تجربیات واقعی یک مادر از 9 ماه بارداری

مادر بودن حس غریزی هر زنی است، انگار درون هر کدام از ما یک میل عجیب به مادر شدن وجود دارد. نیاز به مراقبت کردن، نیاز به عشق ورزیدن و این را هنگامی متوجه می شویم که بدن ما شروع به پرورش یک معجزه می کند. زمانی که متوجه بارداری می شویم اول از همه به این فکر می کنیم که حالا باید بیشتر از قبل مراقب خودم باشم و این اولین قدم عشق ورزی به فرزند است.

در این مقاله شما می توانید تجربیات واقعی یک مادر از 9 ماه بارداری را مطالعه نمایید. البته توجه داشته باشید که این تجربیات و احساسات در افراد مختلف می توانند تا حدودی متفاوت باشند.

ماه اول بارداری: آغاز یک حس ناب

اکثراً زمانی که متوجه بارداری می شویم، 4 هفته یا حتی کمی بیشتر، از آن گذشته است! اولین کاری که پس از تماشای دو خط صورتی نمایان شده روی بی بی چک، انجام می دهیم بی درنگ آزمایش خون است که خبر بارداری ما را 100 درصد تایید می کند و بعد اولین تماس با دکتر!

اگر خوش شانس باشیم و فوری وقت دکتر بگیریم معاینه اول با یک سونوگرافی سطحی و توصیه های مراقبتی به اتمام می رسد در غیر این صورت اگر معاینه اول بعد از 6 هفته بارداری باشد می توانیم اولین هیجان مادر شدن را با صدای قلب جنین تجربه کنیم که اشک شوق و نگاه امیدوار همراهش است. این صدا از قشنگ ترین ریتم هایی است که تا همیشه در ذهن باقی می ماند.

تجربه من از ماه اول بارداری: حالت تهوع و چوب شور!

ماه های اول تا سوم بارداری در اکثر خانم ها همراه با حالت تهوع سپری می شود! خوراکی هایی مثل چوب شور، نان سوخاری یا بیسکویت می توانند به کاهش حالت تهوع کمک کنند! همچنین غذاهای چرب و تند یا غذاهای ناسالمی که باعث افزایش نفخ هستند توصیه نمی شود. حمل وسائل سنگین، انجام دادن ورزش های سنگین، بالا رفتن از پله و… از جمله کارهایی است که برای خانم های باردار ممنوع است.

ورزش هایی مناسب بارداری وجود دارد که علاوه بر اینکه ضرری برای مادر و کودک ندارند می توانند به زایمان یا حفظ وزن متعادل مادر کمک کنند. ورزش هایی مانند یوگا، مخصوصاً یوگا در آب که این اواخر برای خانم هایی که تصمیم به زایمان طبیعی دارند بسیار توصیه می شود.

ماه دوم بارداری: شروع رژیم غذایی

در ماه دوم بارداری یعنی دومین معاینه پزشکی، رشد جنین شما را متعجب می کند! جنین شکل گرفته و سر و بدن او کاملاً مشخص است سر جنین که نصف کل طول بدنش شده به سمت سینه اش خمیده است. ترکیب چهره اش مانند گوش ها، سوراخ بینی، پلک ها و لب بالا در حال شکل گیری هستند. اندام تناسلی نیز شکل گرفته اما قابل تشخیص نیست. با دیدن همه اینها از اینکه هنوز نمی توانید حسش کنید متعجب می شوید.

تغییرات هورمونی در بارداری طبیعی است؟

در زمان بارداری زمان هایی هست که پُر انرژی و شاداب هستید و البته وقت هایی هم خسته و کسل، گاهی هم بسیار زودرنج و حساس. دلیل این رفتارها را هم کسی متوجه نمی شود حتی خود شما! این امر تا حدودی طبیعی است و به خاطر اختلال هورمونی اتفاق می افتد. اگر این تغییرات زیاد شد بهتر است با پزشک مشورت کنید.

ماه سوم بارداری: ماه چکاپ و آزمایش

ماه سوم بارداری با یک دنیا امید شروع می شود. امید به اینکه این ماه دیگر از شر حالت تهوع راحت می شویم! در این ماه آزمایش اولیه غربالگری که بین هفته 11 تا 13 انجام می شود اطمینان نسبی از سلامت جنین را به مادر و پدر می دهد. باز می رویم ملاقات جنین کوچولو! حرکت های جنین بیشتر شده و مدت کمتری استراحت می کند و یک اتفاق مهم اینکه یاد گرفته چطور نفس بکشد.

دکتر توضیح می دهد که حالا دیگر صداهای بیرون روی جنین تاثیر می گذارند و بهتر است که موسیقی های آرام بخش گوش کنید. برای کوچولویتان شعر و آواز بخوانید و با او صحبت کنید!

کم کم منتظر حس کردن حرکاتش باشید، مخصوصاً زمانی که طاق باز خوابیده اید! لحظه های بی نظیری در انتظار شما است.

ماه چهارم بارداری: لمس حرکات جنین

از ماه چهارم معمولاً اکثر خانم ها از حال فیزیکی و روحی بهتری برخوردار هستند. هم به دلیل اینکه دوره حالت تهوع تمام می شود و مهم تر اینکه از سلامت جنین خود باخبر هستند. ماه چهارم ماهی است که اولین لگدهای جنین را حس می کنیم، یکی از قشنگ ترین احساس های دنیا. در آن لحظه فرقی نمی کند کنار چه کسی و کجا باشید، فقط دوست دارید بلند بگوید «تکون خورد! حسش کردم!» این ماه تغییرات ظاهری خیلی ملموسی برای مادر اتفاق می افتد. شکل فیزیکی بدن کاملاً تغییر کرده و ویارها مشخص شده. به توصیه پزشکان تمام خوراکی های بی ضرر آزاد است.

نشانه های جدید

از ماه پنجم به لحاظ ظاهری و باطنی کاملاً بارداری و حمل یک جنین در بدن را احساس می کنیم! زودتر خسته می شویم و کمتر می توانیم بنشینیم، گاهی برای انجام کارهای روزانه نیاز به کمک گرفتن از همسر خود داریم. مرتب در ذهن مان می شماریم که در یک ساعت چند بار تکان خوردن جنین را احساس کردیم. برای تحریک ضربه های جنین پزشک ها خوردن شکلات و استراحت کردن را توصیه می کنند.

ماه پنجم با کمی بی خوابی همراه است که یکی از دلایل آن تکان خوردن جنین است. ورم دست و پا و زانو از این ماه کم کم شروع می شود. در بعضی از زنان به صورت ژنتیکی واریس مشاهده می شود که تنها توصیه می تواند کنترل افزایش وزن و استفاده از جوراب های واریس مخصوص بارداری باشد.

ماه پنجم بارداری: آغاز شمارش معکوس

در ماه ششم بارداری و شروع سه ماهه آخر با یکسری مسائل تازه روبرو می شویم؛ مثل سوزش معده، نفخ، افزایش ورم دست و پا، بدن درد و مخصوصاً کمردرد که عموماً به علت افزایش وزن است. سوزش معده بنا به تصور قدیمی ها به دلیل موهای جنین است، هر چقدر جنین پُر موتر سوزش معده هم بیشتر! هر چند با وجود رشد موهای جنین در ماه ششم ولی هیچ تایید پزشکی برای این موضوع وجود ندارد. برای کاهش ورم دست و پا و بدن درد پزشکان معمولاً کم کردن نمک و استراحت کردن بیشتر را توصیه می کنند.

این ماه بیشتر درگیر آماده سازی و خرید وسائل کودک می شویم چون جنسیت کودک در ششمین مراجعه ما مشخص شده است. بعضی از دکترها با سونوگرافی سه بعدی که برای این ماه توصیه می کنند، جنسیت کودک را هم تشخیص می دهند.

در بعضی از مواقع به علت همکاری نکردن جنین تشخیص قطعی جنسیت به ماه هفتم موکول می شود! البته این روزها برخی پزشکان در ماه های سوم و چهارم هم قادر به تشخیص جنسیت هستند. نکته عجیب اینجا است که برخی مادران از همان اول جنسیت فرزندشان را احساس می کنند، این حس با حدس و گمان قبل از بارداری خیلی متفاوت است! این حس همان حس مادری است.

ماه هفتم بارداری: ماه شمارش حرکات جنین

از ماه هفتم بارداری تا زمان زایمان، مادر بیشترین اضافه وزن را تجربه می کند. جنین ما به تکامل رسیده و تمام اندام های ظاهری بدنش شکل گرفته است. اگر خیلی خوش شانس باشیم در حین سونوگرافی حتی می توانیم لبخند زدن و پلک زدن و بازی کردن جنین را خیلی واضح ببینیم. جنین شروع به وزن گیری سریع کرده و طبیعتاً هر چقدر بزرگتر می شود جای کمتری برای تکان خوردن دارد. این باعث می شود مادر گاهی از تکان های جنین از خواب بپرد! چیزی که دکترها توضیح می دهند لمس 10 ضربه جنین در 2 ساعت است.

ماه هشتم بارداری: انقباضات رحمی و استراحت بیشتر

ماه هشتم بارداری گاهی با انقباضات رحمی همراه است که لازمه آن استراحت بیشتر و البته انجام توصیه های پزشک است که به تجویز قرص یا آمپول بر می گردد. ماه های آخر ارتباط عاطفی بیشتری با کودک خود برقرار می کنیم انگار رسماً حرف های زیادی برای گفتن با او داریم و وقتی عکس العمل های جنین را نسبت به صدا احساس می کنیم انگار انگیزه جدیدی برای حرف زدن داریم. سه ماه آخر بارداری زمان اصلی وزن گیری جنین است. برای همین مادر باید بیشتر به فکر خورد و خوراک خود باشد.

پایان یک دلتنگی 9 ماهه

ماه نهم شمارش معکوس آغاز می شود، تقریباً تمام وسائل مورد نیاز کودک تهیه شده! تمام حرکات کودک را متوجه می شویم حتی گاهی تشخیص می دهیم که حرکت دستش بود یا پایش! نکته لذتبخش دیگر عکس العمل و تکان خوردن های او با صدای مادر است. همه اینها یک احساس بی تابی درون مادر به وجود می آورد که مرتب با خودش می گوید «کی می شود بغلت کنم!» در واقع می خواهیم همه آن حس ها و عکس العمل ها به واقعیتی ملموس تر تبدیل شوند.

در ماه آخر تقریباً اکثر مادرها زمان سونوگرافی کودک خود را در حال مکیدن انگشتش می بینند. توصیه دکتر برای ماه آخر مراجعه هفته ای به مطب و معاینه کامل است. ماه نهم انگار به اندازه کل بقیه هشت ماه زمان می برد.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «تجربیات واقعی یک مادر از 9 ماه بارداری»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا مقاله آگاپه میناسیان در مجله تندرستی همشهری، به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا