چگونه از گیاه بامبو در خانه نگهداری کنیم؟

بامبو (Bamboo) گیاهی خوش قد و بالا است که برخی آن را موجب خوش اقبالی می دانند و بسیار بی دردسر است؛ چون نه نیازی به خاک دارد و نه گلدان! این گیاه فقط به یک گلدان بلورین و مقداری آب نیازمند است.

هنگام خرید بامبو دقت کنید که گیاه تان حتماً ریشه داشته باشد؛ بنابراین از خرید ساقه های بدون ریشه خودداری کنید. همچنین ساقه گیاه باید کاملاً سبز باشد و اگر رنگ آن به سفیدی بزند، بامبویی سالم به حساب نمی آید. به انتهای ساقه نیز توجه کنید. اگر انتهای آن قهوه‌ای رنگ شده بود، بامبوی دیگری انتخاب نمایید. در آخر حتماً ساقه را بو کنید و مطمئن شوید که بوی بدی نمی دهد و گیاهی گندیده و رو به زوال نیست. بعد از خرید بامبوی مناسب، به موارد زیر توجه داشته باشید.

شرایط و ویژگی های نگهداری از گیاه بامبو

برای نشاط و دوام بیشتر بامبو توصیه می شود که ماهی یکبار، آب گلدان را کاملاً عوض نمایید. برای این کار باید ظرفی را پُر از آب کنید و اجازه دهید تا بطور کامل، کلر آن ته نشین شود. سپس آب قدیمی گلدان را خالی کرده و آب تازه را درون آن بریزید. به این ترتیب، از گندیدگی و بد بو شدن آب گلدان پیشگیری می کنید. در ضمن به طراوت و شادابی گیاه نیز کمک می نمایید.

به علت تبخیر آب گلدان، بهتر است روزانه، یک لیوان یا نصف لیوان آب به آن بیفزایید. البته آبی که کلر آن ته‌نشین شده باشد.

بامبو از آن دسته گیاهانی است که به نور مستقیم احتیاج ندارد. در نتیجه، نوری که از پشت پنجره و پرده به آن تابیده شود، برایش مناسب تر است. تابش مستقیم آفتاب و گرمای آن به ویژه در فصل تابستان به هیچ وجه برای این گیاه توصیه نمی شود.

نکته بعد، دمای مورد نیاز این گیاه است. در اغلب موارد، بامبو خود را با شرایط محیطی وفق می دهد؛ اما اگر می خواهید گیاه تان رشد مطلوبی داشته باشد و شاداب و سر حال باشد، بهترین دما برای آن بین 17 تا 23 درجه سانتیگراد است. حواس تان باشد که این گیاه را نزدیک رادیاتور و بخاری یا در معرض باد مستقیم کولر و پنجره قرار ندهید. بنابراین بامبو را در شرایط دمایی یکسان نگهداری کنید، دمایی که نه خیلی سرد باشد و نه خیلی گرم.

در نهایت اگر قصد دارید این گیاه را تکثیر کنید، باید از روش قلمه زدن استفاده نمایید. بهترین فصل برای انجام دادن این کار، فصل تابستان است. برای این منظور، از زیر برآمدگی موجود روی ساقه، قسمت قلمه را با اره ای نازک یا چاقویی تیز ببرید. سپس محل بریدگی روی گیاه را پودر زغال بمالید تا شیره آن خارج نشود. قلمه خود را نیز درون آب بگذارید تا ریشه دهد.

منابع

  1. مقاله ناهید مومن خانی. دو هفته نامه راز.
نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا