استرانسیم چیست؟

استرانسیم یک عنصر نقره ای – زرد رنگ است که به صورت ترکیب در کانه ها یا سنگ های معدنی مختلف و همچنین در آب بعضی چشمه های معدنی یافت می شود. این عنصر فلزی نرم و سبک، چنان فعال و واکنش پذیر است که باید دور از آب و هوا ذخیره شود.

از ترکیبات استرانسیم در ساخت شیشه و سفال و همچنین تولید شعله قرمز روشن در منورها و وسائل آتش بازی استفاده می شود. این فلز دارای یک ایزوتوپ رادیواکتیو به نام استرانسیم 90 است که بر اثر شکافت اورانیوم تولید می شود و در باران رادیواکتیو حاصل از انفجارات هسته ای وجود دارد. استرانسیم 90 بسیار خطرناک است، زیرا جذب استخوان های بدن می شود و جای کلسیم را می گیرد.

استرانسیم را فردی به آدایر کرافورد (Adair Crawford) به سال 1790 میلادی در ایرلند کشف کرد. همفری داوی نیز اولین کسی بود که استرانسیم را به صورت خالص و در شکل یک عنصر بدست آورد. استرانسیم نام خود را از ناحیه استرونیتان در ایرلند گرفته است. اولین بار در همین ناحیه بود که اکسید استرانسیم، به عنوان یک کانی شناسایی و استخراج شد.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «استرانسیم چیست؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب Kingfisher Science Encyclopedia، تالیف Catherine Headlam ترجمه محمود سالک از نشر Kingfisher Books، منتشر شده در ۱۹۹۱ با شابک ۹۷۸۰۸۶۲۷۲۸۵۳۳ به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا