خوردن قند چه تاثیری روی بدن می گذارد؟

قند اصلی ترین منبع تامین انرژی سلول های بدن است. کربوهیدرات های پیچیده ای مثل نشاسته در فرآیند گوارش به قندهای ساده شکسته می شوند و سپس در سوخت و ساز سلول ها، انرژی تولید می کنند. خون در حالت عادی حاوی 5 گرم قند محلول است؛ اما وقتی ما غذاهای شیرین حاوی قند می خوریم، اتفاقات زیر در اندام های مختلف بدنمان رخ می دهد:

  • مغز: قند باعث آزاد شدن دوپامین و اوپیوئیدها می شود؛ مواد شیمیایی طبیعی ای که حس خوشی و رضایت را ایجاد می کنند. موش های آزمایشگاهی که رژیم غذایی با قند بالا دارند، شبیه معتادان مواد مخدر رفتار می کنند.
  • دندان: باکتری هایی مثل استرپتوکوک ها از قند باقیمانده در دهان تغذیه می کنند و آن را به اسید لاکتیک تخمیر می کنند. اسید تولید شده هم باعث حل شدن مواد معدنی موجود در مینا و پوسیدگی دندان ها می شود.
  • پوست: گلوکز و فروکتوز پیوندهایی بین آمینواسیدها ایجاد می کنند که باعث تبدیل کلاژن به ماده ای می شود که چین و چروک های پوست را ایجاد می کند.
  • کبد: کبد از فروکتوز برای تولید چربی استفاده می کند. میزان بالای قند باعث ایجاد و تجمع گلبول های چربی و بیماری کبد چرب غیر الکلی می شود.
  • لوزالمعده: افزایش سطح قند خون باعث تحریک سلول های بتا و ترشح انسولین می شود. ترشح این هورمون به کبد و ماهیچه ها پیام می دهد که تبدیل گلوکز به گلیکوژن و ذخیره سازی آن را آغاز کنند.
  • قلب: سطح بالای انسولین در خون باعث می شود سلول های ماهیچه ای نرم اطراف دیواره سرخرگ ها سریع تر رشد کنند. این مسئله باعث افزایش فشار خون و در نهایت به بیماری های قلبی منجر می شود.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «خوردن قند چه تاثیری روی بدن می گذارد؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری، ترجمه و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا