مشعل جوشکاری چیست؟
مشعل جوشکاری وسیله ای مکانیکی است که با مخلوط کردن گازها، شعله ای داغ برای جوشکاری یا بُریدن قطعات فلزی تولید می کند. این وسیله با استفاده از حرارت بسیار بالا، سطوح فلزی را به هم اتصال می دهد. حرارت زیاد موجب ذوب شدن سطح دو فلز و در نتیجه متصل شدن آنها به یکدیگر می شود، پس از قطع حرارت، قسمت ذوب شده، سفت و سخت می شود و دو فلز بطور دائمی به هم جوش می خورند.
مشعل جوشکاری معمولاً شعله ای با حرارت 2750 الی 3300 درجه سانتیگراد تولید می کند. این حرارت برای ذوب کردن موضعی فلز کافی است. مشعل برای این کار دو گاز استیلن و اکسیژن خالص را بطور کامل با هم مخلوط و شعله حاصل را به نقطه مورد نظر هدایت می کند.
مخلوط شدن استیلن و اکسیژن موجب سوختن استیلن و در نتیجه ایجاد شعله و حرارت می شود.
مشعل های جوشکاری به دو نوع هستند:
- مشعل فشار پایین
- مشعل فشار بالا
در مشعل فشار پایین، گاز استیلن وارد محفظه ای می شود که در آنجا با جریانی از اکسیژن که فشار بالایی دارد مخلوط می گردد. شدت جریان اکسیژن مقدار استیلن مشتعل را کنترل می کند. در مشعل فشار بالا، هر دو گاز، تحت فشار با هم مخلوط می شوند. مقدار حرارت تولید شده توسط اندازه دهانه مشعل جوشکاری کنترل می شود. هرچه دهانه نصب شده بر سر مشعل بزرگتر باشد، فشار گاز بیشتر است.
شعله های کم برای فلزاتی که ضخامت کمی دارند و شعله های زیاد برای قسمت های ضخیم فلزی مورد استفاده قرار می گیرند.
[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]
مقاله علمی و آموزشی «مشعل جوشکاری چیست؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب چرا، چطور، چگونه؟، نوشته ی دکتر سونیتا گوپتا و دکتر نینا آگراوال و ترجمه پریسا همایون روز و پریچهر همایون روز از موسسه نشر و تحقیقات ذکر، منتشر شده در تیر 1393 با شابک 978-964-307-221-6 به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.
[/toggle]