با اندام حشرات آشنا شوید

حشرات را می توان در تمام نقاط جهان به جزء آب های عمیق یافت. فسیل های موجود نشان می دهند که حشرات بیش از 400 میلیون سال است که روی زمین زندگی می کنند. آنها توانسته اند خود را با شرایط محیط و تغییرات آب و هوایی سازگار کنند.

بدن حشرات به سه قسمت تقسیم می شود که عبارتند از سر، سینه و شکم.

سر دارای یک جفت شاخک و قطعات دهانی است. دهان و آرواره ها بر حسب نوع حشره برای جویدن، خرد کردن، لیسیدن و یا مکیدن هستند. حشرات معمولاً دو چشم مرکب دارند که هر یک از تعداد زیادی چشم ریز تشکیل شده است. در کنار چشمان مرکب، دو یا سه چشم ساده نیز وجود دارد که فقط نور را تشخیص می دهند.

مغز حشره نیز در سر جای گرفته است و از طریق رشته های عصبی با سایر نقاط بدن در ارتباط است.

به سینه یا قسمت میانی بدن سه جفت پا چسبیده است. بال حشرات بالدار نیز در همین قسمت قرار دارد. برخی از حشرات دو جفت بال و برخی دیگر فقط یک جفت بال دارند. بعضی حشرات نیز فاقد بال هستند.

شکم یا آخرین قسمت بدن حشره، اندام های مسئول گوارش، تنفس، دفع و تولید مثل وجود دارد که به لوله های هوایی کوچک متصل هستند و حشره از طریق آنها تنفس می کند. اکسیژن از این لوله ها به آرامی وارد خون می شود.

دستگاه گردش خون حشرات شامل قلبی لوله مانند است که دارای دریچه است. دریچه ها باعث می شوند که خون فقط در یک جهت حرکت کند. خون حشرات مایعی بی رنگ است.

قسمت انتهایی شکم دارای اندام هایی برای جفتگیری یا تخمگذاری است. در اکثر حشرات، حشره ماده تنها زمانی می تواند تخم های بارور تولید کند که با حشره نر جفتگیری کرده باشد. با این وجود، برخی از انواع حشرات ماده می توانند بدون جفتگیری با نرها تخم های باروری تولید کنند.

حشرات، اسکلتی خارجی از جنس کیتین دارند. این اسکلت با وجود محکم بودن، انعطاف پذیر و سبک است. وجود اسکلت خارجی رشد حشرات را محدود می کند. به همین دلیل جثه آنها بزرگ نمی شود. معمولاً تمام بدن حشره با موهای ریز و زبری پوشیده شده است. این موهای ریز و زبر به اعصاب متصل هستند و بسیار حساس می باشند. به همین دلیل است که حشرات، کوچکترین حرکت و ارتعاشی را تشخیص می دهند.

بسیاری از حشرات دارای اندام های شنوایی خاصی هستند که در سینه، شکم یا پاها قرار دارند. برخی از این اندام ها با غشای نازکی پوشیده شده اند که نسبت به ارتعاشات حساس است.

[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]

مقاله علمی و آموزشی «با اندام حشرات آشنا شوید»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب چرا، چطور، چگونه؟، نوشته ی دکتر سونیتا گوپتا و دکتر نینا آگراوال و ترجمه پریسا همایون روز و پریچهر همایون روز از موسسه نشر و تحقیقات ذکر، منتشر شده در تیر 1393 با شابک 978-964-307-221-6 به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

[/toggle]

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا