آداب نگهداری از پرندگان در خانه

اگر قصد نگهداری از پرنده در خانه را دارید یا از پرنده ای در خانه نگهداری می کنید، باید آداب نگهداری از او را هم بلد باشید. مراقبت از پرندگان و رعایت بهداشت و کنترل سلامتی آنها نقش مهمی در حفظ سلامت و نشاط اعضای خانواده تان دارد.

به عنوان نکات مقدماتی، سعی کنید پرنده را در فضایی نگهداری کنید که کف آن به راحتی قابل تمیز کردن و ضدعفونی کردن باشد. کف پوش هایی مثل فرش و موکت، آلودگی و ذرات معلق را به خود جذب می کنند و پاکسازی آنها بسیار دشوار است. نکته دیگری که نباید از آن غافل شد، نگهداری از پرنده در یک فضای خاص است. نباید مدام جای پرنده را عوض کنید. بهتر است یک موقعیت ثابت را به او اختصاص دهید تا رسیدگی و پاکسازی آن کار ساده ای باشد. تا حد امکان در فضایی که در آن می خوابید از پرنده مراقبت نکنید. به هنگام جارو کردن از فیلترهای ضد حساسیت یا فیلترهای معروف به HEPA استفاده کنید و از دوش هر روزه برای تمیز کردن پرنده استفاده کنید.

علائمی که باید نگران تان کنند.

نگهداری از پرنده از هر نوعی که باشد، دشوار است. شاید برای عده ای اینطور به نظر برسد که تهیه آب و خوراک یک پرنده کوچک و تمیز کردن جای او چندان دردسری ندارد اما ماجرا پیچیده تر از این صحبت ها است. علاوه بر اینکه مسئولیت خورد و خوراک حیوان به عهده شما است، شما باید مراقبت های گسترده ای برای پیشگیری از ابتلای پرنده به انواع بیماری ها داشته باشید یا با انواع بیماری های پرندگان و علائم آنها آشنا باشید تا بتوانید در مواقع لزوم خیلی سریع پرنده را به دامپزشکی ببرید و زودتر از آنکه بیماری های مشترک پرنده و انسان، اعضای خانواده تان را تهدید کند، دست بکار شوید.

کاهش وزن

در شرایطی که پرنده شما با کاهش وزن و احساس ضعف روبرو شد باید او را زیر نظر بگیرید که آیا به موقع غذایش را دریافت می کند؟ آیا دچار بی اشتهایی شده؟ آیا این مسئله نشانه ابتلایش به یک بیماری است؟

تغییر فرم فضولات

یکی از نکاتی که باید همیشه به آن توجه کنید، فرم و رنگ فضولات پرنده است. فضولات زرد، قهوه ای و سیاه باید توجه شما را به خود جلب کنند. این رنگ ها نشان دهنده یک مشکل داخلی برای پرنده است. اگر مدفوع پرنده بیش از اندازه سفت یا آبکی باشد، باید این موضوع را با دامپزشک مطرح کنید و اقدامات لازم را انجام دهید.

تغییر صدا

پرندگان هم آوای مخصوص به خود را دارند. هرگاه احساس کردید که صدای پرنده تان تغییر کرده یا عادت های خواندنش عوض شده یا تغییری در فرکانس صدایش ایجاد شده باید گوش به زنگ شوید و درباره این تغییر با دامپزشک مشورت کنید.

پَرهای پریشان

اگر پرهای پرنده ریخته یا ژولیده و پریشان باشد، می تواند نشان دهنده بی قراری پرنده و ابتلای او به یک بیماری یا اختلال درونی باشد. علاوه بر این موضوع همیشه به این نکته توجه کنید پرنده در شرایطی که سلامت کامل داشته باشد به نظافت خود خیلی اهمیت می دهد مخصوصاً پرهای انتهایی خود را با نوکش تمیز می کند. بنابراین اگر دیدید چند روزی است که این پرها کثیف و به هم چسبیده اند، باید نگران شوید. در شرایطی که پرنده بیش از چند روز با این پریشانی همراه بود، باید او را به دامپزشک نشان دهید.

تغییرات ظاهری

هر تغییر و نشانه ای در ظاهر پرنده باید توجه شما را به خود جلب کند. عدم قرینگی سر، از بین رفتن تقارن چشم ها، بی رنگ شدن منقار، مشاهده ترشحات چشمی و بینی همگی از علائمی است که باید به دقت مورد بررسی قرار گیرند.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «آداب نگهداری از پرندگان در خانه»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا