سلامتی از دیدگاه سازمان بهداشت جهانی به چه معنا است؟

سازمان بهداشت جهانی (WHO) سلامتی را رفاه (آسایش) کامل جسمی، روانی و اجتماعی معنی می کند.

  • رفاه کامل جسمی: رفاه کامل جسم وقتی بدست می آید که مغز و قلب شما همیشه منظم کار کند، دستگاه تنفس خوب کار کرده و اکسیژن مورد نیاز آن را تامین کند، کلیه شما درست کار کند تا مواد زائد را از بدن خارج نماید، روده بتواند فعالیت خود را به خوبی انجام دهد. سیستم گوارش به راحتی بتواند مواد زائد بدن را دفع کند و…
  • رفاه کامل روانی: یک بدن سالم به سلامت روان خودش کمک می کند. وقتی بدن، بیمار می شود، فکر و اندیشه انسان را ناراحت می کند. حتی امروز و فردا کردن کارها نیز می تواند سلامت روان را به مخاطره بیندازد.
  • رفاه کامل اجتماعی: انسان یک موجود چند بُعدی است، نقش اجتماعی یکی از ابعاد مهم وجود انسان است و انسان اگر تنها زندگی کند، دچار افسردگی و کسالت می شود. دختر و پسر جوان اگر از زمان ازدواج آنها بگذرد، دچار اضطراب و افسردگی می شوند، که یکی از علل آن تنهایی است. نقش اجتماعی هر فردی در عرصه اجتماع می تواند یک حس خوب برای او ایجاد کند. یک دانش آموز، یک دانشجو، یک کارمند، یک تاجر، یک بازنشسته، یک مادر، یک پدر و… اگر بتواند به راحتی یک ارتباط خوب با اطرافیان خود برقرار کند، به سلامت روان خود کمک کرده است.

این سه جنبه جسمی، روانی و اجتماعی روی هم اثر می گذارند و از یکدیگر تاثیر می پذیرند. به عنوان مثال حالات نامطلوب روانی مانند عصبانیت، افسردگی، غم و اندوه روی سلامت جسم و آسایش آن اثر بد می گذارد. همین طور روابط اجتماعی نامطلوب، هم بر سلامت جسمی و هم بر سلامت روانی اثر منفی می گذارد.

بنابراین سلامتی و تندرستی تنها به معنای بیمار نبودن، معلول نبودن یا ناتوانی نیست. سلامتی شما آرزوی ما است.

[toggle title=”برای مشاهده منابع اینجا کلیک کنید.” state=”close” ]

مقاله آموزشی «سلامتی از دیدگاه سازمان بهداشت جهانی به چه معنا است؟»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا کتاب مثلث تندرستی نوشته علی اکبر میرزاآقایی از انتشارات نظری، منتشر شده در مرداد 1389 با شابک 5-57-2897-964-978 به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

[/toggle]

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا