12 ویژگی رفتاری منفی در استانداردهای بین المللی

گردهمایی های اجتماعی بخش مهمی از زندگی انسان ها است. در این مراسم و مکان ها؛ دوستان قدیم با دیدار هم به آرامش می رسند، شرکت کنندگان با افراد جدید آشنا می شوند، و احتمالاً دیدارها به تفاهمات و عقد قراردادهایی منتهی می شود. این گردهمایی ها در ضمن دام مرگباری نیز تلقی می شوند. بیش از حد شل و ول بودن، خیلی خودمانی بودن و شکستن قواعد اجتماعی نهان جامعه، به راحتی حیثیت شما را زیر سوال خواهند برد و شاید هیچ وقت علت آن را خود ندانید.

در این مقاله شما می توانید با ویژگی های منفی رفتاری در استانداردهای جهانی و بین المللی آشنا شوید.

1) عدم مراقبت

واژه مراقبت دارای بار معنایی بیشتر از توجه کردن است. مراقبت یعنی توجه شش دانگ حواس (Full Attention) خود نسبت به شخص مخاطب. یعنی حالتی که مادر دلسوز نسبت به بچه اش دارد و توجه همراه با نگرانی از اینکه بچه اش با خوردن غذایی نامناسب یا در اثر پوشیدن لباس نامناسب دچار ناراحتی گردد و یا حداقل نقشی که یک پرستار نسبت به بیمار خود دارد.

شما باید به هنگام صحبت با مخاطب، کاملاً متوجه او باشید و نگاه کردن به این سو و یا آن سو به هنگام صحبت، رفتار ناشایستی است. برای تاثیر بیشتر بر افراد، توصیه می شود از حرکات مناسب سر و صورت و بطورکلی زبان بدن استفاده شود.

2) شل دست دادن

دست دادن به صورت شل، نشان از عدم اعتماد به نفس است. باید تا حدودی محکم دست داد که نشان از اعتماد به نفس، صمیمیت و شفافیت و گشاده رویی است. اما دست دادن نباید به آن مقدار محکم باشد که به اصطلاح استخوان شکن تلقی شود که این نیز نشان از سلطه جویی و تحکم آمیز بودن است.

دست دادن شل آنقدر در تشریفات رسمی دارای اهمیت است که حتی اصطلاحی جهانی نیز برای آن در نظر گرفته شده است: «ماهی مرده!» این شکل دست دادن نشان می دهد شما، ناآرام، مردد یا درگیر و بی توجه هستید.

3) انحراف در ایستادن

فرض بر این است که به هنگام ایستادن چهارچوب بدن تان در برابر چهارچوب بدن فرد مخاطب قرار گیرد. هر نوع انحراف در راستای ایستادن چه به سمت چپ و چه به سمت راست، عدم علاقه شما به آن فرد را نشان می دهد و ممکن است حس اهانت آمیز و حتی خصمانه را در او برانگیزد. ضمناً در ایستادن ها همواره فاصله دو پای ما از هم، نباید بیشتر از فاصله دو شانه مان باشد، نه اینکه به هم بچسبند، بلکه فاصله آنها از هم باید از اندازه فاصله دو کتف کمتر باشد.

4) سیگار کشیدن

امروزه در اکثر گردهمایی ها و اماکن عمومی، استعمال دخانیات به دلیل آسیب رساندن به سلامت دیگران اکیداً ممنوع است. کافی است سیگاری را روشن کنید، بلافاصله مورد تنفر افرادی قرار خواهید گرفت که سیگار نمی کشند و حتی مورد تنفر افرادی واقع خواهید شد که خود سیگار می کشند ولی به خاطر مبادی آداب بودن از قواعد اجتماعی تبعیت می کنند. همچنین کشیدن سیگار برگ به خاطر حساسیتی که ایجاد می کند از ممنوعیت بیشتری برخوردار است.

در ضمن ریختن خاکستر سیگار بر کف محوطه و یا خاموش کردن سیگار در ظرف غذا (به خاطر بوی بد ناشی از سوختن چربی غذا) از اعمالی می باشد که مرتکب، بی نزاکتی خود را به نهایت می رساند.

5) نگه داشتن لیوان نوشیدنی در دست نامناسب

هنگامی که لیوان نوشیدنی را از دست میزبان گرفتید و یا خود از میز نوشیدنی ها برداشتید، آن را به دست چپ خود بسپارید تا دست راست شما برای دست دادن های اتفاقی آزاد باشد.

شاید بپرسید دلیل این مورد چیست؟ مناسب ترین دما برای رشد فعالیت های انسانی بین 20 و 24 و مطلوب ترین آن 22 درجه سانتیگراد است. اما در گردهمایی ها درجه حرارت در محیط به بالاتر از این درجه می رسد. حال اگر نوشیدنی شما سرد باشد، بخارات معلق در فضای گردهمایی، تبدیل به قطرات پشت لیوان می گردد و به هنگام دست دادن، چنانچه آن لیوان در دست راست شما بوده باشد، قطرات موجود به دست طرف مخاطب منتقل و موجب آلودگی می شود. به علاوه با دست سرد دست دادن نشانه سردی عاطفه نیز می تواند تلقی گردد.

6) نپوشیدن و یا درآوردن کت

در محیط های رسمی و یا گردهمایی ها هیچگاه کت خود را در نیاورید و یا گره کراوات خود را شل نکنید. در ارتباطات و میهمانی ها و مناسبت های رسمی و بین المللی غیر از پوشیدن لباس محلی رسمی و یا کت و شلوار مجاز به پوشیدن نوع دیگری از پوشش نیستیم.

7) عدم رعایت فاصله در ایستادن

هر کدام از ما در اطراف خود فضایی داریم که آن را منطقه آرامش و راحتی می نامیم و مایل نیستیم که فردی ناخوانده وارد آن فضا گردد و اگر کسی چنین کاری کند خود را عقب می کشیم و آن فرد را متجاوز به حریم ایمنی و فضای شخصی می دانیم.

فاصله ایستادن در فرهنگ های مختلف متفاوت است:

  • در کشورهای اروپای شمالی، فاصله ایستادن دو نفر از همدیگر حدود 90 سانتیمتر است.
  • در کشورهای اروپای میانی، فاصله ایستادن دو نفر از همدیگر حدود 70 تا 75 سانتیمتر است.
  • در کشورهای اروپای جنوبی، فاصله ایستادن دو نفر از همدیگر حدود 60 سانتیمتر است.
  • در کشورهای آسیای شرقی به ویژه ژاپن، فاصله ایستادن دو نفر از هم بین 90 تا 120 سانتیمتر می باشد.

8) بلند صحبت کردن

سعی کنید با صدای بلند صحبت نکنید. این نوع صحبت کردن شما را غیر قابل تحمل می کند. صدای شما باید آرام و نرم و مطابق با زمان باشد. گفته می شود هر کسی که صدایش بلند است، منطقش کوتاه است. در ضمن حداکثر بُرد صدای ما در محیط های جهانگردی 2.5 متر است. بیشتر از آن آلودگی صوتی ایجاد می کند.

9) همزمان صحبت کردن و وراجی

هنگامی که کسی در حال صحبت کردن است، شایسته نیست که صحبت او را قطع کنیم. بگذارید کلامش پایان پذیرد و آنگاه گفتگوی شما با وضوح بیشتری انجام پذیرد. گفته می شود بهترین سخنوران، بهترین مستمعان هستند. پُر حرفی و وراجی یکی از معضلات اجتماعی است. از دید بین الملل و به ویژه صنعت گردشگری گفته می شود KISS مخفف Keep It Simple and Short به معنی سخن را ساده و کوتاه نگه دارید.

10) صحبت کردن و جویدن غذا با دهان باز

هرگز با دهان پُر (حتی اگر فوریت ارائه مطلب ضرورت داشته باشد) صحبت نکنید. غذای خود را به آرامی بجوید، قورتش دهید و سپس صحبت کنید. همچنین با دهان باز غذا را نجوید. منظره غذای نیمه جویده جذابیتی ندارد. به عنوان مثال اگر شما با فرد مهمی در صنعت تورگردانی سر میز غذا باشید و هنگام غذا خوردن خرده غذایی از دهان شما بیرون بپرد، او با شما قرارداد توریستی نخواهد بست. یعنی شما که آداب غذا خوردن با نماینده تورگردان مهمی مثل من را نمی دانید با سفیران من که توریست های اعزامی خواهند بود، چه کار خواهید کرد!

11) دست روی شانه گذاشتن

به غیر از مواردی که دوستان قدیمی هستید و به هنگام دیدار همدیگر را به آغوش می کشید، در مراسم رسمی و مناسبت های اداری تنها دست دادن مجاز تلقی می شود. دست گذاشتن روی شانه و یا تماس با هر بخش دیگر بدن فرد مقابل شایسته نیست هر چند که بی غرض باشد.

12) عدم وقت شناسی

وقت شناسی و مدیریت زمان از اهمیت و اولویت ویژه ای برخوردار است. اصل اول وقت شناسی این است که میزبان و یا دعوت کنندگان باید قبل از میهمانان و مدعوین در هر مراسمی حضور داشته باشند. تاکید می شود که چنانچه میزبان و یا دعوت کننده برای هر نشستی و یا جلسه ای اعم از مراسم افتتاحیه همایش، سمینار و… دیرتر از میهمانان و یا مدعوین حضور پیدا کنند، آن میزبان در هر مقامی که باشد، نسبت به میهمانان منتظر اهانت کرده است و از این نظر شخصیت قابل احترامی نمی تواند داشته باشد.

آیا شما هم در دیدارهای رسمی تان این اشتباهات را مرتکب می شوید؟ این اشتباهات رفتاری از چنان اهمیتی برخوردار هستند که از آنها به عنوان 12 گناه یاد می شود.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «12 ویژگی رفتاری منفی در استانداردهای بین المللی»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا