چگونه کر و لال ها صحبت کردن را یاد می گیرند؟

تا قرن شانزدهم، با افراد کر و لال خیلی بی رحمانه رفتار می شد. به آنها به چشم آدمی نادان و بی عرضه نگاه می کردند و حتی آنها را در تیمارستان ها زندانی نموده و یا می کشتند. ولی در قرن شانزدهم، یک دکتر ایتالیایی به نام ژرم کاردان (Jerome Cardan) درصدد آموزش این افراد از طریق حروف نوشته شده بر آمد. پس از او در قرن هیجدهم، یک فرانسوی به نام شارل دولوپه زبانی اشاره ای اختراع کرد. او حرکاتی با دست و بازو ابداع کرد تا ناشنوایان و لال ها بتوانند با آن منظور خود را به دیگران بفهمانند. او همچنین الفبایی با حرکات انگشت به وجود آورد که شبیه الفبای اشاره ای امروزی بود.

با این الفبا یک فرد کر و لال با انگشتان خود حروف را ساخته و کلمات را هجی می کند. او همچنین به زبان علامتی متکی است، برای مثال حرکت سریع انگشت نشانه، بر سرتاسر لب ها به معنی آن است که شما حقیقت را نمی گویید، یا ضربه آهسته بوسیله سه انگشت روی چانه، به معنی عموی من می باشد. با این الفبا بعضی از افراد کر و لال می توانند تا 130 کلمه در دقیقه را هجی کنند، ولی بسیاری از مربیان این افراد معتقدند که استفاده از زبان علامتی و این نوع الفبا، بهترین روش نیست و با این شیوه، تنها افراد کر و لال می توانند با سایر افرادی که شرایطی مشابه دارند، ارتباط برقرار کنند.

بنابراین مربیان از روشی به نام تعلیم شفاهی یا زبانی استفاده می کنند. در این روش، یک ناشنوا یاد می گیرد آنچه را که با او گفته می شود، بفهمد و حتی صحبت کند.

امروزه، بسیاری از ناشنوایان یاد می گیرند بوسیله مشاهده لب های شخص متکلم، آنچه را که گفته می شود، تفسیر نموده و صحبت کردن را با ملاحظه و حس نمودن حرکت لب ها و اندام های صوتی مربی و تقلید حرکات او بیاموزند.

وسایل کمکی نیز برای شنیدن استفاده زیادی دارند. در مدارس و کلاس ها برای کودکان ناشنوا و افرادی که گوش شان سنگین است، وسایل کمک شنوایی گروهی استفاده می شود. هر کودک یک سمعک منفرد دارد، بطوریکه درجه و آهنگ صدا قابل تنظیم است. مربی از یک بلندگو صحبت کرده و کودکان به همان ترتیب آن را می شنوند، چنانچه گویی در حال گوش دادن به رادیو بوسیله سمعک هستند.

[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]

مقاله علمی و آموزشی «چگونه کر و لال ها صحبت کردن را یاد می گیرند؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب های به من بگو چرا و چگونه، نوشته ی آرکادی لئوکوم و ترجمه سعید درودی از انتشارات بهزاد، منتشر شده در 1391 با شابک 8-57-5959-964 و بخوانید و بدانید، ویراستار بی تو ساگال و ترجمه سپیده عندلیب و حسین یاسینی از انتشارات پیکان، منتشر شده در اسفند 1384 با شابک 3-72-6229-964-978 به عنوان منابع اصلی مورد استفاده قرار گرفته اند.

[/toggle]

نمایش بیشتر

یک دیدگاه

  1. دو ماهه فقط دارم به این موضوع فکر میکنم که افرادی که بعد از یه سانحه کر و لال میشن آیا خود به خود زبان اشاره رو یاد میگیرند یا باید آموزش ببینن؟ یا اصلا کسی که از هنگام تولد کر و لال بوده چجوری این زبان رو یاد میگیره؟ لطفا پاسخ بدین من میام همینجا نظرات رو میخونم ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا