طرز تهیه 20 نوع سس
سالادها و برخی از غذاها معمولاً با انواع سس ها تزئین شده و بر حسب سس به کار رفته در آنها، طعم و مزه خاصی می گیرند. سس ها نقش مهمی در غذاهای فرانسوی دارند، و البته امروزه در تمامی نقاط دنیا، مردم به مصرف انواع سس و مزه دار کردن غذاهایشان با آنها، علاقمند هستند.
شما می توانید با طرز تهیه 20 نوع سس آسان و خوشمزه آشنا شوید.
1) سس پیتزا
مواد لازم:
- رب گوجه فرنگی: 2 قاشق سوپ خوری
- سیر رنده شده: 2 حبه
- روغن زیتون: 2 قاشق سوپ خوری
- شکر: 1 قاشق مرباخوری
- سرکه: 2 قاشق سوپ خوری
- نمک و فلفل: به میزان لازم
طرز تهیه:
- همه مواد را مخلوط کنید.
- روی حرارت ملایم قرار دهید.
- یکی دو جوش که زد، سس آماده است.
2) سس خردل
مواد لازم:
- خردل: 1 قاشق غذاخوری
- خامه: 200 گرم
- کره: 100 گرم
- آرد سفید: 50 گرم
- آب گوشت: 2 پیمانه
- نمک و فلفل: به میزان لازم
طرز تهیه:
- آرد را در کره کمی تفت دهید.
- آب گوشت را به آن اضافه نموده، مرتب هم بزنید.
- نمک، فلفل، خردل و خامه را اضافه کرده تا غلیظ شود و حالت کش دار به خود بگیرد.
3) سس مایونز
مواد لازم:
- زرده تخم مرغ: 2 عدد
- سرکه یا آبلیمو: نصف قاشق چایخوری
- روغن زیتون: 1 فنجان
- پودر خردل: 1 قاشق چایخوری
- نمک و فلفل سفید: به میزان لازم
طرز تهیه:
- زرده تخم مرغ را با چنگال هم زده، روغن زیتون و سرکه یا آبلیمو را کم کم به آن اضافه کنید.
- آنقدر هم بزنید تا غلیظ شود.
- به سس، نمک و فلفل و پودر خردل را اضافه نمایید.
4) سس تند سوئدی
مواد لازم:
- زرده تخم مرغ پخته شده: 1 عدد
- زرده تخم مرغ خام: 1 عدد
- خامه: نصف استکان
- شکر: نصف استکان
- خردل: نصف استکان
- نمک و فلفل: به میزان لازم
طرز تهیه:
- زرده تخم مرغ پخته را رنده کنید.
- آن را با زرده تخم مرغ خام، نمک، فلفل، شکر، خردل و خامه خوب مخلوط کنید.
نکته 1: اگر سس سفت شد مقداری خامه به آن اضافه نمایید.
نکته 2: این سس باید در مدت زمان خیلی کوتاه مصرف شود.
5) سس فلفل
مواد لازم:
- کره: 50 گرم
- آرد سفید: 2 قاشق غذاخوری
- آب گوشت: 3 لیوان
- فلفل نیم کوب: 1 قاشق چایخوری
- نمک: به میزان لازم
طرز تهیه:
- کره را گرم کرده، آرد را در آن تفت دهید.
- آب گوشت را به تدریج داخل آن بریزید و مخلوط نمایید.
- نمک و فلفل را اضافه کنید.
- پس از چند جوش وقتی که صاف و غلیظ شد از روی حرارت بر دارید.
6) سس هاوایی
مواد لازم:
- تخم مرغ پخته رنده شده: 2 عدد
- سرکه: یک چهارم پیمانه
- خیارشور رنده شده: یک سوم پیمانه
- سس مایونز: 2 پیمانه
- پیازچه رنده شده: 50 گرم
- مغز کرفس رنده شده: 50 گرم
- نمک و فلفل: به میزان لازم
طرز تهیه:
- ابتدا در یک کاسه سس مایونز، نمک، فلفل و سرکه را ریخته و خوب مخلوط کنید.
- آنگاه تخم مرغ، خیارشور، پیازچه و مغز کرفس را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا صاف و یکدست شود.
نکته: اجزای تشکیل دهنده سس باید به قدری ریز باشند که قابل تشخیص نباشند.
7) سس پرتقال
مواد لازم:
- آب پرتقال: 2 لیوان
- کره: 100 گرم
- آب گوشت: 1 لیوان
- آرد گندم: 25 گرم
- پوست پرتقال رنده شده، نمک و فلفل: به میزان لازم
طرز تهیه:
- کره را در ظرف لعابی مناسب بگذارید تا آب شود.
- آرد را در کره ریخته، مرتب هم بزنید تا کمی طلایی شود.
- آب گوشت و آب پرتقال را مخلوط کنید و کم کم داخل آرد سرخ شده بریزید و هم بزنید تا سس غلیظ شود.
- پوست پرتقال رنده شده، نمک و فلفل را اضافه کنید.
- بعد از چند جوش، سس را از روی حرارت بردارید.
8) سس تند
مواد لازم:
- زرده تخم مرغ پخته شده: 5 عدد
- روغن زیتون: نصف فنجان
- فلفل: 2 قاشق مرباخوری
- زعفران و نمک: به میزان لازم
طرز تهیه:
- زرده های تخم مرغ را در کاسه ای بریزید و خوب هم بزنید.
- زعفران را در کمی آب جوش حل نموده سپس با روغن زیتون، فلفل و نمک مخلوط کرده و کم کم داخل زرده تخم مرغ بریزید.
- هم بزنید تا تمام مواد مخلوط شود.
- سس را از صافی رد کنید تا کاملاً نرم و لطیف شود.
نکته 1: در صورت لزوم 2 قاشق سوپ خوری سرکه یا آبلیمو به سس اضافه کنید.
نکته 2: این سس برای مصرف با تخم مرغ پخته و سبزیجات پخته شده بهتر می باشد.
9) سس قارچ
مواد لازم:
- قارچ: 250 گرم
- کره: 50 گرم
- آب گوشت: 1 پیمانه
- آرد سفید: 1 قاشق سوپ خوری
- فلفل و نمک: به میزان لازم
طرز تهیه:
- نیمی از کره را در ظرف کوچکی بریزید و روی حرارت بگذارید تا آب شود.
- آرد را داخل آن ریخته، کمی سرخ کنید.
- حرارت را کم کرده، آب گوشت را کم کم داخل آرد سرخ شده بریزید.
- مرتب هم بزنید تا سس کاملاً نرم شود.
- قارچ را بعد از تمیز کردن، خرد کردن و شستن در نیمی دیگر از کره سرخ کنید و داخل سس بریزید.
- نمک و فلفل را اضافه کنید.
نکته 1: در صورت لزوم کمی ترخون سرخ شده به این سس اضافه نمایید.
نکته 2: در صورت مصرف کنسرو قارچ، اگر قارچ ها درشت است کمی خرد کرده، داخل سس بریزید و آب کنسرو را با سس مخلوط کنید و بگذارید چند جوش بزند.
10) سس اکسیر
مواد لازم:
- ماست خامه ای: 1 پیمانه
- سس مایونز: 1 پیمانه
- پیازچه ساطوری شده: 6 عدد
- پودر سیر: 1 قاشق چایخوری
- نمک و فلفل: به میزان لازم
طرز تهیه:
- ماست و سس را با هم مخلوط نمایید.
- پیازچه ساطوری شده و پودر سیر را با هم مخلوط نموده و با مواد بالا هم بزنید.
- نمک و فلفل را به آن اضافه نمایید.
- سس را به مدت 1 ساعت درون یخچال گذاشته تا جا بیفتد.
نکته: این سس را می توانید به عنوان عصرانه همراه با بیسکویت شور میل نمایید.
11) سس کاری (نوع 1)
مواد لازم:
- سیب: 2 عدد
- پیاز: 2 عدد
- لیمو: 1 عدد
- آب سبزیجات: 1 فنجان
- روغن: 2 قاشق غذاخوری
- آرد سفید: 2 قاشق غذاخوری
- پودر کاری: 2 قاشق غذاخوری
- شکر: 1 قاشق غذاخوری
- نمک: به میزان لازم
طرز تهیه:
- روغن و آرد را در ظرفی روی حرارت ملایم گذاشته، هم بزنید.
- آب سبزیجات و بعد پیاز رنده کرده را اضافه نمایید، سپس هم بزنید.
- لیمو و سایر مواد را افزوده و مخلوط کنید و هم بزنید تا سیب بپزد.
12) سس کاری (نوع 2)
مواد لازم:
- پیاز: 1 عدد
- کره: 50 گرم
- سیب: 1 عدد
- آرد سفید: 50 گرم
- پودر کاری: 25 گرم
- پوست پرتقال رنده شده: 1 قاشق مرباخوری
- سیر خرد شده: 2 حبه
- آب گوشت: 3 پیمانه
- آب گوجه فرنگی: 2 پیمانه
- نمک: به میزان لازم
طرز تهیه:
- پیاز را خرد کرده و با کره به حدی سرخ کنید که طلایی شود.
- آرد را افزوده و کمی سرخ نموده، پودر کاری را اضافه کنید.
- آب گوشت را کم کم اضافه کنید و مرتب هم بزنید.
- آب گوجه فرنگی، سیب پوست گرفته و خرد کرده، نمک، سیر خرد شده و پوست پرتقال رنده شده را اضافه کنید.
- پس از اینکه سس با حرارت ملایم، 15 دقیقه جوشید آن را از صافی رد کنید.
نکته 1: این سس برای مصرف گوشت های شکار، گوساله، گوسفند، مرغ و پرنده بهتر خواهد بود.
نکته 2: می توانید آن را با اضافه کردن یکی از گوشت های پخته شده فوق به صورت خورشت در آورید.
13) سس گریبیش
مواد لازم:
- زرده تخم مرغ: 4 عدد
- خردل شیرین: 1 قاشق مرباخوری
- روغن زیتون: یک پنجم پیمانه
- سرکه: نصف پیمانه
- خیارشور: 50 گرم
- جعفری خرد شده: 1 قاشق سوپ خوری
- ترخون خرد شده: 1 قاشق سوپ خوری
- کرفس خرد شده: 1 قاشق سوپ خوری
- نمک و فلفل: به میزان لازم
طرز تهیه:
- زرده های تخم مرغ را در ظرف بریزید و حل نمایید.
- سرکه، نمک، فلفل و خردل شیرین را با زرده تخم مرغ مخلوط نمایید.
- روغن زیتون را کم کم افزوده و مخلوط کنید.
- خیارشور را ریز ریز کرده با سبزی های خرد شده به سس اضافه کنید.
14) سس گوجه فرنگی
مواد لازم:
- رب گوجه فرنگی: 2 قاشق سوپ خوری
- آرد سفید: 2 قاشق سوپ خوری
- کره: 50 گرم
- سرکه: 1 قاشق چایخوری
- نمک و فلفل: به میزان لازم
طرز تهیه:
- آرد را در کره تفت دهید.
- رب گوجه فرنگی، سرکه، نمک و فلفل را به همراه نصف استکان آب به آن اضافه کنید.
- روی حرارت ملایم بگذارید تا چند جوش بزند و غلیظ شود.
15) سس تارتار
مواد لازم:
- سس مایونز: 1 پیمانه
- خیارشور: 2 عدد
- پیاز: 1 عدد
- جعفری: 1 قاشق سوپ خوری
- ترخون: 1 قاشق سوپ خوری
- نمک و فلفل: به میزان لازم
طرز تهیه:
- خیارشور، پیاز، جعفری و ترخون را خرد کرده و مخلوط کنید و کاملاً هم بزنید.
- سس، نمک و فلفل را اضافه نمایید.
نکته: این سس بهترین نوع سس برای انواع سالاد سبزی است.
16) سس خامه
مواد لازم:
- شیر: 2 فنجان
- کره: 1 قاشق سوپ خوری
- آرد سفید: 1 قاشق سوپ خوری
- جعفری ساطوری شده: 100 گرم
- خامه: 200 گرم
طرز تهیه:
- آرد را در کره ریخته و قبل از اینکه رنگ بیندازد شیر را در آن بریزید و خوب هم بزنید.
- جعفری را اضافه نموده و بگذارید 10 دقیقه بجوشد.
- سپس شعله را خاموش کرده و خامه را روی آن بریزید.
17) سس کچاپ با خامه
مواد لازم:
- خامه: 200 گرم
- آبلیمو: 3 قاشق سوپ خوری
- پاپریکا: 1 قاشق مرباخوری
- رب گوجه فرنگی: 1 قاشق مرباخوری
- نمک: به میزان لازم
طرز تهیه:
- نمک، رب گوجه و پاپریکا را در آبلیمو حل کنید.
- با خامه مخلوط کنید و مصرف نمایید.
نکته: پاپریکا نوعی فلفل شیرین است.
18) سس ایتالیایی
مواد لازم:
- سرکه قرمز: یک سوم پیمانه
- سیر له شده: 2 حبه
- روغن زیتون: 1 پیمانه
- ریحان خشک: 1 قاشق غذاخوری
- نمک: 1 قاشق چایخوری
- آویشن، پودر خردل، فلفل سیاه و پودر فلفل قرمز: نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه:
- تمامی ادویه ها و سبزیجات خشک را با هم مخلوط نمایید.
- سپس با سرکه مخلوط نموده و آنها را همراه با سیر له شده به روغن اضافه نموده و خوب هم بزنید.
نکته: سس را به مدت کوتاهی درون یخچال گذاشته تا جا بیفتد.
19) سس برنز
مواد لازم:
- کره: 50 گرم
- خامه: 50 گرم
- خردل: 1 قاشق مرباخوری
- آبلیمو: نصف فنجان
- پودر سیر: 1 قاشق مرباخوری
- قارچ: 1 فنجان
- نعناع خشک: 1 قاشق سوپ خوری
- سس مایونز: 1 قاشق سوپ خوری
- نمک: به میزان لازم
طرز تهیه:
- کره را روی حرارت آب کرده، قارچ را خرد کرده و در آن تفت دهید.
- پودر سیر را به قارچ اضافه کرده و مخلوط کنید.
- نعناع خشک و آبلیمو را روی قارچ و سیر بریزید و ظرف را از روی حرارت بر دارید.
- سس مایونز، خامه و خردل را با هم مخلوط کنید.
- نمک را به سس اضافه نمایید.
نکته 1: این سس با انواع گوشت های سفید، بخصوص برای گرفتن بوی ماهی و میگو به مصرف می رسد.
نکته 2: در این سس به جای آبلیمو از سرکه هم می توانید استفاده نمایید.
20) سس ماست
مواد لازم:
- سیر: 1 حبه
- برگ کرفس: 5 عدد
- ماست: 2 فنجان
- پیاز: 1 عدد
- شکر: دو سوم قاشق مرباخوری
- نمک: 1 قاشق چایخوری
طرز تهیه:
- برگ کرفس، پیاز و سیر را در مخلوط کن خوب نرم کنید.
- ماست، شکر و نمک را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط و یکدست شود.
نکته: این سس را با هر نوع سالاد یا غذا که مایل بودید می توانید مصرف نمایید.
شما می توانید با این سس ها، به غذاها و سالادهایتان رنگ و طعم تازه ای ببخشید.
[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]
مقاله آموزشی «طرز تهیه 20 نوع سس»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب 72 دقیقه ای سالاد و سس، نوشته ی علی محمدی از انتشارات ابتکار دانش، منتشر شده در 1391 با شابک 1-093-111-600-978 به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.
[/toggle]