چگونه از گیاه کراسولای خرفه ای در خانه نگهداری کنیم؟
کراسولا یکی از گیاهان مشهور در جهان است که بیش از 150 گونه دارد و در ایران کراسولای خرفه ای یا Crassula Portulaca بیشتر شناخته شده است. نکته مهم این است که این گیاه متعلق به خانواده کاکتوس ها نیست.
ویژگی و شرایط نگهداری کراسولای خرفه ای
مهم ترین ویژگی ها و شرایط نگهداری گیاه کراسولای خرفه ای عبارت است از:
- نور: کراسولای خرفه ای گیاهی نور دوست است، یعنی دست کم روزی چهار تا پنج ساعت نور مستقیم می خواهد. بهترین مکان برای نگهداری آن پشت پنجره در معرض نور است. مکان قرارگیری کراسولای خرفه ای را تغییر ندهید و میزان نور آن را همواره ثابت نگه دارید، زیرا تغییر ناگهانی مکان قرارگیری آن، موجب ریزش برگ ها می شود.
- آبیاری: هفته ای حداکثر 2 بار به آن آب بدهید یا هر وقت دیدید که خاک بطور کامل خشک شده اقدام به آبیاری کنید. بطورکلی این گیاه از خانواده ساکولنت یا همان گیاهان گوشتی است. به همین دلیل در خودش آب ذخیره می کند. پس نباید زیاد آبیاری شود، زیرا که آب زیاد آن را خواهد کشت.
- خاک: مناسب ترین خاک برای پرورش خرفه ای، ترکیبی از خاک باغچه، ماسه، کود و مقداری خاک برگ است.
- دما: یک هوای معتدل 15 تا 25 درجه سانتیگراد بهترین حالت رشد را برای این گیاه فراهم می کند.
- تغذیه: بهار، تابستان و پاییز، ماهی یکبار با کودهای مکمل، گیاه را تقویت کنید اما در زمستان بگذارید قدری استراحت کند.
- گلدان: نیازی نیست که گلدان را زود به زود تعویض کنید. حتی می توان گفت تا زمانی که ریشه ها از زیر گلدان بیرون نزده اند، نیازی به تعویض گلدان نیست.
آفت و بیماری های کراسولای خرفه ای
- بیماری های قارچی: رطوبت بالای خاک، همراه با خاک نامناسب، می تواند باعث رشد بیماری های قارچی و پوسیدگی کراسولا شود. حتماً در آبیاری این گیاه دقت و از آبیاری بیش از حد خودداری کنید. خاک باید دارای تخلخل بالا باشد تا آب در آن باقی نماند. سفیدک پودری نیز بیماری قارچی دیگری است که می تواند روی برگ ها و ساقه ها لکه های سفید رنگ ایجاد کند.
- شپشک آردآلود: شپشک آردآلود و شپشک سپردار از آفت های این گیاه هستند. برای مبارزه با این آفت از سموم حشره کش سیستماتیک استفاده کنید.
- بیماری های ویروسی: یک بیماری ویروسی وجود دارد که با نام حلقه سیاه شناخته می شود که روی قسمت های زیرین برگ ها حلقه های سیاه رنگی ایجاد می کند. درمان بیماری های ویروسی کار دشواری است؛ ولی می توان از طریق جدا کردن و از بین بردن برگ های آلوده از گسترش بیماری جلوگیری کرد.
علت چروک و لاغر شدن برگ های کراسولا
نازک شدن و چروک شدن برگ های این گیاه ممکن است در اثر کم آبی یا دریافت نور کم باشد. زمانی که نور کافی به این گیاه نرسد بخصوص در فصل رشد باعث می شود برگ ها از حالت طبیعی کوچکتر باشند. چروک شدن و ریزش برگ ها نیز می تواند در اثر کمبود آب باشد که با آبیاری مجدد می تواند احیا شود.
شوکه شدن گیاه کراسولا خرفه ای
گاهی ریزش برگ ها بخصوص از قسمت های پایینی یا پژمردگی گیاه می تواند به دلیل تغییر مکان یا تعویض گلدان باشد که با عادت کردن گیاه به محیط جدید این تنش از بین می رود.
کوددهی بیش از حد
نیاز گیاهان گوشتی به کود بسیار اندک است و کود زیاد می تواند باعث سوختگی ریشه های گیاه و زرد شدن برگ ها و ریزش آنها شود. برای کوددهی به کراسولای خرفه ای، از کود مخصوص گیاهان ساکولنت استفاده کنید.
کمبود مواد مغذی
کمبود مواد مغذی خاک نیز می تواند باعث مشکلاتی در کراسولاها شود؛ مانند رنگ پریدگی، زرد شدن برگ ها و سوختگی نوک برگ ها که با کوددهی یا تامین خاک مناسب، این مشکلات از بین می روند.
ریزش برگ ها در اثر عوامل طبیعی
گاهی برگ های پیر از قسمت های پایینی گیاه ریزش خواهند کرد که امری طبیعی است. این اتفاق بخصوص قبل از شروع فصل سرما اتفاق می افتد. شاخه های خیلی بلند و پیر را بهتر است سالانه هرس کنید تا ساقه های جوان و جدید جایگزین شوند.
سلام
برای تغذیه کود سه بیست مناسبه؟ یا کود دیگری نیاز هست؟
سلام كراسولای من چن وقته برگاش میریزه و خشك میشه علتش چیه نور و ابیاری طبق برنامه اس ممنون از راهنماییتون
افسردگی گرفته داداش براش ی جفت گیر بیار
برگهاش رو آبپاشی کن حتما
با سلام گیاه خرفه ای آن یا شاداب و برگ های محکم داشت با شروع بهار شروع به جوانه زدن و برگهای جدید شد ولی برگهای قدیمی و محکم شروع بریختن و حتی برگهای جدید و تاره دلیل چیست و راهنمایی کنید با تشکر