از دیدگاه رابرت کیوساکی چرا ثروتمندان ورشکست می شوند؟

رابرت کیوساکی می گوید: «بارها از مردم شنیده ام که می گویند وقتی پول خیلی زیاد داشته باشم، مشکلات مالی ام بر طرف خواهند شد. آنها در حقیقت از این نکته غافل هستند که با کسب پول خیلی زیاد، مشکلات پولی جدید آنها تازه شروع می شوند. یکی از دلایلی که بسیاری از افراد تازه ثروتمند شده، ناگهان ورشکست می شوند، این است که آنها از عادت های پولی قدیمی و طرز فکر قدیمی خود برای حل مشکلات پولی جدید استفاده می کنند.»

رابرت کیوساکی، میلیونر خود ساخته ای است که همه چیز را از صفر شروع کرده و راه های مختلفی را امتحان نموده است. او تجربیات خود را به اشتراک می گذارد و شما می توانید با 6 دلیلی که «چرا افرادی که بطور ناگهانی مانند یک معامله خوب، ارث، برنده شدن در قرعه کشی و… به ثروت می رسند، ورشکست می شوند؟» آشنا شوید.

در سال 1977، اولین کسب و کارم را در زمینه کیف های نایلونی و ولکرو شروع کردم. اما دارایی های ایجاد شده را از دست دادم، چون بزرگتر از افرادی بود که آن را ایجاد کرده بودند. بر اساس تجربیات شخصی ام، برخی از احتمالاتی که چرا ثروتمندان ورشکست می شوند، عبارت است از:

1) افرادی که بدون پول بزرگ شده اند، نمی دانند چگونه با مقدار زیادی از پول تعامل کنند. مشکل پول خیلی زیاد، اغلب به همان بزرگی نداشتن پول کافی است. اگر فردی نیاموخته باشد چگونه مقادیر عظیم پول را مدیریت کند یا مشاوران مالی مناسب نداشته باشد، به احتمال خیلی زیاد یا آن پول را در بانک پس انداز می کند یا اینکه از دست می دهد.

شما باید بدانید که پول شما را ثروتمند نمی کند. در حقیقت، پول این قدرت را دارد که شما را ثروتمند و نیز فقیر کند. میلیاردها نفر از مردم هر روز این حقیقت را اثبات می کنند. اغلب آنها مقداری پول دارند، اما آن را برای فقیرتر شدن یا گرفتار شدن هرچه بیشتر در بدهی، خرج می کنند. به همین دلیل امروز ورشکستگی های بسیاری در بهترین اوضاع اقتصادی تاریخ، گزارش می شوند. این افراد فاقد مهارت های مدیریت پول هستند.

2) وقتی مردم به پول می رسند، دچار شادمانی و شعف می شوند و روحیه بهتری پیدا می کنند؛ و می دانید، انسان ها در اثر شعف ناشی از پول، احساس می کنند باهوش تر هستند، در حالی که بدون مهارت های مدیریت پول، آنها احمق تر می شوند. این گروه از افراد، فکر می کنند همه دنیا مال آنها است و بلافاصله از درب بیرون می روند و شروع به پول خرج کردن می کنند.

یکبار، مشاور امور مالیاتی و حسابداری ام – دیان کندی – گفت: «افراد درست پس از آنکه ثروتمند می شوند، دست به سه کار می زنند: اول، هواپیمای جت یا قایق بزرگ می خرند. دوم، به مسافرت برای شکار می روند و سوم، از همسر خود جدا می شوند تا با زنی خیلی جوان تر ازدواج کنند. تا این موارد را می بینم، آماده ورشکستگی آنها می شوم.»

3) وقتی شما پول دارید، برخی از دوستان و بستگان می خواهند به شما نزدیک تر شوند. سخت ترین کار برای بسیاری از مردم این است که وقتی عزیزان شان از آنان درخواست پول می کنند، به آنها «نه» بگویند. بسیاری از روابط خانوادگی را دیده ام که وقتی فردی ناگهان پولدار می شود، از بین می روند. یک مهارت خیلی مهم در پولدار شدن این است که توانایی نه گفتن به خودتان و افرادی که دوست شان دارید را تقویت کنید. افراد وقتی به پول می رسند، شروع به خریدن قایق و خانه های بزرگ می کنند، آنها توانایی نه گفتن به خودشان را هم ندارند، چه برسد به اعضای خانواده شان! آنها توانایی به تعویق انداختن لذت های آنی خود را ندارند. آنها در نهایت بدهکار می شوند، فقط به خاطر اینکه ناگهان مقدار زیادی پول بدست آورده اند.

وقتی شما پول داشته باشید، نه تنها افراد می خواهند از شما پول قرض بگیرند، بلکه بانک ها هم می خواهند پول بیشتری به شما وام بدهند. به همین دلیل مردم می گویند: «بانک ها وقتی به شما وام می دهند که شما نیازی به آن ندارید.» اگر اوضاع ناجور شود، نه تنها در جمع آوری پول هایی که به دوستان و بستگان قرض داده اید، مشکل پیدا می کنید، بلکه بانک ها هم در دریافت وام خود از شما دچار مشکل می شوند.

4) فردی که پولدار می شود، ناگهان تبدیل به سرمایه گذاری می شود که پول دارد، اما فاقد دانش و تجربه است. باز هم بر می گردیم به مورد دوم که وقتی مردم ناگهان پولدار می شوند، فکر می کنند بهره هوشی مالی آنها نیز افزایش یافته، در حالی که در حقیقت کاهش یافته است. وقتی فردی پول دارد، ناگهان با تماس های تلفنی از سوی کارگزاران سهام، دلالان املاک و… روبرو می شود. اما جالب است بدانید که معنای لغوی کارگزار، بی پول می باشد. آنها می خواهند با شما پولدار شوند!

5) هراس از دست دادن، افزایش می یابد. بسیاری اوقات، فردی که نسبت به پول دیدگاه فقیرانه ای دارد، یک عمر در ترس از فقیر بودن زندگی کرده است. بنابراین وقتی ثروت بطور ناگهانی بدست می آید، ترس از فقیر بودن از بین نمی رود، بلکه در حقیقت افزایش می یابد.

6) فرد تفاوت بین هزینه خوب و هزینه بد را تشخیص نمی دهد. یکی از دلایلی که ثروتمندان ثروتمندتر می شوند، این است که آنها با بهره گیری از مزایای قوانین مالیاتی، سرمایه گذاری های بیشتری انجام می دهند و پولی که باید به عنوان مالیات پرداخت می شد را صرف خرید دارایی های بیشتری می کنند که مالیات بر درآمد و بدهی مالیاتی را به شکل قانونی کاهش می دهد.

در طول سال ها، افراد بسیاری را دیده ام که کسب و کارهای بسیار سودآوری را آغاز کرده اند، اما سرانجام ورشکست شده اند. چرا؟ چون هزینه های خود را کنترل نکرده اند. آنها به جای اینکه با پول خود دارایی های دیگری، همچون املاک یا دارایی های کاغذی بخرند، آن را صرف هزینه های تجاری بی اهمیت، یا خرید خانه های بزرگتر، قایق های زیبا، اتومبیل های پر سرعت و دوستان جدید کرده اند. آنها با هر دلاری که کسب و سپس خرج می کنند، به جای اینکه به لحاظ مالی قوی تر شوند، به وضعیت مالی ضعیف تری می رسند.

اگر می خواهید ثروتمند شوید و ثروتمند بمانید باید روی هزینه هایتان کنترل داشته باشید، این مهم ترین دلیلی است که چرا برخی از مردم ثروتمند و سایرین فقیر می شوند. ثروتمندان خواستار درآمد کم و هزینه های بالا هستند. اما بیشتر مردم به تدریج پول خود را از دست می دهند و ورشکست می شوند، زیرا همچنان به فکر کردن به شیوه یک فرد فقیر ادامه می دهند و افراد فقیر همواره خواستار درآمد بالا و هزینه های اندک هستند. آیا می توانید درک کنید چرا ثروتمندان خواستار هزینه های بالا و درآمد پایین هستند؟

اگر می خواهید ثروتمند شوید، باید برنامه ای داشته باشید مبنی بر اینکه چگونه پول خیلی زیادی کسب کنید و همچنین، قبل از کسب ثروت، باید برای آن برنامه داشته باشید و بدانید که با آن چه کار می خواهید بکنید. اگر قبل از ایجاد ثروت، برنامه ای نداشته باشید که با آن چه کنید، اغلب اوقات خیلی سریع تر از زمانی که آن را به دست آورده اید، آن را از دست خواهید داد.

[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]

مقاله علمی و آموزشی «از دیدگاه رابرت کیوساکی چرا ثروتمندان ورشکست می شوند؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب راهنمایی های پدر پولدار برای سرمایه گذاری، نوشته ی رابرت کیوساکی و شارون ال لچتر و ترجمه ی ناهید سپهرپور از انتشارات آوین، منتشر شده در شهریور 1392 با شابک 9-45-8148-964-978 به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

[/toggle]

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا