تاثیر فقر بر فعالیت مغز کودکان

بر اساس تحقیقات، کودکانی که در فقر متولد می شوند، تفاوت های اساسی در عملکردهای اولیه مغزی خود نشان می دهند. محققان با بررسی عملکرد مغزی کودکان چهار ماهه تا چهار ساله در روستاهای کشور هند دریافتند کودکانی که در خانواده های کم درآمد متولد می شوند و از تحصیلات ابتدایی محروم هستند، فعالیت مغزی ضعیف تری دارند و بیشتر به حواسی پرتی دچار می شوند.

به گزارش پورتال یو سی (شما می توانید)، محققان به بررسی حافظه کاری – بصری (visual working memory) این کودکان پرداختند و اینکه چگونه می توانند اطلاعات بصری را در مغز خود ذخیره کرده و تغییرات در محیط پیرامون را در لحظه وقوع شناسایی کنند.

ما طی شبانه روز 10,000 بار از حافظه کاری – بصری خود استفاده می کنیم. کودکان این مهارت را در همان دوران نوزادی می آموزند و بتدریج در دوران خردسالی و بزرگسالی آنها را گسترش می دهند و می دانیم که این نشانه فوق العاده ای برای رشد ادراکی اولیه افراد است. عواملی مانند تحصیلات پدر و مادر، درآمد خانواده، طبقه اجتماعی، مذهب، تعداد فرزندان خانواده و وضعیت اقتصادی آنها هم اهمیت دارند.

تاثیری که فقر روی رشد مغزی می گذارد، می تواند کودکان را اسیر چرخه فقر بین دو نسل کند. با ورود تکنولوژی نوآورانه در این حوزه، امید است که این چرخه فقر در مطالعات آینده شکسته شود.

منابع

خبر علمی «تاثیر فقر بر فعالیت مغز کودکان» توسط هیئت تحریریه خبر پورتال یو سی (شما می توانید) با استناد به University of East Anglia و مجله موفقیت، ترجمه، تدوین و نگارش شده است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا