از چه زمانی سیستم پستی راه اندازی شد؟

همه ما می دانیم که وجود سیستم پستی تا چه اندازه ضروری و مهم است. به کمک پست می توانیم نامه های شخصی یا کاری که از کشورهای بسیار دور فرستاده شده اند را ظرف مدت شش یا هفت روز دریافت کنیم. نامه های بین شهری نیز در مدت دو الی سه روز به دستمان می رسند.

واگن های پستی، قطارها و هواپیماها، نامه ها و پاکت های پستی را از شهری به شهر دیگر می رسانند. میلیون ها نفر در کار حمل و نقل نامه ها و بسته های پستی از جایی به جای دیگر با هم همکاری می کنند.

در زمان های قدیم پادشاهان، قاصدانی داشتند که پیام ها و فرمان هایشان را با اسب و درشکه و یا هر وسیله دیگری که در دسترس بود، از جایی به جای دیگر می بردند. مسلماً در آن دوران، امکان فرستادن پیام برای شهروندان عادی وجود نداشته است.

ولی به تدریج مردم عادی نیز به ضرورت استفاده از نوعی سیستم پستی پی بردند. گفته می شود نوعی سیستم پستی در مصر، چین و ایران باستان وجود داشته است. طبق گفته مورخان، امپراطوری روم دارای پیشرفته ترین سیستم پستی در دوران قدیم بود.

انگلستان در سال 1500 میلادی یک اداره پست و در سال 1700 میلادی یک پستخانه مرکزی داشت. دولت انگلستان در سال 1839 میلادی اداره سیستم پستی این کشور را بر عهده گرفت.

معمولاً هزینه نامه های پستی بر اساس وزن نامه و میزان مسافت از فرستنده یا گیرنده دریافت می شد. ایده استفاده از تمبرهای پستی توسط یک انگلیسی به نام «سر رولند هیل» ارائه شد. طبق این ایده، فرستنده به جای پرداخت هزینه ارسال نامه، تمبری خریداری می کرد و پشت پاکت نامه می چسباند.

رولند هیل در سال 1840 میلادی برای اولین بار روش استفاده از یک نرخ واحد را در پست ارائه داد. در این روش، از افرادی که نامه ارسال می کردند، بدون توجه به مسافت، نرخی یکسان دریافت می شد. در واقع این قدم بزرگی در راه پیشرفت پست بود؛ چرا که مردم عادی نیز از عهده پرداخت هزینه آن بر می آمدند. به تدریج این سیستم در سراسر جهان مورد استفاده قرار گرفت. در نتیجه، سیستم پستی در تمام کشورها تاسیس شد.

سرویس پست هوایی نیز از دهم فوریه 1911 میلادی در انگلستان شروع به کار کرد.

[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]

مقاله علمی و آموزشی «از چه زمانی سیستم پستی راه اندازی شد؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب چرا، چطور، چگونه؟، نوشته ی دکتر سونیتا گوپتا و دکتر نینا آگراوال و ترجمه پریسا همایون روز و پریچهر همایون روز از موسسه نشر و تحقیقات ذکر، منتشر شده در تیر 1393 با شابک 978-964-307-221-6 به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

[/toggle]

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا