مزایا و معایب شارژرهای بی سیم

آیفون و گوشی های اندرویدی جدید به تکنولوژی جدید القای مغناطیسی برای شارژ مجهز شده اند. بیشتر مردم به دلیل آشنا نبودن با این فناوری از آن استفاده نمی کنند، آیا واقعاً این سیستم های جدید کارآمد هستند؟

موبایل های هوشمندی که اخیراً وارد بازار شده اند علاوه بر بزرگی، شیشه ای هستند. بدنه بسیاری از این گوشی های جدید از پشت تا جلو از شیشه ساخته شده است. اگر تصور کردید که اینکار صرفاً توطئه ای از سوی شرکت های سازنده است تا گوشی هرچه زودتر بشکند و مصرف کننده به اجبار گوشی جدیدی خریداری کند، سخت در اشتباه هستید! شیشه اجازه می دهد که انرژی برق از تلفن عبور کرده و گوشی به صورت بی سیم شارژ شود.

به گزارش پورتال یو سی (شما می توانید)، پایه و اساس این فناوری القای مغناطیسی است. در این سیستم با استفاده از جریان الکتریکی یک میدان مغناطیسی ایجاد می شود و از طریق ولتاژ تولید شده تلفن بدون اتصال سیم، شارژ می شود. شنیدن نام شارژر بی سیم بسیاری از مردم را ترغیب می کند که از آن استفاده کنند. مطالعات نشان می دهد که مهم ترین عامل پیشی گرفتن گوشی های آیفون جدید در سال گذشته همین ویژگی شارژ بی سیم بوده است ولی از سویی نتایج نظرسنجی ها در سال گذشته حاکی از این است که فقط 29 درصد از مصرف کنندگان از این ویژگی استفاده کرده اند.

شاید علت این است که این شارژرهای بی سیم واقعاً بی سیم نیستند. معمولاً برای استفاده از این تکنولوژی به لوازم جانبی همچون یک صفحه یا پایه احتیاج است که گوشی روی آن قرار می گیرد و به صورت بی سیم شارژ می شود. در این حالت اگرچه نیازی نیست که کابل به صورت مستقیم به گوشی وصل شود ولی خود لوازم جانبی باید به یک منبع برق متصل باشند. مشکل دیگری که این نوع شارژرها در مقایسه با شارژرهای کابلی دارند این است که انتقال انرژی در شارژرهای بی سیم کندتر است.

مزیت استفاده از این شارژرها چیست؟

به گفته چارلی کوونگ، مدیر توسعه شرکت موفی (Mophie)، استفاده از شارژرهای بی سیم در مکان هایی مانند اتاق خواب، ماشین و اداره که افراد زمان زیادی را در آن سپری می کنند، زحمت اتصال گوشی به برق را حذف کرده و در نتیجه فرد به راحتی می تواند گوشی را روی شارژر قرار دهد. او می گوید مدت ها بود که به دنبال نرم افزار مناسبی برای این تکنولوژی بودم؛ بنابراین چند شارژر در مکان های اصلی که هر روز در آنها تردد داشتم، مانند میز کار، اتاق نشیمن و داخل ماشین قرار دادم و در نهایت تصمیم گرفتم تنها در اتاق خواب یا کیفم از شارژر بی سیم استفاده کنم.

این نوع شارژرها در دو نوع، پد و پایه به بازار عرضه شده است. پد، صفحه ای است که گوشی روی آن قرار می گیرد. پایه به شما این امکان را می دهد که تلفن را ایستاده قرار دهید در نتیجه در حین شارژ می توانید صفحه آن را ببینید. زمانی که می خواهید در اتاق خواب گوشی خود را شارژ کنید پایه شارژ مناسب ترین گزینه است؛ با قرار گرفتن گوشی روی پایه می توان از آن به عنوان ساعت زنگ دار استفاده کرد در نتیجه به راحتی می توان با ضربه ای به صفحه زنگ ساعت را قطع و زمان یا تقویم را مشاهده کرد. به علاوه با استفاده از این شارژرهای بی سیم، دیگری نیازی نیست در تاریکی شب به دنبال سیم برای اتصال به گوشی بگردید.

در محل کار نیز می توانید از این تکنولوژی جدید استفاده کنید، ولی ممکن است چندان کارآمد نباشد زیرا در محیط کار سرعت و بهره وری در اولویت است. به عنوان مثال اگر بخواهید هنگام جلسات دستگاه تان شارژ داشته باشد کُند بودن سرعت شارژ این نوع شارژرها ممکن است چندان خوشایند نباشد. به علاوه ارسال پیام زمانی که گوشی در حال شارژ است امکانپذیر نیست و کاربر مجبور است آن را از شارژر جدا کند، در حالی که این مشکل در شارژرهای سیمی وجود ندارد.

شرکت موفی شارژرهایی طراحی کرده که در حین حرکت هم می توانید از آنها استفاده کنید. این شارژرها به صورت باتری های مستطیلی با تکنولوژی شارژ القایی به بازار عرضه شده است. فقط کاری که باید بکنید این است که گوشی را روی باتری قرار دهید. در این حالت لازم نیست که باتری به برق متصل باشد و همین ویژگی است که آن را به یک محصول واقعاً بی سیم تبدیل کرده است.

نوع دیگری از این شارژرها برای استفاده هنگام رانندگی طراحی شده اند که به سیستم تهویه اتومبیل یا پخش کننده موسیقی متصل می شود. البته این نوع شارژرها در اتومبیل های قدیمی کارآمدتر است که به سیستم CarPlay یا Android Auto مجهز نیستند.

منابع

خبر علمی «مزایا و معایب شارژرهای بی سیم» توسط هیئت تحریریه خبر پورتال یو سی (شما می توانید)، ترجمه، تدوین و نگارش شده است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا