با پیکاسو آشنا شویم

پابلو پیکاسو (Pablo Picasso) نقاش معروف اسپانیایی، یکی از مشهورترین هنرمندان قرن بیستم میلادی بود. او در طول 78 سال کار مداوم هنری 13500 تابلوی نقاشی، 100 هزار حکاکی و چاپ نقش سنگی (تصاویری که پس از خلق توسط هنرمند، به روشی خاص چاپ می شوند)، 34 هزار نقاشی برای کتاب های مصور و 300 مجسمه از خود به یادگار گذاشته است. ارزش این آثار هنری بیش از 690 میلیون دلار است.

پیکاسو در 25 اکتبر 1881 میلادی در شهر مالاگا واقع در اسپانیا متولد شد. پدرش در مالاگا معلم هنر بود. پیکاسو از خردسالی نقاشی می کرد. او در سن 14 سالگی دروس یک مدرسه هنری را در یک روز گذراند. برای مردم عادی گذراندن این دروس حداقل یک ماه به طول می انجامید.

پیکاسو در 16 سالگی کلیه امتحاناتی را که در مدارس هنر اسپانیا برگزار می شد گذرانده بود. او در سال 1904 میلادی ساکن پاریس شد و ازدواج کرد. در واقع پیکاسو پس از ازدواج به شهرت رسید.

پیکاسو هنرمندی خلاق بود و تنوع بسیار زیادی در کارهای او به چشم می خورد. او به سبک های مختلف نقاشی می کرد. سبک کوبیسم مشهورترین سبکی است که وی در نقاشی خلق کرد. کوبیسم در لغت به معنای مکعب گرایی است. در این سبک، هنرمند سعی در خلق تصویری قابل درک و دقیق از موضوع مورد نظر ندارد، بلکه آن موضوع را با استفاده از اشکال هندسی گوناگون مانند مثلث و مربع به تصویر می کشد. در واقع در این سبک، بر خلاف سبک های قبلی، نقاش یک شئی را از یک زاویه دید ترسیم نمی کند و آن را به شکلی نقاشی می کند که گویی از زاویه های مختلف دیده می شود.

یکی از مشهورترین آثار پیکاسو تابلو نقاشی گرنیکا است. این تابلو تصویری هراس انگیز است که وحشت نقاش از بمباران شهر گرنیکا را در طول جنگ های داخلی اسپانیا در دهه 1930 میلادی به تصویر کشیده است.

پیکاسو در هشتم آوریل سال 1973 میلادی در فرانسه درگذشت.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «با پیکاسو آشنا شویم»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب چرا، چطور، چگونه؟، نوشته ی دکتر سونیتا گوپتا و دکتر نینا آگراوال و ترجمه پریسا همایون روز و پریچهر همایون روز از موسسه نشر و تحقیقات ذکر، منتشر شده در تیر 1393 با شابک 978-964-307-221-6 به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا