هوش مصنوعی چیست؟

معمولاً وقتی از هوش سخن می گوییم، منظورمان هوش طبیعی است. هوش طبیعی به معنی توانایی ذهنی است. اما برخی از دستگاه ها می توانند مانند انسان فکر کنند. به هوش این دستگاه ها، هوش مصنوعی می گویند.

دانشمندان کامپیوترهایی ساخته اند که می توانند اعمالی را انجام دهند که نیازمند هوش است. موفقیت در انجام چنین اعمالی که به تفکر و تجزیه و تحلیل نیاز دارد، این بحث قدیمی که آیا ماشین برتر از انسان است را مطرح کرد.

امروزه ماشین ها می توانند به راحتی کلمات چاپ شده را بفهمند و بخوانند. دستگاه های پیشرفته و کامپیوتری موجود در کابین خلبان می توانند به تنهایی و بطور خودکار، هواپیما را هدایت کنند. این دستگاه های باهوش می توانند اصوات را تشخیص و به آنها پاسخ دهند و حتی اشتباهات صورت گرفته را تصحیح کنند.

کامپیوترها حتی می توانند شطرنج بازی کنند و گاهی اوقات انسان را مغلوب نمایند. زمانی که کامپیوتر IBM، گری کاسپاروف قهرمان شطرنج جهان را در مسابقه شطرنج شکست داد، مردم سراسر جهان شگفت زده شدند، ولی آیا تمام این موارد بدین معنی است که هوش مصنوعی برتر از هوش طبیعی است؟

هر کامپیوتر اعمالی را انجام می دهد که برنامه نویس کامپیوتر برای آن برنامه نویسی کرده است. این بدین معنی است که هوش انسان فراتر از هوش مصنوعی ماشین ها عمل می کند. هوش مصنوعی به هنگام تصمیم گیری دارای محدودیتی است که به میزان اطلاعات ذخیره شده آن بستگی دارد؛ ولی هوش طبیعی چنین محدودیتی ندارد.

امروزه محققان کامپیوترهایی ساخته اند که می توان از صدا با آنها ارتباط برقرار کرد. چنین کامپیوترهایی می توانند صدای انسان را تشخیص بدهند و به فرمانی که به آنها داده می شود، عمل کنند.

در حال حاضر تحقیق و پژوهش در مورد هوش مصنوعی زمینه های متعددی را از جمله تصمیم گیری، فهم زبان، تشخیص طرح و ارائه اطلاعات در بر می گیرد. ولی این پرسش که آیا هوش مصنوعی می تواند روزی از هوش طبیعی انسان پیشی بگیرد، در آینده مشخص خواهد شد!

[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]

مقاله علمی و آموزشی «هوش مصنوعی چیست؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب چرا، چطور، چگونه؟، نوشته ی دکتر سونیتا گوپتا و دکتر نینا آگراوال و ترجمه پریسا همایون روز و پریچهر همایون روز از موسسه نشر و تحقیقات ذکر، منتشر شده در تیر 1393 با شابک 978-964-307-221-6 به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

[/toggle]

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا