آنچه از پیکر تراشی یا روش کرایولیپولیز باید بدانید

روش CoolSculpting یا کرایولیپولیز (Cryolipolysis) فناوری نوینی است که به کمک یک خنک کننده دقیق، به آرامی و بطور موثر سلول های چربی زیر پوست را هدف قرار داده، آنها را کریستالیزه یا یخ زده می کند سپس با گذشت زمان، بدن بطور طبیعی چربی ها و این سلول های مرده را دفع کرده و مجدداً ترمیم می شود.

فناوری CoolSculpting فقط سلول های چربی در بافت های سر سختی مثل ران، پهلو، شکم و… را هدف قرار می دهد و بقیه کارها با روند طبیعی بدن انجام خواهد شد. به همین دلیل است که نتایج این عمل زیبایی بلندمدت است.

نتایج درمان CoolSculpting در کاهش قابل توجه چربی های موضعی قابل مشاهده است و افراد پس از اتمام اولین جلسه برای حصول نتایج بهتر می توانند تعداد جلسات را افزایش دهند. اولین نشانه های تغییر بعد از گذشت یک تا دو هفته به خوبی قابل مشاهده است و بعد از دو ماه نتایج شگفت آوری را خواهید دید. روند دفع سلول های مرده و فریز شده چربی 4 تا 6 ماه بعد از درمان نیز ادامه داد.

در این مقاله شما می توانید با کرایولیپولیز بیشتر آشنا شوید.

چگونه عمل می کند؟
در ابتدا موضع مورد نظر برای حذف چربی های اضافه انتخاب و با مشاوره پزشک و متخصص، تعداد جلسات مورد نیاز بررسی و کار آغاز می شود. پروب دستگاه روی موضع قرار گرفته و با توجه به عمق چربی موجود در لایه های پوستی، بین دو صفحه خنک کننده دستگاه کشیده می شود.

حسی که در این لحظه ایجاد می شود، فشار و مکش هم زمانی است که قابل تحمل بوده و در این زمان موضع به موثرترین شکل ممکن خنک می شود. زمان کار با دستگاه یک ساعت یا کمی بیشتر و متناسب با نیاز بیمار تعیین می شود.

در دقایق اول کار با دستگاه فشار و سرمای شدیدی حس می کنید که به مرور زمان کمرنگ تر می شود. بسیاری از افراد حین درمان به مطالعه می پردازند، با لپ تاپ کار می کنند یا حتی چرت می زنند! دو تا سه ماه بعد از اولین جلسه، مجدداً همان موضع زیر دستگاه قرار می گیرد تا ضخامت لایه چربی اضافی کاهش پیدا کند. دو جلسه درمان می تواند تاثیر کرایولیپولیز را افزایش دهد اما تکرار بیش از آن توصیه نمی شود.

CoolSculpting یا کرایولیپولیز یک شیوه حذف چربی های اضافی مورد تایید در دنیا است که نسبت به دیگر شیوه های تهاجمی همراه با بیهوشی یا بی حسی موضعی عوارض جسمی کمتری دارد ولی هیچ شیوه درمانی بدون عارضه نیست. عوارض جانبی شامل قرمزی، کبودی، ورم، حساسیت به لمس، گرفتگی عضلات، خارش، سوزش و بی حسی از عوارض شایع و زود درمان کرایو است که تا چند روز بعد از این عمل ممکن است ادامه داشته باشد.

کرایو یا لیپوساکشن؟
عمل لیپوساکشن شامل تزریق آب نمک، لیدوکایین برای کاهش درد و اپی نفرین برای تشدید فعالیت عروق خونی است. سپس جراح از طریق برش هایی یک لوله مکش را وارد لایه زیرین پوست می کند تا مواد گفته شده را داخل بافت چربی کرده و همزمان آن را بیرون بکشد.

استفاده همزمان از لوله مکش سریع و دستگاه های ارتعاشی برای بیمار کمی دشوار است و در بهترین شرایط بهره گرفتن از لیزر، کمی دقت کار در ناحیه مورد نظر را بیشتر می کند.

درد پس از عمل، کبودی، بی حسی و تورم (که معمولاً می تواند تا چند هفته ادامه داشته باشد) از اولیه ترین عوارض لیپوساکشن است. علاوه بر این، لیپوساکشن مانند بسیاری از دیگر روش های تهاجمی، دارای خطرات بالقوه مانند عفونت، خونریزی و مشکلات مربوط به بیهوشی است.

کرایو یا فریز کردن چربی ها در مقایسه با همه عمل های پیکر تراشی، یکی از کم عارضه و بهترین ها است. به همین دلیل بسیاری از متخصصان بر این باور هستند که این روش در مقایسه با لیپوساکشن می تواند روش بهتر و مطمئن تری باشد.

واقع بین باشید.
بر خلاف باور و شعارهای تبلیغاتی بسیاری از مراکز جراحی و پزشکان غیر متخصص، این روش مانند سایر روش ها قابل برگشت است و به جرات می توان گفت هیچ روش غیر قابل برگشتی در دنیا وجود ندارد. در هر بار کرایو، به صورت متوسط بین 30 تا 40 درصد بافت چربی تخریب می شود حتی اگر 90 درصد سلول های چربی تخریب شود، 10 درصد باقی مانده می تواند افزایش حجم داشته باشد و در نتیجه دوباره چاقی شما برگردد. گرچه به دلیل تخریب سلول های چربی برگشت نسبت به سایر مناطق دیرتر انجام می شود ولی به منزله این نیست که در ناحیه ای که کرایو کرده اید، چاق نمی شوید.

بازگشت به زندگی
یکی از دلایل محبوبیت روز افزون این شیوه عدم تاثیر بر روند زندگی روزمره بیماران است. شما پس از یک ساعت از زیر دستگاه خارج می شوید و بدون هیچگونه درد و ناراحتی حادی می توانید به زندگی روزمره ادامه داده و نتایج موثر و فوق العاده آن را بین 2 تا 6 ماه ببینید.

بهترین افراد برای استفاده و اجرای این روش درمانی، افرادی با چاقی های موضعی هستند. این نوع از درمان اصولاً برای قسمت های خاصی مانند کمر، شکم و پشت و سایر سلولیت های موضعی طراحی و اجرا می شود و نمی تواند چاقی را درمان کند. این روش بر خلاف لیپوساکشن در بیماری های قلبی – عروقی، کبدی و کلیوی و… نیز قابل انجام است و محدودیت اجرا ندارد.

[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]

مقاله علمی و آموزشی «آنچه از پیکر تراشی یا روش کرایولیپولیز باید بدانید»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا مقاله وب سایت forbes.com ترجمه سحر سیروس کبیری از مجله سیب سبز، به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

[/toggle]

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا