CDN چیست؟
CDN (مخفف Content Delivery Network) به معنای شبکه توزیع محتوا می باشد که به کمک آن می توانید سرعت بارگذاری و نمایش وب سایت خود را افزایش دهید. سرعت بارگذاری وب سایت در بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجوگر (SEO) تاثیر و نتایج مثبتی در پی خواهد داشت.
در ادامه شما می توانید با CDN و مزایای استفاده از آن آشنا شوید.
شرکتهای بزرگ اینترنتی برای کنترل ترافیک وب سایت و سرویسهای خود از چندین سرور (Server) در نقاط مختلف جهان برای ذخیرهسازی و توزیع اطلاعات و امکانات خود استفاده میکنند. این کار باعث می شود که کاربران مختلف در هر کجای جهان که باشند در هنگام استفاده از خدمات آنها، به نزدیکترین سرور شرکت متصل شوند و با بالاترین سرعت ممکن به وب سایت شرکت دسترسی داشته باشند.
اما شرکت های کوچکتر و وب سایت های شخصی، معمولاً تنها روی یک سرور (همان هاست) اطلاعات خود را نگهداری می کنند و از یک محل (سرور) به کاربران و بازدیدکنندگان خود در سراسر جهان سرویس می دهند. در چنین شرایطی، سرعت پایین بارگذاری وب سایت و فشار به سرور، موجب نارضایتی کاربران و بازدیدکنندگان می گردد. در اینجا است که تکنولوژی CDN بسیار کارآمد میشود و میتواند به شرکتهای کوچک و وبمسترهای وب سایتهای خصوصی، قدرت شرکتهای بزرگ را بدهد.
CDN اینگونه کار می کند که از اطلاعات قابل دانلود وب سایت (مانند فایل کدهای CSS، فایل کدهای Java script، فایل های مولتی مدیا و…) یک نسخه کپی روی Nodes یا سرورهای مختلف خود که در سراسر جهان دارد، تهیه می کند. در این حالت وقتی کاربری می خواهد وب سایت شما را مشاهده کند، اطلاعات از نزدیکترین سرور موجود به آن کاربر ارسال می شود و چون اطلاعات وب سایت قبلاً ثبت (Cache) شده اند، نیاز به پروسه خاصی نیست و سرعت تبادل اطلاعات افزایش می یابد. همچنین CDN مزایای دیگر مانند امنیت، همیشه در دسترس بودن، پخش صحیح فشار روی چندین سرور و… را نیز به همراه دارد.
مهم ترین مزایای استفاده از CDN عبارتند از:
- افزایش سرعت بارگذاری وب سایت
- افزایش امنیت وب سایت (چون بیشتر ارتباط ها به صورت غیر مستقیم هستند.)
- افزایش مقدار پهنای باند
- هزینه بسیار پایین (به دلیل استفاده اشتراکی چندین مجموعه از سرورها است.)
- نصب آسان (نیاز به داشتن تخصص خاصی برای نصب این سرویس روی وب سایت خود نخواهید داشت. معمولاً ارائه دهندگان این سرویس، افزونههای از پیش ساخته و یا راهکارهایی برای شما دارند که تنها در چند دقیقه این سرویس را فعال نمایید.)
سرویس دهنده ها و شرکت های مختلف ارائه دهنده CDN به دو بخش رایگان و تجاری (برای فروش) تقسیم می شوند. از معروف ترین سرویس CDN رایگان می توان به CloudFlare اشاره کرد. همچنین در بخش CDNهای تجاری می توان به EdgeCast – CacheFly – MaxCDN و مجدد CloudFlare اشاره داشت.
برای آشنایی با خدمات و راه اندازی CloudFlare روی وب سایت خود، شما می توانید مطلب اختصاصی «آشنایی با سرویس CloudFlare برای افزایش سرعت و امنیت وب سایت» را مطالعه کنید.