چگونه از گیاه ساق عروس در خانه نگهداری کنیم؟

ساق عروس یا ساکولنت گوشتی اچوریا یکی از انواع گیاهان همیشه سبز است که در فصل های خنک سال رشد می کند و در بهار و آخر تابستان گل می دهد.

این گیاه بیش از 200 نوع گونه دارد و بومی کشور مکزیک است. انواع گوشتی این گیاه برگ های مدوری دارند که روی آنها را تارهای سفید رنگ پوشش داده است و حدود 8 سانتیمتر ارتفاع دارد. گل های قرمز رنگ آن در ساقه گل دهنده ای به طول 8 تا 15 سانتیمتر است که اواخر تابستان گل می دهد.

مهم ترین ویژگی ها و شرایط نگهداری گیاه ساق عروس عبارت است از:

  • برای آبیاری این گیاه باید صبر کرد تا سطح خاک آن تا عمق 3 سانتیمتری خشک شود و بعد گیاه را آبیاری کرد. این گیاه را هر دو هفته یکبار آب دهید و به دوره های کوتاه خشکی نیاز دارد. در فصل های سرد و زمستان آبیاری گیاه باید کاهش یابد، زیرا در این فصل گیاه رشدی ندارد و نسبت به فصل گرم به آب کمتری نیاز دارد.
  • این گیاه از لحاظ نور به محیطی پُر نور و روشن و اشعه های مستقیم آفتاب نیازمند است و در چنین شرایطی بهترین رشد و رنگ برگ را خواهد داشت. البته باید آن را از نور مستقیم آفتاب شَدید بخصوص در روزهای گرم تابستان محافظت کرد.
  • اچوریا دمای تا 7 درجه سانتیگراد را تحمل می کند، اما بهتر است که دمای محیط بخصوص در شب به زیر 13 درجه سانتیگراد نرود. حداکثر میزان دمای مورد علاقه گیاه تا 25 درجه سانتیگراد است. در صورت افزایش دما و گرم شدن محیط و عدم افزایش آبیاری، بتدریج از گوشتی بودن برگ های اچوریا کاسته می شود.
  • خاک مناسب برای اچوریا خاک سبک یا ترکیب پیت ماس، ماسه و ورمی یا کود حیوانی پوسیده است.
  • برای تکثیر این گیاه از روش های قلمه برگ، پاجوش ها و کاشتن بذر می توان استفاده کرد.
  • این گیاه در برابر بیماری ها و آفات تقریباً مقاوم است. پوسیدگی ریشه از جمله بیماری هایی است که ممکن است اچوریا درگیر آن شود که ناشی از سنگین بودن بافت خاک و یا آبیاری بیش از اندازه است.
  • آبیاری زیاد و خیس ماندن بستر خاک از دلایل پوسیدگی ریشه و ریزش برگ های گیاه است که بخصوص ابتدا برگ های پایین ساقه گیاه شروع به ریختن می کند.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «چگونه از گیاه ساق عروس در خانه نگهداری کنیم؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا مقاله نسیبه سادات میرباقر – مهندس کشاورزی – در روزنامه جام جم، به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا