تمرکز یعنی خالی کردن ذهن از هر چیزی به جز هدف

تمرکز حواس، مهارتی است که باید کسب شود و سپس با تمرین پرورش یابد. تمرکز موضوعی است که همه انسان ها می خواهند آن را داشته باشند، چون ابزار قدرتمندی برای افزایش عملکرد است، اما زمانی که پای یک تصمیم درست در میان باشد، تمرکز کردن هم دشوار می شود.

با این حساب، چگونه می توان این مهارت را کسب کرد؟

کوهنوردی به نام بُو پارفِت می گوید: «یا باید کارها را با تمرکز انجام دهی و یا اینکه سقوط خواهی کرد. هیچ انتخاب دیگری وجود ندارد.» این صحبت کاملاً درست است. بسیاری از ما در طول روز کارهای زیادی را انجام می دهیم، اما تنها آنهایی به نتیجه مطلوب می رسند که با تمرکز انجام شده اند. اگر تمرکز کردن به یک عادت تبدیل شود، دیگر شما بطور خودکار آن را در انجام هر فعالیتی به کار می گیرید.

  • تمرکز یعنی حضور در لحظه.
  • تمرکز کردن یعنی شما بهترینِ خود را در زندگی بازی کنید.
  • تمرکز یعنی در اهداف خود غرق شوید و راهکارهایی را بیابید که به آن اهداف برسید.
  • تمرکز یعنی خودتان را متعهد بدانید.
  • تمرکز یعنی ادامه دادن.

اگر این مهارت را کسب کنید، دیگر بدون فکر کردن، سریع روی انجام هر کاری متمرکز می شوید. مانند اعضای بدن که بطور خودکار، وظایف خود را به خوبی انجام می دهند. شما نیز باید برای تحقق اهداف تان این گونه باشید. تنها کافی است که حضور خود را در لحظه احساس کنید. موسیقی دان ها، نقاشان و ورزشکاران نیز به همین شکل هستند و حضور خود را در لحظه احساس می کنند و به دیگران هم نشان می دهند که در همین لحظه وجود دارند.

واقعیت این است که انجام کارها بدون تمرکز کردن آسان است اما دستیابی به نتیجه دلخواه از انجام کارها، دشوار می باشد. حواس پرتی اعتیادآور است و اگر رفع نشود ترک کردن آن بسیار سخت خواهد بود. دیوید راک ناشر کتاب «عملکرد ذهن شما» می گوید: «هورمونی در مغز وجود دارد که به عنوان پاداش برای اتمام هر کاری ترشح می شود و مغز به دنبال ترشح این هورمون است. اما از آنجایی که ذهن ما برای انجام چند کار با هم ساخته نشده است، اگر کارها با تمرکز صورت نگیرند منجر به اُفت شَدید آی کیو (ضریب هوشی یا IQ) می شوند؛ همچنین افت آی کیو باعث می شود میزان اشتباهات ما در حین انجام کارها زیاد شود و ما نتوانیم با جزئیات به انجام کارها بپردازیم.»

بنابراین در هر ساعتی از روز، هنگام شروع به انجام هر کاری این سوال را با قدرت از خود بپرسید: «آیا الان تمرکز لازم را دارم؟» پرسیدن چنین سوالی این فضا را برای شما ایجاد می کند که ببینید در آن لحظه ذهن شما کجا سیر می کند. با تکرار چنین سوالی می توانید دوباره ذهن خود را به جایی که باید باشد، برگردانید و تمرکز لازم را کسب کنید.

منابع

مقاله علمی و آموزشی «تمرکز یعنی خالی کردن ذهن از هر چیزی به جز هدف»، نتیجه ی تحقیق و پژوهش، گردآوری و نگارش هیئت تحریریه علمی پورتال یو سی (شما می توانید) می باشد. در این راستا مقاله باب لیتوین ترجمه شده توسط فاطمه سراجی در مجله موفقیت، به عنوان منبع اصلی مورد استفاده قرار گرفته است.

نمایش بیشتر

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

دکمه بازگشت به بالا