ارزش زمان در بین افراد ثروتمند و فقیر

بین دو دارایی زمان و پول، زمان دارایی ارزشمندتری است.

بسیاری از افراد بر این باورند که قیمت بر اساس مفاهیم پولی اندازه گیری می شود، ولی اگر دقیق نگاه کنید، می بینید قیمت با معیار پول سنجیده نمی شود بلکه با معیار زمان اندازه گیری می گردد. به عنوان مثال، اگر می خواستیم از تهران به مشهد برویم، قیمت یک بلیط اتوبوس حدود 25,000 تومان می شد؛ اما قیمت بلیط هواپیما برای تهران تا مشهد حدود 150,000 تومان می باشد.

تفاوت این دو قیمت برای چیست؟
در هر دو مورد ما می خواهیم از تهران به مشهد برویم. چرا باید برای یک بلیط هواپیما، این قدر بیشتر پول بدهیم؟

خب؛ برای بلیط هواپیما پول بیشتری می پردازیم، چون در حال خرید زمان هستیم. وقتی که می خواهیم با اتوبوس از تهران به مشهد برویم، مقداری پول صرفه جویی می کنیم؛ در حالی که قیمت واقعی بر اساس زمان ارزیابی می شود. به عبارت دیگر، این سفر با هواپیما حدود 2 ساعت زمان می برد و قیمت آن 150,000 تومان است ولی با اتوبوس حدود 12 ساعت زمان می برد و قیمت آن 25,000 تومان است.

برخی از مردم این شانس را دارند که پول زیادی بدست آورند و آنها فکر می کنند که ثروتمند هستند، اما اگر یاد نگیرند که مثل افراد ثروتمند فکر کنند، حتی با پولی که دارند، همچنان مردمانی فقیر باقی خواهند ماند. شما می توانید ثروتمند باشید.

معیار افراد فقیر، پول و معیار افراد ثروتمند، زمان است. شاید به همین دلیل بیشتر مسافران اتوبوس ها فقرا هستند. چون مقدار زمان آنها بیشتر از پول آنها است. ما می توانیم با صرفه جویی و پس انداز و با زندگی کم هزینه پولدار شویم، اما این روش زمان خیلی زیادی می برد، درست مثل وقتی که می خواهیم با اتوبوس به مسافرت برویم.

پول تنها یک واسطه تبادل است و به خودی خود ارزش اندکی دارد. به همین دلیل هر وقت پولی بدست می آوریم، آن را به یک دارایی ارزشمند تبدیل می کنیم. دلیل فقیر بودن بسیاری از افراد این است که با ناامیدی به پول می چسبند و آن را صرف چیزهای خیلی کم ارزش می کنند. به عنوان مثال می گویند: «پول در بانک ایمن تر است.»

در بسیاری موارد طبقه فقیر و متوسط برای پول سخت تلاش می کند، زیرا جایگاه بسیار مهمی برای خود پول قائل هستند. بنابراین به آن می چسبند، سخت برایش کار می کنند و سخت تلاش می کنند تا صرفه جویانه زندگی نمایند، در حراجی ها خرید می کنند تا پول بیشتری پس انداز کنند. آنها متوجه نیستند که هر قدر یک سرمایه گذاری ایمن تر باشد، پولسازی آن زمان بیشتری می طلبد. البته اگر واقعاً پولساز باشد! به یاد داشته باشید «چیزی به نام ناهار مجانی وجود ندارد.» هر چیزی قیمتی دارد و در جهان سرمایه گذاری، این قیمت با معیار زمان و پول ارزیابی می شود.

قیمت با معیار زمان ارزیابی می شود، چون زمان مهم تر از پول است. بسیاری از مردم می خواهند ثروتمند شوند یا مانند ثروتمندان سرمایه گذاری کنند، اما بسیاری از آنها نمی خواهند سرمایه گذاری زمانی داشته باشند. آنها ترجیح می دهند بر اساس پیشنهادهای هیجان انگیز یا برنامه های ثروت سریع، عمل کنند. حتی وقتی که می خواهند کسب و کاری ایجاد کنند، به سرعت دست به کار می شوند؛ بدون اینکه مهارت های ابتدایی کسب و کار را بدانند. آنها چنان عجله ای برای پول درآوردن دارند که در نهایت هم زمان و هم پول را از دست می دهند.

آنها نمی خواهند زمان را سرمایه گذاری کنند و یک برنامه بلندمدت را دنبال کنند، بلکه می خواهند همین الان ثروتمند شوند. آنها دائم می گویند: «من وقت ندارم سرمایه گذاری را یاد بگیرم.»، «مشغله کاری من خیلی زیاد است.» و یا اینکه دائم صورت حساب هایی که باید پرداخت کنند را پیش می کشند، و همین ایده ها یا بهانه های بسیار رایج باعث می شوند، در جهانی که پر از پول است؛ تعداد خیلی کمی از مردم به ثروت عظیم دست یابند.

تفاوت های ثروتمندان و فقرا، از آموزه های والدین به فرزندانشان در خانه نیز نشات می گیرد. خانواده های متوسط ایده رفتن به مدرسه برای یافتن شغلی با مزایا را به فرزندان خود القا می کنند؛ در حالی که فرزندان خانواده های ثروتمند قبل از اینکه دبیرستان را تمام کنند، می دانند چطور یک سرمایه گذار باشند.

همواره به خاطر داشته باشید، صرف نظر از اینکه چقدر جوان یا پیر هستید، یادگیری اصول ابتدایی هر کاری، مهم است.

[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]

مقاله علمی و آموزشی «ارزش زمان در بین افراد ثروتمند و فقیر»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب راهنمایی های پدر پولدار برای سرمایه گذاری، نوشته ی رابرت کیوساکی و شارون ال لچتر و ترجمه ی ناهید سپهرپور از انتشارات آوین، منتشر شده در شهریور 1392 با شابک 9-45-8148-964-978 به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

[/toggle]

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا