آزمون تا چه اندازه کمرو هستید؟

کمرویی یک احساس ناامنی و ترس از خراب شدن یا خراب کردن یا بدتر شدن امور است؛ یک نوع عدم اعتماد به نفس به بروز خلاقیت ها و استعدادهای درونی و برداشتی منفی از بودن خویش در عرصه های مختلف فردی و اجتماعی. از دوران کودکی این احساس ترس نسبت به ناشناخته ها در ما وجود دارد و طرز تربیت خانوادگی به کودک اجازه رویارویی یا ممانعت از ناشناخته ها را دیکته می کند و این قاعده در تصمیم گیری اولیه اش به صورت پایه رفتار نهادینه می شود.

کمرویی توانایی پیشرفت در کارها را از انسان سلب می کند. همه انسان های موفق، کار را با شکست های پی در پی و خرابکاری های کوچک و بزرگ شروع کردند و بهای رشد و ترقی هر کس باید با همین اشتباهات و درس گرفتن ها پرداخته شود. کودک کمرو نمی تواند از معلم سوال کند؛ پس چطور انتظار داریم که او نابغه شود؟ نمی تواند از خودش دفاع کند؛ پس چطور انتظار داریم یک شهروند مفید برای جامعه و یک حامی عدالت بار بیاید. او نمی تواند احساسات درونی خود را بروز دهد؛ پس چگونه می خواهیم حرف هایش را با ما دوستانه در میان بگذارد. این کودک دنیای پنهان بزرگی دارد، اما چگونه می توان آن را پیدا کرد؟

کمرویی اجتماعی از دیگر ابعاد این خصیصه نازیبا است. آدم های کمرو چون دفاعیات خود را مخفی نگه داشته اند، تمامی اعتراضات خود را بر سر افرادی که به آنها نزدیکتر هستند، خالی کرده و زندگی را برای خود و نزدیکان شان سخت می کنند؛ به همین دلیل درصد افسردگی در بین انسان های کمرو بیشتر از دیگران است.

اما شما تا چه اندازه کمرو هستید؟

در میان همه موجودات، انسان از همه کمروتر است و ما با آگاهی از این موضوع می توانیم رفتارمان را اصلاح کنیم؛ اما اگر این کمرویی از حدی مجاز بیشتر شود، ممکن است تولید مشکل کند.

پژوهش های دکتر پیلکانیس در دانشگاه استنفورد به دو کمرویی شخصی و عمومی اشاره دارد. در کمرویی شخصی، فرد خودش را چاق، تنبل یا کم سواد معرفی می کند و در کمرویی عمومی، شخص خودش را از دید دیگران نگاه می کند.

آزمون تا چه اندازه کمرو هستید؟ به شما کمک می کند کمرویی اجتماعی خود را اندازه بگیرید. قلم و کاغذ بر دارید و پاسخ هایتان به پرسش های زیر را یادداشت کنید. فقط به یاد داشته باشید نباید خودتان را فریب بدهید.

آزمون

1) من در جمع به تنهایی آواز نمی خوانم.

الف) مخالفم.
ب) تا حدی موافقم.
ج) کاملاً موافقم.

2) اگر کسی مرا در حال کار کردن نگاه کند، ناراحت می شوم.

الف) مخالفم.
ب) تا حدی موافقم.
ج) کاملاً موافقم.

3) اگر غریبه ای در نزدیکی من رفتار مسخره ای از خودش نشان دهد، عصبی می شوم.

الف) مخالفم.
ب) تا حدی موافقم.
ج) کاملاً موافقم.

4) آخرین کاری که موقع خروج از منزل انجام می دهم، این است که در آئینه نگاه کنم.

الف) مخالفم.
ب) تا حدی موافقم.
ج) کاملاً موافقم.

5) اگر در یک مراسم، مرا از میان حاضران در سالن انتخاب کنند، بعید است که روی صحنه بروم.

الف) مخالفم.
ب) تا حدی موافقم.
ج) کاملاً موافقم.

6) اگر قبل از دیگران وارد مهمانی دوستان شوم یا از همه زودتر آنجا را ترک کنم، ناراحت می شوم.

الف) مخالفم.
ب) تا حدی موافقم.
ج) کاملاً موافقم.

7) در جمع دیگران اگر بیش از چند ثانیه در برابر آئینه بایستم، ناراحت می شوم.

الف) مخالفم.
ب) تا حدی موافقم.
ج) کاملاً موافقم.

8) اگر در اتوبوس جای خودم را به کسی بدهم و او با صدای بلند آن را نپذیرد، ناراحت می شوم.

الف) مخالفم.
ب) تا حدی موافقم.
ج) کاملاً موافقم.

نتیجه گیری

حالا پاسخ های خود را با بررسی های زیر مقایسه کنید:

برای محاسبه امتیازتان به پاسخ های «الف» 1 امتیاز، به پاسخ های «ب» 2 امتیاز و به پاسخ های «ج» 3 امتیاز بدهید.

اگر امتیازتان 19 تا 24 است: شما با کمرویی اجتماعی شدیدی روبرو هستید و ممکن است نسبت به آنچه دیگران درباره شما می اندیشند، بسیار حساس باشید.

اگر امتیازتان 12 تا 18 است: شما با کمرویی اجتماعی متوسط روبرو هستید، شما متوجه نظرات دیگران درباره خود می شوید، اما نه در آن حد که اعتماد به نفس شما را از بین ببرد.

اگر امتیازتان 8 تا 11 است: کمرویی اجتماعی شما بسیار کم است. اشخاص این گروه ممکن است متوجه آنچه دیگران درباره آنها می اندیشند، نباشند.

تحلیل کوتاه

کمرویی اجتماعی در دوران طفولیت شروع می شود. کودک وقتی با موقعیتی روبرو می شود که تصویر ذهنی اش را به مبارزه می طلبد، نگران می شود که او را بطور منفی ارزیابی کنند. اگر کودک در دوران کودکی با سختگیری و انتقاد فراوان روبرو باشد، ممکن است کمرویی اجتماعی در او شکل حادتری به خود بگیرد؛ اما کمرویی اجتماعی اغلب به آن اندازه که به نظر می رسد، بد نیست و بعضی از این اشخاص به لحاظ شخصی، کمرو نیستند.

اما کمرویی اگر از حدی بیشتر شود، مشکل ساز می شود. بسیاری از اشخاص کمرو، خجالتی، فاقد احساس امنیت خاطر و نسبت به انتقادات بسیار حساس هستند و از رقابت می پرهیزند. اشخاص کمرو اغلب در کنار دیگران ساکت و کم حرف می باشند، اما این توانایی را دارند که بیاموزند ابراز وجود کنند و قاطعیت به خرج دهند.

منابع

آزمون روانشناسی «تا چه اندازه کمرو هستید؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد.

نمایش بیشتر

یک دیدگاه

  1. خیلی زیبا بود. ممنون. من گزینه اول بودم یعنی جمع امتیازاتم 22 شد. حالا باید چکار کنم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا