خط پلیمسول چیست؟

ساموئل پلیمسول (Samuel Plimsoll) یکی از اعضای پارلمان انگلیس در قرن نوزدهم بود. او تصمیم گرفت تا کشتی ها را برای دریانوردان ایمن تر کند. آن روزها، صاحبان کشتی ها عمداً کشتی را بیش از حد بار می زدند و بدون توجه به ایمنیِ خدمه کشتی آن را روانه ی دریا می کردند. چنین کشتی هایی ممکن بود غرق شوند و صاحبان شان به این ترتیب پول هنگفتی از بیمه می گرفتند.

توصیه پلیمسول این بود که نشانه ای ایمنی برای کنترل مقدار بارِ کشتی بر بدنه آن قرار داده شود، نشانه ای که خط پلیمسول نامیده شد. با بارگیری، کشتی بیشتر و بیشتر در آب غوطه ور می شود و این نشانه یا خط، حد متوسط بارگیری را مشخص می کند.

خط پلیمسول در آب شور و آب شیرین متفاوت می باشد، چون آب شور سنگین تر از آب شیرین است. همچنین موارد دیگری مانند ابعاد کشتی، فصل های سال و نوع محموله نیز باعث تغییر خط پلیمسول در بندر و دریا می شوند.

که معنای هر قسمت خط عبارت است از:

TF = Tropical Fresh Water -> آب شیرین گرمسیری
F = Fresh Water -> آب شیرین
T = Tropical -> گرمسیری (مناطق استوایی)
S = Summer -> تابستان
W = Winter -> زمستان
WNA = Winter North Atlantic -> زمستان آتلانتیک شمالی

[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]

مقاله علمی و آموزشی «خط پلیمسول چیست؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب بخوانید و بدانید، ویراستار بی تو ساگال و ترجمه سپیده عندلیب و حسین یاسینی از انتشارات پیکان، منتشر شده در اسفند 1384 با شابک 3-72-6229-964-978 به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

[/toggle]

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا