پلیس بین المللی چیست؟
پلیس بین المللی (Interpol) سازمانی است که به هیچ گروه و سازمان مذهبی، سیاسی و نژادی وابستگی ندارد. اداره مرکزی این سازمان در پاریس واقع است و وظیفه آن تعقیب مجرمان می باشد.
طبق حقوق بین المللی، پلیس یک کشور نمی تواند در تعقیب یک مجرم، وارد خاک کشور دیگری شود. در چنین شرایطی، پلیس بین المللی وارد عمل می شود و مجرم را تحت تعقیب قرار می دهد.
پس از جنگ جهانی اول، جرم و جنایت در اروپا بخصوص در اتریش، بطور قابل ملاحظه ای افزایش یافت. در این دوره، مجرمین پس از ارتکاب جرم به یکی از کشورهای همسایه می گریختند و در آنجا مخفی می شدند. یوهان اسکوبر رئیس پلیس وین، در سال 1923 میلادی برای دستگیری مجرمان متواری، گردهمایی تشکیل داد و از سران پلیس چندین کشور مختلف دعوت کرد که در آن شرکت کنند. به این ترتیب پلیس بین المللی در این گردهمایی با مشارکت 20 کشور تاسیس شد. اداره مرکزی این سازمان، در وین بنا شد و یوهان، ریاست آن را به عهده گرفت.
در سال 1938 میلادی آلمان به خاک اتریش حمله کرد و پلیس بین المللی تعطیل شد. این سازمان در طول جنگ جهانی دوم غیر فعال باقی ماند. پس از پایان جنگ، فلورانت لاواگی بازرس کل پلیس بلژیک، این سازمان را مجدد احیا کرد. از آن پس اداره مرکزی پلیس بین المللی به دلیل عدم دسترسی به امکانات لازم در بلژیک، به شهر پاریس منتقل شد.
در سال 1955 میلادی 55 کشور به پلیس بین المللی پیوستند. در حال حاضر بیش از 100 کشور در این سازمان عضویت دارند.
سازمان پلیس بین المللی دارای پیشرفته ترین تجهیزات کشف جرم است. تنها وظیفه این سازمان، تعقیب و دستگیری مجرمین است. از پلیس بین المللی نمی توان در هیچ نوع فعالیت سیاسی، نظامی یا مذهبی استفاده کرد.
[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]
مقاله علمی و آموزشی «پلیس بین المللی چیست؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب چرا، چطور، چگونه؟، نوشته ی دکتر سونیتا گوپتا و دکتر نینا آگراوال و ترجمه پریسا همایون روز و پریچهر همایون روز از موسسه نشر و تحقیقات ذکر، منتشر شده در تیر 1393 با شابک 978-964-307-221-6 به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.
[/toggle]