چگونه هاورکرافت کار می کند؟

دفعه بعد که شنا می کنید، توجه نمایید که آب چه مقاومتی در برابر حرکت شما دارد. به عبارتی حرکت در خشکی برایتان بسیار آسان تر از حرکت در آب است زیرا آب در برابر حرکت شناگر و وسائلی که در آن حرکت می کنند، مقاومت می کند.

از این رو، مهندسان متوجه شدند که اگر بتوانند وسیله ای آبی اختراع کنند که به جای غوطه ور شدن در آب بر سطح آن حرکت کند، توانسته اند شیوه ای سریع برای جابجایی در آب بیابند.

هاورکرافت نوعی وسیله نقلیه است که می تواند هم در خشکی و هم در آب مسافر یا بار را جابجا کند. این وسیله بدنه ای به شکل قایق دارد و سطح زیرین آن صاف است. هاورکرافت به هنگام حرکت، توسط بالشتکی از هوا که بین بدنه و سطح آب یا زمین به وجود می آید، به جلو رانده می شود.

این وسیله می تواند با صرف کمترین نیرو در هر جهتی حرکت کند. از آنجا که هاورکرافت روی بالشتکی از هوا می لغزد و جلو می رود، سرعت آن در اثر نیروی مقاومت آب کاهش نمی یابد. به همین جهت سرعت حرکت هاورکرافت در آب بسیار زیاد است و می تواند به 150 کیلومتر بر ساعت برسد.

کشتی های عادی نسبت به هاورکرافت ها سرعت کمتری دارند، چرا که هنگام حرکت بین بدنه کشتی و آب اصطکاک ایجاد می شود.

هاورکرافت ها علاوه بر آب می توانند در ساحل، زمین های باتلاقی، زمین های هموار و روی یخ نیز حرکت کنند.

هاورکرافت نسبت به کشتی معمولی دارای چندین مزیت است:

  1. این وسیله به جای حرکت از میان امواج، از روی آنها عبور می کند.
  2. هاورکرافت می تواند در هر شرایط آب و هوایی به کار خود ادامه دهد و در صورت یخ زدن آب، روی یخ حرکت کند.
  3. هاورکرافت ها می توانند بارهای سنگین را جابجا کنند. یک هاورکرافت بزرگ می تواند ده ها اتومبیل و 400 مسافر را از جایی به جای دیگر منتقل کند.
  4. به علاوه، هاورکرافت ها به بندر و لنگرگاه نیز نیاز ندارند.

هاورکرافت در سال 1955 میلادی توسط یک مهندس انگلیسی به نام «کریستوفر کاکرل» ابداع شد و امروزه از هاورکرافت ها برای حمل مسافر و اتومبیل در مسیرهای کوتاه استفاده می شود.

در تصویر فوق:

  1. پروانه – مَلخ (Propellers)
  2. هوا (Air)
  3. پنکه (Fan)
  4. حاشیه انعطاف پذیر (Flexible skirt)

[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]

مقاله علمی و آموزشی «چگونه هاورکرافت کار می کند؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب های چرا، چطور، چگونه؟، نوشته ی دکتر سونیتا گوپتا و دکتر نینا آگراوال و ترجمه پریسا همایون روز و پریچهر همایون روز از موسسه نشر و تحقیقات ذکر، منتشر شده در تیر 1393 با شابک 978-964-307-221-6 و بخوانید و بدانید، ویراستار بی تو ساگال و ترجمه سپیده عندلیب و حسین یاسینی از انتشارات پیکان، منتشر شده در اسفند 1384 با شابک 3-72-6229-964-978 به عنوان منابع اصلی مورد استفاده قرار گرفته اند.

[/toggle]

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا