سیفون چگونه کار می کند؟

سیفون وسیله ای است که برای انتقال مایع از یک ظرف به ظرف دیگر مورد استفاده قرار می گیرد. سیفون شبیه لوله ای خمیده است که بازوهایش طول یکسانی ندارند. معمولاً از یک لوله لاستیکی یا پلاستیکی به عنوان سیفون استفاده می شود. این لوله U شکل است و طول بازوهایش برابر نیست.

یک انتهای بازوی سیفون درون ظرفی جای می گیرد و مایع از انتهای دیگر به داخل لوله مکیده می شود. سپس دریچه ای که در انتهای باز لوله قرار دارد، به سرعت بسته می شود تا از خارج شدن مایع جلوگیری کند. در حالی که یک انتهای لوله درون مایع است، انتهای باز آن در ظرف دوم قرار می گیرد. ظرف دوم نسبت به ظرف اول باید در ارتفاع کمتری قرار داشته باشد. به این ترتیب مایع از ظرف اول به سوی ظرف دوم جریان می یابد.

حال این سوال مطرح می شود که چه چیز موجب جریان یافتن مایع از ظرفی به ظرف دیگر می شود؟
سطوح مایع در ظرف اول بالاتر از ظرف دوم است؛ به همین جهت فشار هوا باعث جریان یافتن مایع از ظرف اول به دومین ظرف می شود. در واقع اختلاف طول بازوها موجب اختلاف فشار و در نهایت جریان پیدا کردن مایع می شود. تا زمانی که سطح مایع در دو ظرف یکسان نشده است، جریان مایع از ظرفی به ظرف دیگر ادامه می یابد.

[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]

مقاله علمی و آموزشی «سیفون چگونه کار می کند؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب چرا، چطور، چگونه؟، نوشته ی دکتر سونیتا گوپتا و دکتر نینا آگراوال و ترجمه پریسا همایون روز و پریچهر همایون روز از موسسه نشر و تحقیقات ذکر، منتشر شده در تیر 1393 با شابک 978-964-307-221-6 به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

[/toggle]

نمایش بیشتر

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا