فوت و فن

نان چگونه پخت می شود؟

تبلیغات
فروشگاه شارژ، محصولات مجازی و خدمات بر خط های یو

 نان خوشمزه آغشته به کره و مربا، خیسانده شده در آبگوشت، یا در ساندویچ های خوشمزه بزرگ؛ چه کسی می تواند در برابر این مقاومت کند؟ من که نمی توانم.

حدود ۱۳۰۰ سال پیش در زمان فرعون توت عنخ آمون، مصری ها ۴۰ نوع نان دارای خمیرمایه می پختند. نقش یونانی ها در این تاریخچه، فر و ۷۰ نوع نان معطر بود. نان هایی که آنقدر خوب بودند که رومی ها، آشپزان یونانی را به رم و فرهایشان را به گل (شهر باستانی در اروپا) ببرند. اینگونه است که در اواسط قرون وسطی نان به غذای اصلی اروپای غربی تبدیل شد. اما نان چگونه پخت می شود؟

ترجمه توضیحات فیلم

نان های چند غله از چندین ماده اولیه نظیر تخم کتان، گندم سیاه، سویا و ارزن تشکیل می شوند. این شبکه اجازه نمی دهد مواد خارجی بطور اتفاقی به مخلوط مواد اولیه وارد شوند. مخلوطی که شامل ۶۰۰ کیلو آرد است. مواد اولیه ای که در یک آسیاب آماده شده اند در ۳۶ محفظه بزرگ نگهداری می شوند. ما کارمان را با مخلوط کردن مواد شروع می کنیم. این تغارهای ورزدهی برای تخمیر خمیرمایه مورد استفاده قرار می گیرند. این مرحله سه ساعت طول می کشد. خمیرمایه باعث پف کردن قابل توجه خمیر می شود. این میکسر بزرگ خمیر را به مدت هشت دقیقه ورز می دهد. زمانی که خمیر کاملاً یکدست شد، محتویات به درون یک لوله بزرگ ریخته می شوند. وزن خمیر اکنون حدود یک تن است.

خمیر روی سرسره ای که روی تقسیم کننده خمیر قرار دارد ریخته می شود. در قسمت پایین دستگاه یک سوراخ کوچک اجازه می دهد خمیر خارج شود. دو بازوی مکانیکی خمیر را به ۱۹۲ قطعه مساوی در دقیقه برش می دهند. سپس خمیر روی یک نقاله قرار می گیرد. اینجا قطعات خمیر به شکل گلوله که کار کردن با آن راحت تر است، در می آیند. برای اینکه خمیرها در حین انتقال و قالب زنی نچسبند، به آنها آرد می زنند. در اینجا گلوله های خمیر به سمت قالب زن می روند. در طی انتقال، خمیر می تواند استراحت کند و در این حالت مخمر عمل می کند. سپس خمیر تا شده و رول می شود. دستگاه در هر ثانیه سه خمیر و در یک ساعت ۱۱۵۰۰ خمیر را رول می کند. خمیر به اندازه دقیق در آمده و درون قالب پخت می افتد. در اینجا شاهد پخت رول های هات داگ هستیم. این گلوله های خمیری کوچک باید قبل از قالب گیری دراز و تخمیر شوند. در اینجا رول های هات داگ توسط دستگاه قالب زده می شوند. قطعات خمیر نباید به هم بچسبند. بنابراین یک بازوی مکانیکی آنها را از هم جدا می کند.

حالا به سراغ تولید نان چند غله می رویم. خمیرها در انتهای قالب قرار می گیرند و سپس به مدت یک ساعت در دمای ۴۲ درجه سانتیگراد و رطوبت ۷۰ درصد قرار داده می شوند تا ور بیایند. سپس به مدت ۲۰ دقیقه در دمای ۲۵۵ درجه تا زمان طلایی شدن پخته می شوند. یک سیستم خلاء، نان ها را از قالب جدا کرده و روی یک نقاله قرار می دهد تا خنک شوند. یک سیستم راهنما مراقب حمل نان ها به بخش های مختلف نان پزی است.

زمانی که نان های خنک شده به بخش برش می روند (۶۵ قرص نان در دقیقه) توسط تیغه فولادی ای به عرض دو متر و طول ۴۰ سانتیمتر برش می خورند. این تیغه ها هر دو هفته یک بار تعویض می شوند. برش های نان به صورت خودکار بسته بندی (۶۵ بسته در دقیقه) و آماده حمل می شوند.

از زمان آماده سازی آرد خشک تا بسته بندی نان پخته شده پنج و نیم ساعت طول می کشد.

منابع

فیلم علمی و آموزشی «نان چگونه پخت می شود؟» محصول How It’s Made می باشد که ترجمه آن توسط زهرا صادقی از پورتال یو سی (شما می توانید) انجام شده است.

برچسب ها
تبلیغات
فروشگاه شارژ، محصولات مجازی و خدمات بر خط های یو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط