چگونه یک تخم مرغ را درسته داخل یک بطری کنیم؟
حتماً تا به حال بطری های شیشه ای که درون شان یک کشتی کامل قرار دارد را دیده اید. اولین سوالی که بعد از دیدن آن به ذهن انسان می آید، چگونه قرار گرفتن کشتی درون یک بطری است. البته پاسخ این سوال را به احتمال زیاد می دانید، این کشتی ها را به صورت قطعه قطعه داخل بطری قرار می دهند و سپس سرهم می کنند. با این حال اگر بخواهیم یک تخم مرغ درسته را داخل یک بطری شیشه ای قرار دهیم، در نگاه اول ممکن است کاری غیر ممکن به نظر برسد. معمولاً عبور دادن یک جسم بزرگتر از یک مجرای باریک بدون آسیب یا تغییر شکل آن جسم ممکن نیست. پس چگونه می توان یک تخم مرغ را از دهانه باریک یک بطری شیشه ای نوشابه یا شیر و… عبور داد و داخل بطری کرد؟
- اول از همه لازم است تخم مرغ را آبپز کنید. ریختن تخم مرغ خام داخل بطری کار ساده ای است. برای حداقل 10 دقیقه تخم مرغ را درون ظرف آب روی گاز قرار دهید تا پخته و سفت شود.
- بعد از اینکه تخم مرغ آبپز شد، بگذارید تا کمی سرد شود و سپس آن را از ظرف بیرون بیاورید و پوست آن را با دقت بگیرید. مراقب باشید آسیبی به بقیه قسمت های آن وارد نشود.
- یک بطری مناسب پیدا کنید. بهتر است بطری پلاستیکی نباشد تا احتمالاً ذوب نشود و یا تغییر شکل ندهد. یک تکه کاغذ یا چند چوب کبریت یا پنبه آغشته به الکل را آتش زده و در داخل بطری بیندازید.
- قبل آنکه شعله های آتش خاموش شود، تخم مرغ آبپز شده که پوستش را گرفته اید روی سر بطری قرار دهید. لازم نیست آن را به داخل فشار دهید. فقط مطمئن شوید که به درستی روی سر بطری قرار گرفته باشد.
- چند لحظه بعد تخم مرغ شروع به فرو رفتن داخل بطری می کند و در نهایت بطور کامل در داخل بطری می افتد.
چگونه تخم مرغ درون بطری می افتد؟
زمانی که کبریت ها شعله گرفته اند و در ته بطری در حال سوختن هستند شما تخم مرغ آبپز و پوست گرفته شده را در بالای سر بطری قرار می دهید. بعد از لحظاتی شعله خاموش می شود و تخم مرغ شروع به پایین رفتن می کند. سوختن چوب کبریت ها باعث می شود هوای درون بطری گرم و منبسط شود. لذا مقداری از آن از بطری خارج می شود.
علاوه بر این سوختن نیاز به اکسیژن دارد. شعله ها تا زمانی که ماده سوختنی و اکسیژن وجود داشته باشد می سوزند. بعد از خاموش شدن آتش، هوای درون بطری به سرعت سرد می شود. سرد شدن هوای داخل باعث می شود حجم آن کاهش یافته و در نهایت فشار داخل بطری شیشه ای کمتر از هوای بیرون باشد. حالا که شما تخم مرغ را روی سر بطری قرار داده اید، تخم مرغ اجازه ورود هوا را به بطری نمی دهد. اختلاف فشار داخل بطری با فشار جو باعث می شود که نیرویی به تخم مرغ وارد شود. این نیرو عاملی است که تخم مرغ را به داخل بطری می فرستد.
اگر می خواهید تخم مرغ با پوست و به همین روش داخل بطری کنید، باید حداقل 6 ساعت آن را درون سرکه قرار دهید. این کار باعث می شود پوسته سخت تخم مرغ انعطاف پذیر شود.