مصرف مکمل های لازم در دوران بارداری

دنبال کردن رژیم غذایی سالم، بخصوص در دوران بارداری بسیار مهم است. از سوی دیگر لازم است در دوران بارداری، از ویتامین ها استفاده کنید، چرا که مصرف آنها کمک می کند تا کمبود بسیاری از مواد مغذی در رژیم غذایی شما جبران شود. مکمل های مخصوص دوران بارداری، بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی را شامل می شود که از میان آنها اسید فولیک، آهن، ویتامین D، یُد و کلسیم اهمیت بسیار دارند.

در این مقاله شما می توانید با مکمل های ضروری دوران بارداری آشنا شوید.

اسید فولیک

اسید فولیک در پیشگیری از ایجاد نقص در طناب عصبی جنین که مغز و نخاع را تحت تاثیر قرار می دهد، موثر است. مشکلات طناب عصبی در 28 روز اول پس از لقاح ایجاد می شوند، یعنی قبل از اینکه بسیاری از زنان متوجه بارداری خود شوند.

به دلیل اینکه حدود نیمی از بارداری ها بدون برنامه ریزی و تصمیم قبلی اتفاق می افتند، توصیه می شود تمام زنان در سنین باروری، روزانه 400 تا 800 میکروگرم اسید فولیک مصرف کنند. مصرف آن بهتر است قبل از بارداری آغاز شده و تا 12 هفته پس از آن ادامه پیدا کند. دنبال کردن مصرف فولیک اسید در سه ماهه دوم و سوم بارداری، از تاثیرات مخرب افزایش هموسیستئین در بارداری پیشگیری می کند.

خانمی که سابقه تولد نوزادی با نقص سیستم عصبی دارد، باید با پزشک خود در مورد مصرف مکمل اسید فولیک و دوز مصرفی آن مشورت کند. مطالعات حاکی از آن است که مصرف دوز بالای (بیش از 4000 میکروگرم) این مکمل، حداقل 2 ماه قبل از بارداری و نیز در سه ماهه اول بارداری، می تواند برای زنان مفید باشد، اما بهتر است قبل از مصرف آن با پزشک مشورت شود.

غذاهای حاوی اسید فولیک عبارتند از: سبزیجات برگ سبز، آجیل، حبوبات، مرکبات و بسیاری از انواع غذاهایی که با اسید فولیک غنی شده اند. با این حال، مصرف مکمل هایی که حاوی میزان مناسبی از اسید فولیک هستند، به عنوان روش پشتیبان می تواند موثر باشد.

کلسیم

با توجه به اینکه جنین، کلسیم بدن مادر را برای رشد استخوان های خود مصرف می کند، مصرف کلسیم برای زنان باردار اهمیت زیادی دارد، چرا که مانع از بین رفتن تراکم استخوانی می شود.

ویتامین D

کمبود ویتامین D در دوران پیش از تولد (پریناتال)، تاثیرات کوتاه مدت (مانند پری اکلامپسی) و یا بلندمدت روی استخوان های کودک یا سیستم ایمنی (بروز بیماری های خودایمنی و آلرژی) و سلامت عمومی او دارد. برای زنانی که در سنین باروری هستند، زنان باردار و زنانی که در دوران شیردهی می باشند، مصرف حدود 600 واحد بین المللی ویتامین D توسط سازمان بهداشت توصیه شده است.

یُد

یُد برای عملکرد مناسب غده تیروئید در دوران بارداری، بسیار ضروری است. کمبود یُد می تواند باعث ایجاد نقص در رشد فیزیکی یا معلولیت شَدید مغزی جنین شود. در حالی که دریافت میزان ناکافی یُد ممکن است به سقط جنین یا به دنیا آوردن جنین مرده منجر شود. از این رو سازمان بهداشت جهانی، مصرف 250 میکروگرم یُد را برای زنان باردار و زنانی که در دوران شیردهی هستند، توصیه می کند.

آهن

مصرف آهن نیز برای رشد جنین و تولید گلبول های قرمز بسیار ضروری است. متخصصان، افزایش دریافت آهن تا حدود 15 میلی گرم در روز (حداکثر 30 میلی گرم در روز) را در دوران بارداری، جهت پیشگیری از کم خونی ناشی از فقر آهن توصیه می کنند (این مقدار توصیه شده مربوط به زنانی است که به کم‌ خونی مبتلا نیستند). زنان باردار که به کم خونی ناشی از فقر آهن مبتلا هستند باید یک مکمل آهن به میزان 30 تا 120 میلی گرم در روز مصرف کنند، تا زمانی که مشکل کم خونی آنها برطرف شود.

در مکمل های مخصوص بارداری دنبال چه ویتامین هایی باشیم؟

بهتر است دنبال مکمل هایی باشید که حداقل شامل موارد زیر باشند:

  • 400 میکروگرم اسید فولیک
  • 200 تا 600 واحد بین المللی (IU) ویتامین D
  • حداقل 250 میلی گرم کلسیم
  • 70 میلی گرم ویتامین C
  • 3 میلی گرم تیامین (ویتامین B1)
  • 2 میلی گرم ریبوفلاوین (ویتامین B2)
  • 20 میلی گرم نیاسین (ویتامین B3)
  • 6 میلی گرم ویتامین B12
  • 10 میلی گرم ویتامین E
  • 15 میلی گرم روی
  • 27 میلی گرم آهن
  • 150 میکروگرم یُد

سلامتی شما آرزوی ما است.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «مصرف مکمل های لازم در دوران بارداری»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا مقاله مجله سلام سلامت، به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا