خودتان را چقدر می شناسید؟

زمانی که خودمان را نمی شناسیم، دست به تقلید از دیگران می زنیم و احساس بد و عدم اعتماد به نفس را تجربه می کنیم. پیش بردن یک زندگی دروغین، دیر یا زود فاش می شود. هر چقدر که احمق، غیر عادی و متفاوت از دیگران باشید، اصلاً ارزشش را ندارد که یک زندگی دروغین داشته باشید.

می توانید در عین متفاوت بودن با سایر انسان های دنیا، باز هم شگفت انگیز باشید. در واقع شما، به دلیل همین تفاوت هایتان، شگفت انگیز هستید. تفکر اصلی این است که بفهمید چه چیز باعث متفاوت شدن شما می شود. هیچ اشکالی ندارد که بفهمید قلب تان چه می خواهد. هیچ اشکالی ندارد که برای ارتباط برقرار کردن با روح تان، دنیا را با خودتان هماهنگ کنید. شاید غیر عادی باشد، اما اشکالی ندارد. پس انجامش دهید. مطمئن باشید از شناختن فردی که درون تان است، پشیمان نخواهید شد.

به اینکه چه رنگی یا چه رشته تحصیلی را دوست دارید، کاری نداریم. در مورد موضوعات بزرگتر صحبت می کنیم. شناختن خودتان چیزی فراتر از این است که چه رنگی دوست دارید، چه نوع موسیقی را می پسندید یا چه رشته تحصیلی را ترجیح می دهید.

شناخت خود یعنی شناختن قدرت ها و ضعف ها، علائق و ترس ها، خواسته ها و آرزوها؛ یعنی با خصوصیات ذاتی، تحمل ها و محدودیت هایتان آشنا شوید. شناختن خودتان یعنی هدف زندگی تان را بشناسید.

چقدر خودتان را می شناسید؟ آماده اید که این را بفهمید؟ در این مقاله شما می توانید با 5 قدم از خودشناسی آشنا شوید.

1) شخصیت خودتان را بشناسید.
شناخت شخصیت خودتان اولین قدم است. شما مجموعه ای از نظرات دیگران نسبت به خودتان را دارید که یکی از جنبه های شخصیت است. همچنین خودتان مجموعه اطلاعات شخصی هم در مورد اینکه چه نوع شخصیتی دارید، و یا در اوقات تنهایی یا در جمع چگونه آدمی هستید، دارید.

موضوع این است که شخصیت تان را هم از درون و هم از بیرون بشناسید، تا بفهمید چه شکلی هستید. باید بفهمید چه چیز باعث می شود در یک موقعیت خاص زندگی به طریقی خاص واکنش نشان دهید. از خودتان سوال کنید: «چرا این کار را کردم؟» و به آن پاسخ دهید.

  • چه خصوصیات اخلاقی دارید؟
  • بین دوستان تان چگونه هستید؟ بین غریبه ها چطور؟
  • دنیای بیرون چه شخصیتی از شما می بیند؟
  • در روزهای خوب و بد چه واکنشی دارید؟
  • به دنیای اطراف تان چگونه واکنش نشان می دهید؟

2) ارزش های اصلی تان را بشناسید.
ارزش های اصلی شما آن قوانین و اصول اخلاقی هستند که نزدیک قلب تان نگه می دارید. شاید ارزش های شما از هشت مورد بیشتر باشد اما هشت ارزش، نقش بسیار مهمی در تصمیم گیری ها، تاثیرگذاری ها، حل مشکلات، ارتباطات و زندگی کردن تان ایفا می کنند.

در محل کار، خانه و همه جنبه های زندگی، کدام ارزش ها را نمی توانید نادیده بگیرید؟ اینها ارزش های اصلی شما هستند.

  • صداقت، راستی، امنیت یا انعطاف پذیری؟
  • متعهد بودن به دیگران، عقلانیت یا یادگیری؟
  • آسایش مالی یا خوش گذرانی؟
  • آیا وفاداری از همه چیز برایتان مهم تر است یا مسئولیت پذیری؟
  • خلاقیت برایتان مهم تر است یا پیشرفت؟

3) بدن تان را بشناسید.
جوانی توام با حماقت است. وقتی بیست سالمان است تصور می کنیم شناخت خوبی از بدن مان داریم اما در واقع اینطور نیست.

شما چقدر بدن تان را می شناسید، نفس کشیدن، توانایی ها، محدودیت تعادل و انعطاف پذیری تان را تا چه اندازه می شناسید؟ آیا تا به حال بدون اینکه امتحان کرده باشید، گفته اید: «بدن من این کار را نمی تواند انجام دهد یا نوع بدن من به این کار نمی خورد؟»

قبل از اینکه درها را به سمت چیزهای امکان پذیر ببندید، یکبار دیگر نگاه کنید. وقت بگذارید تا با دنیای عجیب بدن تان (شگفتی آفرینش و خلقت)، صمیمی تر شوید.

4) آرزوهایتان را بشناسید.
آرزوها و امیدهای شما راه را به سوی آینده می سازند. کمک تان می کنند زندگی ای بسازید که به داشتن آن افتخار کنید. آرزوهایتان خیلی مهم هستند. آنها ارزش دنبال کردن را دارند. به هیچ چیز دیگر باور نداشته باشید.

سعی کنید جزئیات و خصوصیات آرزوهایتان را تحلیل کنید. اگر دوست دارید موسیقی دان شوید، از خودتان بپرسید: «چه سازی را دوست دارم بنوازم؟ به چه سطح حرفه ای می خواهم برسم؟ و…» آنقدر پیش بروید تا همه چیز را در مورد آرزوهایتان بفهمید.

آرزوها و رویاهایتان را بخشی از وظایف روزانه تان ببینید. آنها را جدی بگیرید. روی آنها کار کنید. به جای مخفی کردن شان یا خجالت کشیدن به خاطرشان، آنها را با افتخار مطرح کنید.

5) علائق و عدم علاقه تان را بشناسید.
چه چیزهایی را دوست دارید و چه چیزهایی را دوست ندارید؟ برای اینکه علائق و عدم علائق خودتان را مشخص کنید، وقت بگذارید و این کار را بر حسب نظر دیگران انجام ندهید. خودتان تصمیم بگیرید.

تعریف کردن علائق و عدم علائق، شجاعت می خواهد. شاید تصور کنید دوست نداشتن شرکت در جشن سیسمونی بچه دوست تان یا 3 ساعت وقت گذراندن با یکی از افراد فامیل، غیر مودبانه به نظر برسد اما به جایگزین آن فکر کنید.

اگر به انجام کارهایی که خسته و کسل تان می کنند، ادامه دهید و چیزهایی که به شما لذت می دهند را نادیده بگیرید، بخشی از آنکه هستید را فراموش خواهید کرد.

شناختن خودتان کمک می کند وارد مسیر خوشبختی شوید که هیچ وقت حتی تصورش را هم نداشتید.

[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]

مقاله علمی و آموزشی «خودتان را چقدر می شناسید؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا مقاله نسیم طاهری از مجله مشق تندرستی، به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

[/toggle]

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا