آدامس 8000 ساله و رازهایی جدید از گذشته انسان ها
دانشمندان به تازگی ماده هایی را یافته اند که انسان های 8000 سال پیش، آن را مانند یک آدامس جویده اند و همین امر نیز موجب شده که اطلاعات مهمی از DNA این انسان ها در این مواد ذخیره شده باشد.
به گزارش پورتال یو سی (شما می توانید)، این ماده شبیه نوعی قیر است و از صمغ درخت طوس گرفته می شود و توسط قبایل شکارچی – گردآور ساکن اسکاندیناوری جویده و به عنوان چسب برای ابزار و سلاح استفاده می شده است. قدمت این صمغ درختی به هشت هزار سال پیش می رسد و همانطور که گفته شد، برای سرگرمی مثل آدامس های امروزی جویده نمی شده است.
به این ترتیب باید گفت که این مواد برای مدت زمان نسبتاً زیادی توسط فرد جویده شده اند و همین امر نیز موجب شده که اطلاعات ژنتیکی بسیاری از آنها بواسطه بزاق دهان فرد ذخیره شود. نمونه های کشف شده نشان دهنده این هستند که جویدن این مواد تنها توسط بزرگسالان انجام نشده است و برخی از نمونه های یافته شده، توسط کودکان جویده شده بودند.
در اوایل دهه 80 میلادی بود که دانشمندان برای اولین بار با چنین پدیده ای روبرو شدند. در آن زمان دانشمندان تقریباً تعداد یکصد ماده شبیه به قیر را یافتند که همگی دارای آثار واضح دندان روی خود بودند. این امر نشان دهنده جویده شدن آنها بود و به همین دلیل نیز بخش مهمی از اطلاعات ژنتیکی انسان های آن دوران که در بزاق دهان آنها وجود داشت، در این ماده باقی مانده بود.
دانشمندان در تلاش هستند تا با بررسی بقایای ژنتیکی ذخیره شده در این مواد، اطلاعات متفاوت و جدیدی از انسان های اولیه بدست بیاورند که با توجه به حفاظت بسیار مناسب به عمل آمده از بزاق در این ماده های آدامس مانند، ممکن است شاهد کشفیات جدیدی در این زمینه باشیم.
منابع
خبر علمی «آدامس 8000 ساله و رازهایی جدید از گذشته انسان ها» توسط هیئت تحریریه خبر پورتال یو سی (شما می توانید) با استناد به ScienceMag و مجله دانشمند، ترجمه، تدوین و نگارش شده است.