آیا استفاده از هاست اشتراکی روی سئو سایت تاثیر می گذارد؟

یکی از سوالاتی که بیشتر وبمسترها در هنگام انتخاب هاست (Host) برای وب سایت خود با آن روبرو هستند، این است که کدام یک از هاست ها و کدام یک از پِلَن های آنها می تواند در پیشرفت وب سایت در آینده مفید باشد و اینکه با کدام یک از آنها می توانند برای سئو سایت خود قدم های بهتری را بر دارند؟

آیا استفاده از هاست های اشتراکی (Shared hosting) که معمولاً از ارزان ترین انتخاب ها هستند، می تواند تاثیر مثبت یا منفی روی سئو سایت ما و بهینه سازی آن برای موتورهای جستجوگر داشته باشد؟

آشنایی با هاست های اشتراکی

بعد از اینکه استفاده از وب سایت های اینترنتی توسط شرکت های کوچک مورد توجه قرار گرفت، بسیاری از کاربران معمولی اینترنت نیز به این فکر افتادند که برای خود سایتی ایجاد کنند. به همین خاطر شرکت های ارائه فضا در اینترنت (هاستینگ ها) نیاز داشتند که قیمت خدمات خود را به نوعی کاهش دهند تا بتوانند جوابگوی نیازهای کاربران جدیدی که قصد راه اندازی وب سایت های شخصی یا کوچک را داشتند، باشند.

به خاطر اینکه راه اندازی و ارائه هاست های اختصاصی (Dedicated Servers) بسیار پُر هزینه بود این شرکت ها به این فکر افتند که در هر سرور، فضا و دیگر امکانات موجود بین چند وبمستر تقسیم شود و این گونه استفاده از هاست اشتراکی رایج شد. پس از این ایده، برنامه های تحت وب بسیاری ایجاد شدند که این امکان را به شرکت های میزبانی وب می دادند که بتوانند بدون نیاز به عمل خاصی در هر یک از سرورهای خود میزبان هزاران سایت باشند و با این تکنولوژی رویای بسیاری از کاربران برای داشتن یک وب سایت شخصی به حقیقت پیوست.

مشکل هاست های اشتراکی در سئو وب سایت

اما مشکلات مختلفی نیز با گسترش این گونه از هاست ها بوجود آمد، که مهمترین این مشکلات عبارتند از:

مشکل اول: منابع محدود و از دسترس خارج شدن سایت ها در روزهای پُر ترافیک

اولین مشکلی که در هنگام استفاده از این نوع میزبانی ها، وبمسترها با آن روبرو شدن منابع محدود تخصیص داده شده به وب سایت آنها در سرورهای اشتراکی بود. به عنوان مثال هر وب سایت می توانست در هاستی که 10 سایت دیگر را میزبانی می کرد تنها از 10 درصد میزان حافظه رم سرور، پهنای باند موجود و… استفاده کند، که به این ترتیب در روزهایی که ترافیک بازدیدکننده موجود در وب سایت های آن سرور زیاد بود، باعث هنگ کردن هاست ها و از دسترس خارج شدن سایت های میزبانی شده می شد. در نهایت این اتفاق باعث کاهش رتبه وب سایت های میزبانی شده در این نوع از هاست ها بود. چون موتورهای جستجوگر مانند گوگل، بینگ و یاهو، وب سایت ها و صفحاتی را به کاربران خود پیشنهاد نمی کنند که در دسترس نباشند.

البته این مشکل با پیشرفت تکنولوژی های بکار رفته برای ساخت قطعات سرورها و افزایش کیفیت آنها، این روزها خیلی کمتر به عنوان یک مشکل در هاست های اشتراکی مطرح می شود. با این حال باید هاست خود را از یک شرکت معتبر خریداری کنید تا این مشکل به حداقل برسد و اگر می خواهید وب سایت شما از حداقل حافظه و دیگر منابع، همیشه برخوردار باشد و توانایی پرداخت هزینه های بالای سرورهای اختصاصی را ندارید، پیشنهاد می کنیم از هاست های مجازی (VPS) استفاده کنید. در این گونه از هاست ها درست است که باز هم چند وب سایت روی یک سرور میزبانی می شوند اما عملیات و نرم افزارهای مخصوص آنها به صورت کاملاً جدا ارائه می شود و هر کدام از آنها همیشه از حداقل میزان منابعی که شرکت های میزبانی در ابتدا وعده آن را به شما می دهند برخوردار هستند و برای وب سایت های پُر ترافیک اما شخصی و کم درآمد بهترین گزینه می باشند.

مشکل دوم: سئو و بهینه سازی وب سایت های میزبانی شده در هاست های اشتراکی

همانطور که می دانید در اینترنت هر دستگاه، سرور و… توسط IP آن شناخته می شود و موتورهای جستجوگر نیز برای شناسایی وب سایت ها از IP سرورهایی که آن سایت ها در آنها میزبانی می شوند، استفاده می کنند. در هاست های اشتراکی به این دلیل که نیاز به کم کردن هزینه ها برای ارائه سرویس های ارزان تر وجود داشته و دارد برای هر سرور یک IP تخصیص داده می شود که تمام وب سایت های میزبانی شده در آن سرور توسط آن IP شناخته می شوند.

خب حال اگر وب سایت شما در هاست اشتراکی میزبانی شود که در آن چند سایت اسپم و هرزنامه نویس نیز میزبانی شده باشد چه اتفاقی برای وب سایت شما در موتورهای جستجوگر می افتد؟ به عبارتی آیا استفاده از هاست اشتراکی که در آن سایت های اسپم نیز وجود دارد می تواند به رتبه وب سایت ضرری وارد کند؟

گوگل برای ارائه وب سایت های مفید به کاربرانی که از این موتور جستجوگر برای پیدا کردن محتوای خاصی استفاده می کنند با فیلتر کردن سایت های اسپم سعی می کند که هر روز نتایج جستجوی بهتری را ارائه دهد و برای این کار از IP سرور وب سایت های اسپم استفاده می شود. اما توجه داشته باشید که اگر وب سایت شما روی سروری قرار داشته باشد که در آن ده ها سایت مفید با محتوای جالب وجود دارد، گوگل برای یک سایت اسپم موجود در آن سرور، رتبه تمامی آن سایت ها را کاهش نمی دهد. البته در نقطه مقابل نیز در صورتی که هاست وب سایت شما پُر از سایت های اسپم باشد متاسفانه حتی اگر سایت شما محتوای مناسبی تولید کند، نمی تواند شانس دریافت رتبه های بالایی را در نتایج جستجوی گوگل بدست آورد. برای رفع این مشکل پیشنهاد می کنیم که وب سایت خود را در این گونه از سرورها (هاستینگ ها) بر پا نکنید.

تشریح تصویری تاثیر سایت های اسپم در هاست اشتراکی روی سئو وب سایت های موجود در آن سرور
تشریح تصویری تاثیر سایت های اسپم در هاست اشتراکی روی سئو وب سایت های موجود در آن سرور

ضررهای استفاده از هاست هایی که سایت های اسپم زیادی در آنها وجود دارد، تنها به موتور جستجو گوگل ختم نمی شود. بلکه اگر قصد داشته باشید برای افرادی که در خبرنامه وب سایت شما عضو هستند ایمیل بفرستید، پیام های شما به پوشه Spam آنها ارسال می شود چون سرویس های ارائه ایمیل مانند Yahoo Mail – GMail – Live و Hotmail همگی به این علت که IP سایت شما یک IP اسپم شناخته شده است ایمیل های از طرف آن را نیز اسپم شناسایی می کنند؛ یا زمانی که شما در نوشته های وب سایت خود به نوشته ای در سایت دیگر لینک می دهید، شانس این را دارید که در پایین آن نوشته یک لینک که مربوط است به نمایش بازتاب های آن نوشته به صفحات وب سایت خود دریافت کنید که به Track Back معروف است. اما وقتی IP وب سایت شما به عنوان یک IP اسپم شناخته شده باشد به احتمال زیاد نرم افزارهای امنیتی و ضد اسپم مانند Akismet آن را به بخش اسپم ها ارسال می کند و از آن جایی که هیچ وبمستر و وبلاگ نویسی دوست ندارد با لینک دادن به صفحه های وب سایت های اسپم رتبه سایت خود را در موتورهای جستجوگر کاهش دهد هیچ وقت Track Back شما از طریق وبمسترها تایید نمی شود و لینکی نیز در پایین نوشته های سایت آنها به وب سایت شما نمایش داده نمی شود.

راه حل مشکل بهینه سازی وب سایت در هاست های اشتراکی

اما اگر شما از هاست های اشتراکی به منظور راه اندازی و میزبانی وب سایت خود در اینترنت استفاده می کنید و متوجه این امر شده اید که در هاست شما سایت های اسپم زیادی وجود دارد، می توانید از راه حل های زیر استفاده کنید.

از کجا متوجه شویم، چه سایت های دیگری روی هاست ما و با IP یکسان با وب سایت ما، وجود دارد و آنها را بشناسیم؟

یک راهکار این است که به آدرس http://www.yougetsignal.com/tools/web-sites-on-web-server مراجعه کنید و آدرس وب سایت خود را وارد نمایید تا وب سایت های دیگر روی سرور یکسان با شما را نشان دهد.

خب؛ به سراغ راه حل های پیشنهادی می رویم:

  • استفاده از IP اختصاصی روی هاست اشتراکی: بسیاری از هاست ها این امکان را به کاربران خود می دهند که با پرداخت مبلغی به صورت ماهانه از IP اختصاصی برای وب سایت خود در سرورهای اشتراکی استفاده کنند. تنها کافی است با پشتیبانی هاست خود تماس بگیرید و درخواست یک IP اختصاصی برای وب سایت تان بدهید.
  • استفاده از سرویس CloudFlare: با این سرویس که استفاده از آن باعث افزایش سرعت و امنیت وب سایت شما می شود در مطلب اختصاصی «آشنایی با سرویس CloudFlare برای افزایش سرعت و امنیت وب سایت» آشنا شدیم. جالب است بدانید این سرویس از پذیرفتن وب سایت های با محتوای غیر اخلاقی و اسپم جلوگیری می کند. پس اگر از این سیستم استفاده کنید و دامین وب سایت خود را به این سرویس اتصال دهید، همه مشکل ها حل می شود و وب سایت شما IP جدیدی را پیدا می کند که خوشبختانه از طرف تمام موتورهای جستجوگر تایید شده و معتبر هستند.
  • مهاجرت به هاست دیگر: یکی دیگر از راه حل هایی که شما برای تغییر IP وب سایت خود به یک IP تایید شده دارید مهاجرت از هاست فعلی خود به هاست جدیدی است که البته اگر این راه حل را انتخاب کردید در انتخاب هاست جدید خیلی دقت کنید تا هزینه هایی که می کنید دوباره از بین نروند.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «آیا استفاده از هاست اشتراکی روی سئو سایت تاثیر می گذارد؟»، توسط واحد فنی و پشتیبانی پورتال یو سی (شما می توانید) نگارش شده است.

نمایش بیشتر

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا