طرز پخت پلو شوشتری
مواد لازم جهت پخت پلو شوشتری:
- برنج: 4 پیمانه
- فیله مرغ یا گوشت چرخ کرده: نیم کیلوگرم
- لوبیا چشم بلبلی پخته: دو پیمانه
- شوید تازه: دو پیمانه
- پیاز: یک عدد بزرگ
- پودر زعفران: نصف قاشق چایخوری
- ادویه، نمک و فلفل: به میزان لازم
- روغن: به میزان لازم
طرز پخت
برنج را که از قبل شسته اید به همراه کمی نمک خیس کنید. سپس لوبیاهای چشم بلبلی را با کمی آب بپزید و در صورتی که لوبیاها سبز و تازه باشند، مدت زمان پخت کوتاه تر خواهد بود. باید سعی کنید مقدار آب را طوری تنظیم کنید که در پایان پخت لوبیاها تمام آب تبخیر شده یا جذب لوبیاها شده باشد. در این صورت غذا طعم بهتری خواهد داشت، همچنین خواص غذایی حفظ می شود.
در مرحله بعد پیاز را رنده درشت بزنید و با روغن و مقداری زردچوبه چند دقیقه ای تفت دهید تا جایی که طلایی شود. در این مرحله نوبت به مرغ می رسد. البته اگر دوست داشته باشید می توانید به جای مرغ از گوشت چرخ شده هم استفاده کنید. به هر ترتیب قطعات فیله مرغ را به پیاز اضافه کرده و روی حرارت ملایم هم زده و تفت دهید تا به اندازه کافی سرخ شوند. اگر بعد از این مرحله مرغ به خوبی مغز پخت نشده بود، مقدار کمی آب جوش به آن اضافه کنید و در ظرف را بگذارید تا کاملاً پخته شود.
بعد از سرخ شدن پیاز و مرغ، نمک، فلفل و ادویه را هم اندازه کرده و با شوید به ترکیب درون ظرف اضافه کنید و همه مواد را تفت دهید تا یکدست شود. (اگر به شوید تازه دسترسی ندارید، می توانید 5 قاشق غذاخوری شوید خشک را جایگزین کنید.) در نهایت لوبیا را نیز به مواد اضافه کنید و همه را کنار بگذارید.
حالا در یک دیگ با گنجایش مناسب آب بریزید و روی شعله قرار دهید. بعد از جوش آمدن آب، کمی نمک اضافه کنید و برنج را در آن بریزید تا نیم پز شود و سپس برنج را آبکش کنید. حالا کمی روغن در دیگ بریزید، ته دیگ دلخواه را کف ظرف بگذارید و سپس برنج را با موادی که از پیش آماده کرده اید مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا دم بکشد. در این مرحله پودر زعفران را نیز با مقدار کمی آب جوش دم کنید و روی برنج در حال دم کشیدن بریزید.
[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]
مقاله آموزشی «طرز پخت پلو شوشتری»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد.
[/toggle]