از دو تا سه سال می‌ریزد. وقتی یکی از برگ‌های درختان همیشه سبز خشک می‌شود و می‌افتد، بلافاصله برگ دیگری به جای آن می‌روید. به همین جهت این درختان، همواره برگ دارند و سبز هستند.

کاج، سرو و صنوبر جزو معروف‌ترین درختان همیشه سبز می‌باشند. درخت زیتون نیز در تمام طول سال برگ دارد. از میوه این درخت، روغن گرفته می‌شود. درخت ماگنولیا به خاطر برگ‌های سبز و گل‌های بزرگ و زیبای سفید رنگش معروف است. گیاه اِکلیل کوهی نیز همیشه سبز است. از این گیاه، عطر گرفته می‌شود. گیاه اردج دارای برگ‌هایی کوتاه و تلخ است. این گیاه در جنوب انگلیس می‌روید.

علاوه بر اینها، گیاه مورد، خرزهره، درخت پرتقال و درخت خرما جزو گیاهان همیشه سبز هستند. بوته چای نیز در این دسته از گیاهان طبقه‌بندی می‌شود.

منابع

  1. کتاب چرا، چطور، چگونه؟ نوشته دکتر سونیتا گوپتا و دکتر نینا آگراوال. ترجمه پریسا همایون روز و پریچهر همایون روز. موسسه نشر و تحقیقات ذکر. تیر 1393.
نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا