NLP چیست و چگونه می تواند به شما کمک کند؟

ان ال پی (NLP) شیوه ای بسیار قدرتمند است که برای بالا بردن امکان رشد فردی و حرکت به سوی پیشرفت و تحول فردی بکار گرفته می شود. NLP مخفف عبارت برنامه ریزی عصبی کلامی است و اولین بار در دهه 1970 میلادی توسط ریچارد بندلر (Richard Bandler) و جان گریندر (John Grinder) مورد بحث قرار گرفت. ضمیر ناخودآگاه بخش قدرتمندی در مغز انسان ها و محلی است که آموخته ها، رفتارها، تفکرات، خاطرات و عادت ها، همه در آنجا ساخته می شوند. کل تصاویر ذهنی انسان ها از جهان پیرامون و جزئیات همه آنچه آنها در زندگی شان انجام می دهند، می شنوند یا بو و مزه می کنند، همه و همه در این مکان جادویی ساخته می شوند. آیا چنین چیزی جالب نیست؟

در این مقاله شما می توانید با NLP آشنا شوید.

درمان با روش ان ال پی و آموزش آن می تواند بسیار تاثیرگذار باشد؛ چون به جای بکارگیری مهارت پرسش و پاسخ، برای اینکه باعث شود افراد درباره موضوعی صحبت کنند، تکنیک های دیگری را بکار می گیرد تا به افراد کمک کنند تفکرات و رفتارهایشان را تغییر دهند. NLP به افراد مختلف اجازه می دهد از خاطرات منفی، افکار یا احساساتی که آنها را از پیشرفت باز می دارد، رهایی یابند. روش های زیادی در تکنیک NLP بکار گرفته می شود؛ البته در اکثر اوقات درمانگر یا مربی مربوطه در این مورد که چطور برای کنار گذاشتن رفتارها و عادت های منفی و مضر گذشته و جایگزینی آنها با رفتارها و عادت های جدید به فرد کمک می کند باید خلاقیت به خرج دهد. اینکار چیزی مثل عملکرد موتور ماشین است. اما به جای آن فرد به تقویت جسم و ذهن خود می پردازد.

هر یک از انسان ها دارای یک سیستم پالایش فکری بی همتای مخصوص به خود هستند که از آن برای پردازش اطلاعاتی که از طریق حواس شان در می یابند، استفاده می کنند. تمام اطلاعاتی که انسان ها به صورت روزانه از طریق حواس خود دریافت می کنند، بوسیله سیستم غربالگری ذهن آنها (باورها، ارزش ها و…) پالایش می شود و در نتیجه آن، هر آنچه افراد می بینند، می شنوند، می چشند یا استشمام می کنند، به سیستم پالایش فکری آنها انتقال می یابد. این پالایش فکری از ادراک و تجربیات افراد سرچشمه می گیرد؛ چیزی مثل زمانی که کسی کیک می پزد. چگونگی پختن کیک، ترکیب مواد سازنده آن و حتی درجه حرارتی که کیک با آن پخته می شود، تماماً در مزه کیک، شکل و طعم آن اثر می گذارد. این گونه است که طعم و مزه کیک های مختلف با همدیگر متفاوت است. این مسئله حتی می تواند در مورد اثر انگشت افراد نیز صادق باشد.

در هر حال و با توجه به تمام این مثال ها، انسان ها معنای شخصی و منحصر به فرد خود را از همه چیز، با اطلاعاتی که از جهان پیرامون شان بدست می آورند تعیین می کنند و نقشه ذهنی خودشان را بوسیله انتقال مفاهیم بیرونی به تصاویر و حس های ذهنی خود شکل می دهند؛ در نتیجه اینکار، آگاهی روزانه آنها ساخته می شود. اطلاعاتی که افراد از طریق پیرامون شان دریافت کرده و آنها را در ضمیر ناخودآگاه شان پردازش و ذخیره سازی می کنند، سرانجام از طریق صحبت های آنها و زبان بدن شان بازتاب پیدا می کند. انسان ها اکثر اوقات و بدون اینکه خودشان متوجه بشوند، در زمان صحبت کردن درباره وقایع، آنها را بزرگنمایی کرده یا برخی از جزئیات آنها را حذف یا تحریف می کنند!

رفتارها، عادت ها و دیدگاه ها به دو صورت در ذهن افراد ساخته می شوند:

  1. اطلاعاتی که افراد در طول زندگی از محیط پیرامون خود دریافت می کنند.
  2. تاثیر اطرافیان

همچنین عادت ها از طریق تمرین و تکرار ایجاد می شوند. زمانی که افراد مکرراً کارهایی جدید از جمله رژیم غذایی، عادت غذایی یا حتی سخن گفتن را انجام می دهند، مغز آنها سیرهای عصبی جدیدی را می سازد و اینگونه است که این عادت های جدید در ذهن شان نهادینه می شود. این عادت ها می توانند در مواردی به سود افراد و در مواردی هم به ضرر آنها باشند که هر یک از آنها، با توجه به مفید یا مضر بودن شان می توانند اثرات مثبت یا منفی بر زندگی افراد داشته باشند. ذهن و جسم همواره به یکدیگر متصل هستند و احساسات همواره از طریق زبان بدن خودشان را نشان می دهند. جالب است که گاهی افراد اصلاً آگاه نیستند که چگونه از طریق زبان بدن شان احساسات خود را نشان می دهند! به هر حال 90 درصد از ارتباطات افراد از طریق زبان بدن آنها انتخاب و درونی سازی می شوند، پس به لحاظ زبان شناسی ممکن است فردی چیزی را بگوید، در حالی که زبان بدنش چیزی متفاوت از آن را بیان کند. زبان بدن هر فردی پنجره ای به سوی ضمیر ناخودآگاه او است.

NLP می تواند در رفع چالش های زیر یاری کننده باشد:

  1. زمانی که فرد به جای زندگی در لحظه حال، دائماً در گذشته اش زندگی می کند.
  2. زمانی که فرد دائماً در انجام کارها و تکمیل پروژه هایش تاخیر می کند.
  3. زمانی که فرد دائماً دچار اضطراب و افسردگی بی دلیل است.
  4. زمانی که فرد عملکرد موفقی در محیط کار خود ندارد.
  5. زمانی که فرد دائماً رژیم غذایی می گیرد، اما پس از مدت کوتاهی با شکست مواجه می شود و عمدتاً بعد از یک هفته یا یک ماه، آن رژیم را کنار می گذارد و نسبت به خودش احساس ناامیدی می کند.
  6. زمانی که فرد درگیر شرایطی طاقت فرسا شده یا دچار مشکلاتی در روابط خود می شود و نمی داند چگونه می تواند از آن شرایط و مشکلات رهایی یابد.
  7. زمانی که فرد دچار کمبود اعتماد به نفس است و این مسئله مانع می شود که بتواند در جهت بهبود شرایط خود حرفی بزند یا اقدامی بکند.
  8. زمانی که یک فروشنده در کسب و کار خود دچار بی رونقی است.
  9. زمانی که فردی عملکرد فیزیکی و ذهنی مطلوبی ندارد.
  10. زمانی که فرد می خواهد از موانعی که او را در یک وضعیت خاص محصور و محدود کرده اند، رهایی یابد و به دنبال کسب استقلال و آزادی فردی بیشتر است.

همه این موارد تنها مثال های کمی از این هستند که NLP چگونه می تواند به انسان ها کمک کند. در کل ان ال پی می تواند در مواردی که افراد می خواهند عملکرد، امور زندگی و فکر و احساس خود را بهبود دهند، بکار گرفته شود.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «NLP چیست و چگونه می تواند به شما کمک کند؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا مقاله آلاء نواح در مجله موفقیت، به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا