فواید روغن ماهی برای ورزشکاران

تبلیغات

بسیاری از ورزشکاران برای بهبود عملکرد و بازده بدنی، از مکمل های رژیمی استفاده می کنند. این مکمل ها فواید زیادی مانند افزایش قدرت، سرعت یا استقامت بدنی دارند؛ یا با تغییر وزن و اجزای تشکیل دهنده بدن، برای ورزشکاران کاربردی و موثر هستند. روغن ماهی (حاوی اسیدهای چرب امگا ۳، EPA و DHA) به عنوان یکی از مکمل های افزایش دهنده عملکرد و بازده بدن محسوب می شود.

در این مقاله شما می توانید با فواید روغن ماهی، امگا ۳ و تاثیر آنها برای ورزشکاران آشنا شوید.

چرا مصرف روغن ماهی برای ورزشکاران توصیه می شود؟

دریافت اسیدهای چرب امگا ۳ از مواد غذایی یا در قالب مکمل، به این خاطر که بدن انسان نمی تواند آنها را بسازد، ضروری می باشد. روغن ماهی، یک منبع عالی از اسیدهای چرب امگا ۳ است که برای سلامتی انسان موثر است.

فواید روغن ماهی

۱) افزایش ساخت پروتئین ها

روغن ماهی نقش موثری در رشد عضلات دارد. نتیجه گیری یک مقاله مروری نشان داد که اسیدهای چرب امگا ۳ در ترکیب با محرک های آنابولیک (به عنوان مثال فعالیت های ورزشی، پروتئین و انسولین) متابولیسم پروتئین را بهبود می بخشند. اسیدهای چرب امگا ۳ می توانند حساسیت متابولیسم پروتئین وابسته به انسولین را افزایش دهند.

۲) افزایش قدرت و عملکرد عضلات

تحقیقات انجام شده، به رابطه میان افزایش ترکیب پروتئین عضلات (در نتیجه مصرف روغن ماهی) و افزایش قدرت عضلانی، اشاره دارند. به عنوان مثال تحقیقی که روی ۳۰۰۰ نفر از افراد سالخورده (بین سنین ۵۹ تا ۷۳) انجام شده، نشان داد که مصرف روغن ماهی (سرشار از EPA و DHA) به شدت با قدرت عضلانی اندازه گیری شده برای حمل یک ابزار با استفاده از دست ها، مرتبط است.

۳) کاهش آسیب هایی که در اثر انجام فعالیت های ورزشی به عضلات وارد می شوند و همچنین تاخیر در شروع دردهای عضلانی.

آسیب های عضلانی ناشی از انجام تمرینات ورزشی سخت، می تواند منجر به ایجاد دردهای عضلانی موخر و از دست دادن عملکرد فیزیکی بدن شود و بر انطباق بدن با تمرینات ورزشی تاثیر منفی بگذارد. معمولاً ورزشکاران برای تسکین این علائم، از داروهای غیر استروئیدی ضد التهابی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن استفاده می کنند که با جلوگیری از تبدیل اسید آراشیدونیک (اسید چرب امگا ۶) به مولکول های پیش التهابی، باعث کاهش درد می شوند.

مصرف امگا ۳ باعث کاهش میزان آراشیدونیک اسید و به موازات آن کاهش مواد پیش التهابی و کاهش درد می شود.

۴) روغن ماهی اثرات منفی ناشی از تمرینات ورزشی سخت بر سیستم ایمنی را کاهش می دهد.

انجام تمرینات ورزشی بطور مرتب، به بهبود سیستم ایمنی بدن کمک می کند، اما در صورتی که ورزشکاران رژیم غذایی مناسبی نداشته باشند، یا تحت آموزش های ورزشی سخت قرار گیرند، ممکن است در معرض استرس های ناشی از تمرین های ورزشی قرار گیرند. این استرس ها منجر به تولید رادیکال های آزاد می شوند. مصرف اسیدهای چرب امگا ۳ پس از انجام تمرینات ورزشی، باعث بهبود وضعیت آنتی اکسیدان های موجود در خون شده و از اثرات منفی آنها بر سیستم ایمنی بدن می کاهد.

۵) روغن ماهی، استخوان ها را تقویت می کند.

تحقیقات نشان داده که میزان بالای امگا ۳ در خون، باعث کاهش خطر شکستگی استخوان لگن می شود و تراکم مواد معدنی در استخوان ها را افزایش می دهد.

۶) روغن ماهی، عملکرد قلبی – تنفسی را بهبود می بخشد.

اسیدهای چرب امگا ۳، بر پارامترهای فعالیت های ورزشی در افرادی که مبتلا به بیماری های قلبی هستند، تاثیرات مثبت زیادی دارد. از این رو علاقه مندی نسبت به مصرف آنها افزایش پیدا کرده است؛ چرا که احتمال دارد روغن ماهی بتواند این پارامترها را برای افراد سالم و ورزشکاران بهبود بخشد.

۷) روغن ماهی باعث بهبود عملکرد شناختی می شود.

از آنجایی که ورزش نیازمند فعالیت های ذهنی است، بهبود در توانایی شناختی مغز باعث بهبود عملکرد ورزشی می شود. مکمل های حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ با افزایش ارتباط میان مغز و بدن، در افزایش قدرت تصمیم گیری و افزایش سرعت بروز واکنش در ورزشکاران، موثر خواهند بود.

پس می توان گفت استفاده از امگا ۳ به عنوان مکمل، می تواند در بهبود بازده و عملکرد، به ورزشکاران کمک کند. سلامتی شما آرزوی ما است.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «فواید روغن ماهی برای ورزشکاران»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا مقاله مجله سلام سلامت، به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

برچسب ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه